Мнениеот danko_sot » 22 сеп 2024 15:32
Няма как нормален човек да критикува Томаш след едва 3 мача и с куп нови играчи. Тук по-скоро коментираме някои негови решения и дали те са правилни или не.
Но е факт, че за три мача той използва три различни схеми.
Не виждам никаква логика в това 3-4-3 от миналия мач, освен ако не е искал да го пробва за мача с ЧМ евентуално. Но пък така се губи ефектът на изненадата. Берое не е Барселона или Реал. Не ние трябва да нагласяме схемата си на игра спрямо тях, а те спрямо нас, ако това е била идеята на Томаш.
Шабански според мен много правилно отбелязва в анализа си, че във вчерашния мач на практика ние играехме без халф-бекове, тъй като и Илиев, и Линдсет влизаха по-навътре към терена (друг е въпросът, че особено Линдсет не знам какъв халф-бек е). Там почти перманентно играеше и Ето,о. Получи се едно струпване в средата на терена, което не ни помогна с нищо. Локило и Фаетон в така изградената схема играеха твърде напред и така се образува твърде празно пространство по фланговете ни.
От новите играчи най-бързо се адаптираха и играят на добро ниво Локило и Коялипу. Рано е за по-кардинални оценки, но аз съм на път да призная, че не съм бил прав за Локило. Понякога статистиката лъже ;) Но този играч си личи, че има качества и ще ни върши работа. Само да е здрав!
За Коялипу се отнася горе-долу същото. Гледам, че го критикуват някои за ефективността му, но ако вкарваше 4 от 5 например вероятно щеше да е в Сити и да се конкурира с Холанд.
От Пинто, косоваря и Исека аз до този момент не съм видял нищо особено.
Фаетон има напредък, но в най-важният момент, когато трябва или да подаде, или да шутира прибързва или прегаря. Казано на жаргон затваря очите и взима по-често грешното решение. Затова очаквам от косоваря и Илиев да се сборят за неговото място, докато Локило ако е здрав мисля, че ще играе.
Хайнц май се е запътил към изхода заедно с Шопов, но Скаршем заслужава да му се дадат още шансове. Интелигентен и научен футболист е.
Към момента ми се струва най-удачно зимата приоритет да ни е взимането на типичен дефанзивен халф, който да играе зад Ето'о. Но ще видим, дотогава ще изтече доста вода и може да изкристализират други нужди. Задължително според мен Томаш трябва да пробва на тази позиция Петко и Скаршем.
И за Хайнц, и за Шопов, и за Кареасо (ако му се намери заместник) може да се вземат добри пари. Клубът трябва не само да купува, но и да генерира приходи от продажби.
Финансовата ни политика, имам.предвид като заплати, пари за трансфери и т.н., за мен е погрешна, но сега няма да я коментирам, защото постът стана дълъг.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]