VI кръг Лудогорец - ЦСКА - 1:0 FT

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Kашчей

Re: VI кръг Лудогорец - ЦСКА - 1:0 FT

Мнениеот Kашчей » 24 сеп 2012 23:20

vaskonti написа:Като гледам на клипчето, двете агитки са буквално една до друга, което не е нормално и е предпоставка за подобни неща. Дали домакините нарочно не са търсили подобно нещо, не знам. Очевидно е, че първи домакините хвърлят нещо, но все пак да се хвърля огън срещу хора...това е прекалено.
[offtopic]Айде малко по-спокойно :!:[/offtopic]

Васко, май ти е убягнала от погледа буферната зона.... от поне 10 метра(за мен дори е по-голямо разстоянието) :roll:

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 25 сеп 2012 01:56

Kашчей написа:
vaskonti написа:Като гледам на клипчето, двете агитки са буквално една до друга, което не е нормално и е предпоставка за подобни неща. Дали домакините нарочно не са търсили подобно нещо, не знам. Очевидно е, че първи домакините хвърлят нещо, но все пак да се хвърля огън срещу хора...това е прекалено.

Васко, май ти е убягнала от погледа буферната зона.... от поне 10 метра(за мен дори е по-голямо разстоянието) :roll:

Разбира се, че има буферна зона. Този стадион е проверяван и от УЕФА и беше разрешено да се играят квалификации за ШЛ. Феновете на Динамо Загреб обаче са като завършили Харвард в сравнение с феновете на ЦСКА - говоря за тези в клетката.
По въпроса кой първи започва - не е важно кой първи хвърля нещо на клипчето, а кой го прави въобще в този мач. Може да е станало преди записа. И като чепкаме кой е бил първи - огънят (и съответно митичната бутилка от литър и половина, ако действително я е имало) летеше през второто полувреме. През първото пък червената агитка скандираше "Турци сте", както и "Смърт за турците". Как мислите се чувства един българин при първото скандиране и един турчин при второто? Имат ли хората различна граница на търпимост и трудно ли е сред 6000 човека да се намери някой, който по-трудно да овладява гнева си? И тук не става дума да се е подготвил предварително с взривове и факли...
Аз предпочитам не 1.5 литрова бутилка, а 3 литрова да ме удари по рамото, но не да ми викат подобни неща. Поставям се и на мястото на другия етнос. В кой век живеем, че делим хората и се обиждаме на етнос?
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 сеп 2012 08:40

Kашчей написа:

10 метра... вероятно рекорда на Гинес за най-далечно изплюване е по-голям, какво остава за хвърляне на предмети. Е, стадионът наистина е малък и може би не е оправдано да се оставя по-голям буфер, но подобна близост си е предпоставка за простотии.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

KitKat
Контакти:

Мнениеот KitKat » 25 сеп 2012 08:45

mad forest написа:......... Явно е обаче, че е имало и някой по-буен, който е хвърлил нещо (на клипчето не мога да кажа дали е бутилка, камо ли от 1,5л! Ако е 1,5л ми е много чудно как са я вкарали, имайки предвид, че и малки бутилки от 0,5л биват изземвани на входа), но съм убеден, че ще си получи заслуженото от съда! Така е редно, така е нормално, според мен!

Според мен преди споменатото хвърляне на бутилка (1:18 на клипа) име друга провокация. Забележете как бетонната площадка пред завоя на сектор В изведнъж (около 1:02-1:04) започва да се пълни с публика, очевидно подплашена от нещо. Не съм сигурен, но ми се стори, че бомбичка гръмна близо до оградата.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 25 сеп 2012 08:56

vaskonti написа: Е, стадионът наистина е малък и може би не е оправдано да се оставя по-голям буфер, но подобна близост си е предпоставка за простотии.

Предпоставка за простотии е простотията на феновете! ;)
На стадионите в Англия да не би да има 20-метрови буферни зони?

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 25 сеп 2012 09:15

Как може да оправдавате хвърлянето на факли по български граждани отишли на мач с някаква бутилка?!
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 25 сеп 2012 09:51

vaskonti написа:10 метра... вероятно рекорда на Гинес за най-далечно изплюване е по-голям, какво остава за хвърляне на предмети. Е, стадионът наистина е малък и може би не е оправдано да се оставя по-голям буфер, но подобна близост си е предпоставка за простотии.

Малък, голям... Като се замисля, в България май само 3-4 стадиона има смисъл да са по-големи. Другите могат да са същите, а някои дори по-малки. Не бери грижа - дочух, че при предстоящата реконструкция ще се изградят монолитни стени около клетката. Но засега констатацията е, че привържениците на нито един друг отбор, който е идвал в Разград, не са правили подобна простотия, за която казваш, че имало предпоставка!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 25 сеп 2012 11:42

tsonpen написа:Дори само за виковете "Турци сте" и "Смърт за турците" клубът ви заслужава тлъста глоба. Под тлъста не разбирам една бачкаторска заплата от 3 хил, а поне х10. Отделно организаторите на това мероприятие и провокаторите са за следствието. Ако ви се струва неубедително - направете си справка как УЕФА реагира в подобни случаи. Те ли да се поучат от нас или ние от тях?
Встрани от това явно нарушение, тук се вижда тотална неграмотност и неинформираност на червената агитка. Турският етнос е малцинство на този стадион. И какво са ви виновни? Ако някой се е държал като башибозук, то това са онези клептоманчета в бензиностанцията. Но чухме обяснението, момчетата нямали пари за път. Сигурно са принудени да крадат... Защо ли това ми напомня на оправданията на едно друго малцинство...

А за "червени боклуци" премии ли да ви дадат?А за средните пръсти още с влизането ни в Разград?Същото с влизането в стадиона?Ти като по-грамотен и по-информиран я дефинирай "червен боклук" и после кажи колко от тези на стадиона сме такива?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 25 сеп 2012 11:48

crap написа:Как може да оправдавате хвърлянето на факли по български граждани отишли на мач с някаква бутилка?!

Нама как да се оправдае такова нещо!Както и няма как да се оправдае началото на тази простотия с хвърлянето на тази бутилка!Принципно е забранено използването на пиротехника,но тук не е това праблема!Тази пиротехника си беше в нашия сектор или на бетонната площатка без да наранява никого!Как човек от публиката на Лудогорец се е сдобил с тази бутилка и защо я хвърли незнам!Знам само,че бях там и това предизвика ответната реакция!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 сеп 2012 12:07

tsonpen написа:
vaskonti написа:10 метра... вероятно рекорда на Гинес за най-далечно изплюване е по-голям, какво остава за хвърляне на предмети. Е, стадионът наистина е малък и може би не е оправдано да се оставя по-голям буфер, но подобна близост си е предпоставка за простотии.

Малък, голям... Като се замисля, в България май само 3-4 стадиона има смисъл да са по-големи. Другите могат да са същите, а някои дори по-малки. Не бери грижа - дочух, че при предстоящата реконструкция ще се изградят монолитни стени около клетката. Но засега констатацията е, че привържениците на нито един друг отбор, който е идвал в Разград, не са правили подобна простотия, за която казваш, че имало предпоставка!

Колко пъти се е случвало да замеряте гостуващата публика?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “ЦСКА”