Kашчей написа:vaskonti написа:Като гледам на клипчето, двете агитки са буквално една до друга, което не е нормално и е предпоставка за подобни неща. Дали домакините нарочно не са търсили подобно нещо, не знам. Очевидно е, че първи домакините хвърлят нещо, но все пак да се хвърля огън срещу хора...това е прекалено.
[offtopic]Айде малко по-спокойно

[/offtopic]
Васко, май ти е убягнала от погледа буферната зона.... от поне 10 метра(за мен дори е по-голямо разстоянието)

Разбира се, че има буферна зона. Този стадион е проверяван и от УЕФА и беше разрешено да се играят квалификации за ШЛ. Феновете на Динамо Загреб обаче са като завършили Харвард в сравнение с феновете на ЦСКА - говоря за тези в клетката.
По въпроса кой първи започва - не е важно кой първи хвърля нещо на клипчето, а кой го прави въобще в този мач. Може да е станало преди записа. И като чепкаме кой е бил първи - огънят (и съответно митичната бутилка от литър и половина, ако действително я е имало) летеше през второто полувреме. През първото пък червената агитка скандираше "Турци сте", както и "Смърт за турците". Как мислите се чувства един българин при първото скандиране и един турчин при второто? Имат ли хората различна граница на търпимост и трудно ли е сред 6000 човека да се намери някой, който по-трудно да овладява гнева си? И тук не става дума да се е подготвил предварително с взривове и факли...
Аз предпочитам не 1.5 литрова бутилка, а 3 литрова да ме удари по рамото, но не да ми викат подобни неща. Поставям се и на мястото на другия етнос. В кой век живеем, че делим хората и се обиждаме на етнос?