krumeto написа:Легенда на ЦСКА почти отписа отбора за Европа
ИЗВЪНРЕДНО: Легенда на ЦСКА почти отписа отбора за Европа
Novsport
Легендата на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла, изрази интересно мнение пред Канал 3, касаещо "червените". Според него и тази година отборът ще има проблеми с участието си в евротурнирите. "Досега не съм чул и не знам някой да е спечелил дело срещу УЕФА и ФИФА. Не вярвам те да тръгнат против себе си, против техните решения и закони. Правилата се разминават в България, но там се спазват. ЦСКА и тази година ще има проблем с участието в евротурнирите", заяви Майкъла.
"Ръководството на ЦСКА не трябва да обвинява БФС, който е направил изключително много за "червените". Боби Михайлов е човекът, който 99% допринесе за сегашното състояние на ЦСКА", добави още Илиев.
Novsport
[offtopic]Откъс от едно интервю на Георги Василев за лицето Майкъла. Добавям и трите му запалени коли към автобиографията
".. Добре, ще ви разкажа един случай. Имахме мач с Локомотив (Пловдив) у дома. Бихме с 3:1 или 4:1, не помня точния резултат. След като поведохме убедително, се поотпуснахме малко в защита. Съперникът създаде няколко чисти положения и ни вкара един гол. Свършва мачът, влизаме ние в съблекалнята доволни от победата. Играчите са усмихнати, в настроение. Ние, треньорите, също. По едно време в съблекалнята нахлу като фурия Николай Вълканов – той беше тогава дясна ръка на Илия Павлов и вицепрезидент на клуба. „Така не може! Какво е това отпускане! Какъв беше тоя левашки гол?! Къде беше вратарят, къде бяха защитниците? Ще глобим играчите!”. Аз не се съгласих и твърдо обясних, че няма основание за никакви глоби. Казах му: „Г-н Вълканов, така не бива и не може. По този начин няма как да станем шампиони и да атакуваме Купата”. Той се укроти и си излезе. Ние обаче поискахме да разберем кое е накарало Вълканов да реагира така. Или по-точно – кой го е накарал. Вълканов като бизнес управление беше на голямо ниво, но не разбираше футбола. Той, човекът, не се и намесваше по спортните въпроси. И затова бяхме шокирани от поведението му. Беше ясно, че някой му е повлиял. Извиках Боби Станков и го помолих да научим кой е в основата на този напън за глоби след категоричен успех. Разкрихме го! Оказа се, че Георги Илиев-Майкъла е стоял до Вълканов в ложите на стадиона и му е дуднел нещо на ухото. Ясно ни стана кое е било това нещо…"[/offtopic]