Истината за създаването на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Re: Истината за създаването на ЦСКА

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 12:58

crap написа:Пълни глупости, изписани от "рогат", нищо ново под слънцето...

Какъв е тоз постолат? Абсолютно нищо не ни съобщаваш. И изобщо до кого към дузината левскари писали в темата е едресирано това?
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
b0b1
Контакти:

Мнениеот b0b1 » 29 дек 2010 13:05

В интерес на истината, много от нещата тук не ми бяха известни.Но в статията имаше доста факти и наистина мисля, че отбор играл с 90% от юношите си, няма как да бъде подкрепян.Явно хората, са имали талант и са го показали с победата над сините.Интересно ми е също така, как феновете на сините, толкова лесно забравиха зетя на Тодор Живков.Може би Иван Славков не е комунист, макар че е играл доста видна роля в историята на Левски.
Както и да е, желая Ви весели празници.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 13:22

b0b1 написа:В интерес на истината, много от нещата тук не ми бяха известни.Но в статията имаше доста факти и наистина мисля, че отбор играл с 90% от юношите си, няма как да бъде подкрепян.Явно хората, са имали талант и са го показали с победата над сините.Интересно ми е също така, как феновете на сините, толкова лесно забравиха зетя на Тодор Живков.Може би Иван Славков не е комунист, макар че е играл доста видна роля в историята на Левски.
Както и да е, желая Ви весели празници.

Боби, и ти не си прочел темата докрай и нашите контра-аргументи. Първо, какви юноши би имал тим създаден 1944г и станал шампион през 1948г? Какви юноши имаше Литекс през 1999г? Футболната история помни, че шестима от титулярите на ДНВ са от Септември (всъщност играчите от Септември са доста повече), а останалите са от АС, от Шипка и от някои от другите клубчета. Като се направи груба сметка ще видиш, че Спортклуб (вече Септември) и остатъка от АС и Шипка са трите най-добри столични отбори след Левски, Славия и Локомотив (според някои и Спортист). През заветната 1948г макар че Левски е лидер е смятано, че Септември е най-силният тим за сезона, е, нима е чудно тогаз, че Септември става шампион (под опеката на Червената армия, естествено).
Дяконе, победихме!

Безотговорен

Мнениеот Безотговорен » 29 дек 2010 13:40

Какво сте седнали да отговаряте на Валентин Василев и Тема спорт. Дърт, изперкал човечец, който се мисли за статистик и най-добър приятел на ГА. А вестничето на титанци ще донесе от 100 кладенеца вода, само и само да се плюе по Левски и да се занимават феновете на ЦСКА с глупости, вместо с огромните проблеми на отбора. Такива като Титан и тяхното пернишко приятелче Макариев ще ви закрият, а не Левски. И после ще останете с такива приказки за текезесета, трактори и други измишльотини.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 29 дек 2010 14:09

Истината за създаването на ЦСКА
от TheApostleOfFreedom на 29 Дек 2010 13:55

Old_death написа:
Прегледай остатъка от поста си.На мен ми омръзна да те поправям
Човече, прочети остатъка от темата. Първо, аз се извиних - не знаех, за тези пъви голове. Второ, както отбелязах по-горе, има шампионат от 24та, като от 1924 до 1944 са точно 20 години. Безумно е да настоявате, че Левски не е "взел" десет титли при условие, че е нямало първенства. Или ако иската ще помолим Тара да извади документ, че всъщност Левски е спечелил всички първенства от 1914 до 1924 включително (незавършилото първенство).

Поста ти бе пълен с грешни твърдения и счетох за необходимо да ги поправя.Но пък и ти продължаваш в същия дух.Нямам спомени някой преди тебе да е говорил за брой първенства,а за брой години!Ха сега се върни от началото,прочети и виж кой е прав.На тая база думите ми за бакалската математика май си идват на място ;) Но пък и си задавам въпроса,защо всички тия неточности са все в полза на Левски и против ЦСКА?Защо не се сети да преброиш титлите и купите на Левски през годините на дивия комунизъм у нас преди смъртта на Сталин(почтен президент на клубът заедно с Г. Димитров и Тито) ;) Аз лично съзирам в тоя факт пристрастност и липса на обективност.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 14:22

Old_death написа:Нямам спомени някой преди тебе да е говорил за брой първенства,а за брой години!

Щом не говориш за брой първенства, а за брой години, то по какъв критерий смяташ, че те са 30? Само за това, че Левски е създаден 1914 ли? Ако не е за държавното първенство, то нека е само Софийското, което започва от 1921г. В периода от 1921 до 1948г, когото е организирана "А" група Левски го печели 11 пъти (три пъти след 1944), а Славия 9 пъти. Това значи, че Левски и Славия са били относително равностойни. Освен това Левски е 4 пъти носител на престижната купа Улпия Сердика.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 14:26

Old_death написа:Защо не се сети да преброиш титлите и купите на Левски през годините на дивия комунизъм у нас преди смъртта на Сталин

Преброих ги: те са 4. А ти преброи ли титлите на ЦСКА преди края на сталинизацията в БГ, аз го сторих вместо теб: 12.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 14:48

Old_death написа:Нямам спомени някой преди тебе да е говорил за брой първенства,а за брой години!Ха сега се върни от началото,прочети и виж кой е прав.На тая база думите ми за бакалската математика май си идват на място ;)

Аз съм сигурен, че още някой ме заяде за слабостите ми в алгебрата и му посочих, че всъщност "грешката ми е вярна", ала изглежда ми е изтрит поста, пък и неговия.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 15:23

B__A__N__DA__TA написа:
TheApostleOfFreedom написа:
Old_death написа:Защо не се сети да преброиш титлите и купите на Левски през годините на дивия комунизъм у нас преди смъртта на Сталин

Преброих ги: те са 4. А ти преброи ли титлите на ЦСКА преди края на сталинизацията в БГ, аз го сторих вместо теб: 12.

Pyrvo iskam da se izvinq za latinicata, pi6a ot 4ujd kompiutar..Nali CSKA e syzdaden 1948 godina, e kak togava prebroi 12 titli prez Stalinizma, kato stalin e po4inal 1953, a N.Hru6chov prez 1956 razven4ava mita za nego, kato razkriva, kakvi gi e vyr6el na kongres na tqhnata kompartiq???, po moi smetki , CSKA trqbva da e staval po dva pyti godi6no 6ampion za da hvane tazi broika..

Прав си, Сталин умира през 1953. Прав си, Хрушчов развенчава култа към личността. Ала пропускаш това, че сталинизацията в България продължава десет години след тези събития.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2010 15:52

TheApostleOfFreedom написа:Прав си, Сталин умира през 1953. Прав си, Хрушчов развенчава култа към личността. Ала пропускаш това, че сталинизацията в България продължава десет години след тези събития.

Хъмммм.. Не съм убеден, че Априлският пленум е през 1963-а.Времето на Хрушчов е известно като "оттепель", а той е свален през 64-а и започва времето на застоя и частичната реставрация.Всъщност, методите и там и тук не са се променили кой знае колко, но все пак е имало промяна от 56-а до Унгарската революция.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “ЦСКА”