vaskonti написа:Подозирам, че в случая някой "без да иска" е пропуснал да уточни, че най-вероятно е имало само предварителен договор за продажба на ЦСКА, по силата на който е преведено въпросното капаро. Само че предварителният договор никъде по белия свят не е задължаващ, така че Митал в един момент решава да продаде клуба на друг. При това положение единственото, за което може да претендира Жеваго е капарото. Но да се иска обявяване на нищожност на сделката...би ли ми обяснил на какви основания? И защо се прави 2 години по-късно?
Ами не знам, братко, какво да ти обясня. Аз чете текста като текст и го поствам за последно, че тва вече си е спам:
"Лиофорс" (т.е Жеваго)
разполага с документи, че именно тя е първият купувач на ЦСКА в сделка, стартирана още през 2008 г. Компанията притежава
подписан договор, платила е и
първа вноска от 500 000 евро
преведени директно в ЦСКА. След това обаче сделката не се финализира, а накрая Митал и Александър Томов продават ЦСКА на "Титан". Сега компанията
ще претендира (пред съда в Париж)сделката да бъде обявена за нищожна.
Да се съгласим, че тая информация идва от представителя на Жеваго. Първо пише разполага с документи, после пише подписан договор (даже май не е и съвсем предварителен, просто част от условието за влизане в сила е да се придобие и Кремиковци, затова сделката пропадна), дори е платила - пак по документи. Това отговаря отрицателно на твоето подозрение
някой "без да иска" е пропуснал да уточни, че най-вероятно е имало само предварителен договор за продажба на ЦСКА
Накрая пише, че Жеваго ще претендира сделката да бъде обявена за нищожна, което отговаря положително на твоето недоумение нищожност ли ще се иска. За да ти обясня защо трябва да преповторя отново материала от втората тема, не можеш ли да отделиш 10 минути и да го прочетеш, моля? Защото там всичко е написано и ясно личи кое е интерпретация и кое е взето от Деменюк/Жеваго....