СЪДБАТА НА ТИМОНОВ И МАНЧЕВ

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
gentile

Re: СЪДБАТА НА ТИМОНОВ И МАНЧЕВ ОТ 16.30!

Мнениеот gentile » 23 юли 2009 15:18

Умишлено не съм взимал досега отношение по историята с Манчев и Тимонов , защото в момента за почти всички свързани с името Ботев , всеки удар по ПФК ,,Христолов" АД ( в каквото за съжаление от 10 години се е превърнал любимия ми отбор) ни носи надежда за по-скорошния му край , и не се интерсуваме от играчи , треньори подготовка и т.н , а само от този наближаващ край.
Та по-темата : Това което прави сега БФС е ,,надупване'' на ЦСКА.Има си нормативни разпоредби и според тях Манчев и Тимонов не могат ей така да преминат в ЦСКА , като имат действащи договори с ПФК ,,Христолов" АД в БФС.А относно разтрогнатите договори в гражданския съд , не веднъж е ставало въпрос , че УЕФА не се съобразява с такива неща , а само със своето си ,,законодателство'' и БФС като част от УЕФА , не могат да не спазват това ,,законодателство''.Сега обаче от БФС се събират на тайни завери и ще въртят и сучат как да замажат гафа на ръководството на ЦСКА.И понеже на тези завери ще има и хора от ПФК ,,Христолов" АД , накрая от ЦСКА ще шитнат някой лев на Митьо и всички ще се прегърнат щастливи.
Интересно е как постъпва БФС,за да не накърни интересите на ЦСКА и как ,,червените '' журнля интерпретират ситуацията , определяйки действията на ЦСКА за напълно нормални , а опитите на БФС да спазва собствените си разпоредби за ,,нов удар на синьото БФС'' срещу ЦСКА.А БФС е толкова синьо , колкото и червено.Също както и смешните ,,национални спортни медии"
Накрая пожелавам късмет на Манчев , Апо и Лимона в ЦСКА !И дано по-скоро мъките ни свършат!

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 23 юли 2009 15:25

gentile написа:Умишлено не съм взимал досега отношение по историята с Манчев и Тимонов , защото в момента за почти всички свързани с името Ботев , всеки удар по ПФК ,,Христолов" АД ( в каквото за съжаление от 10 години се е превърнал любимия ми отбор) ни носи надежда за по-скорошния му край , и не се интерсуваме от играчи , треньори подготовка и т.н , а само от този наближаващ край.
Та по-темата : Това което прави сега БФС е ,,надупване'' на ЦСКА.Има си нормативни разпоредби и според тях Манчев и Тимонов не могат ей така да преминат в ЦСКА , като имат действащи договори с ПФК ,,Христолов" АД в БФС.А относно разтрогнатите договори в гражданския съд , не веднъж е ставало въпрос , че УЕФА не се съобразява с такива неща , а само със своето си ,,законодателство'' и БФС като част от УЕФА , не могат да не спазват това ,,законодателство''.Сега обаче от БФС се събират на тайни завери и ще въртят и сучат как да замажат гафа на ръководството на ЦСКА.И понеже на тези завери ще има и хора от ПФК ,,Христолов" АД , накрая от ЦСКА ще шитнат някой лев на Митьо и всички ще се прегърнат щастливи.
Интересно е как постъпва БФС,за да не накърни интересите на ЦСКА и как ,,червените '' журнля интерпретират ситуацията , определяйки действията на ЦСКА за напълно нормални , а опитите на БФС да спазва собствените си разпоредби за ,,нов удар на синьото БФС'' срещу ЦСКА.А БФС е толкова синьо , колкото и червено.Също както и смешните ,,национални спортни медии"
Накрая пожелавам късмет на Манчев , Апо и Лимона в ЦСКА !И дано по-скоро мъките ни свършат!

Извинявай,прави си може би,обаче какво им пречи на БФС да назначат арбитраж и да ратрогнат по нормалния начин.Може ли точно лятото -когато започват подготовкитв три месеца да няма арбитраж.
Изображение

Потребителски аватар
Lord VOODOO

Мнениеот Lord VOODOO » 23 юли 2009 15:28

cska_90 написа:Извинявай,прави си може би,обаче какво им пречи на БФС да назначат арбитраж и да ратрогнат по нормалния начин.Може ли точно лятото -когато започват подготовкитв три месеца да няма арбитраж.

Щом е в ущърб на ЦСКА очевидно е, че може!!! И после БФС не било синьо, а??? :lol: :lol: :lol:
Бижутера написа:А и трябва да отбележим,че голяма заслуга за кацането и на нацистите на луната през 40-те години има и извънземна цивилизация,която ни дава техника и съвети,а в замяна получава жив човешки материал

:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 23 юли 2009 15:34

Потребителски панел (0 нови съобщения) • Виж собствените си мнения Въпроси/Отговори Потребители Излез [ Old_death ]

Гонг
forum.gong.bg/gong/

Пропусни

Разширено търсене Начало форуми Gong.bg ‹ ЦСКА Смени големината на шрифта Изпрати на приятелПринтирай СЪДБАТА НА ТИМОНОВ И МАНЧЕВ ОТ 16.30!
Модератори: PFC Litex, SkArY_9, paceto, kartago, Darina, Модератор ЦСКА

Добави отговор 41 мнения • Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ДокладвайОтговори с цитат Re: СЪДБАТА НА ТИМОНОВ И МАНЧЕВ ОТ 16.30!
от gentile на 23 Юли 2009 15:18

Умишлено не съм взимал досега отношение по историята с Манчев и Тимонов , защото в момента за почти всички свързани с името Ботев , всеки удар по ПФК ,,Христолов" АД ( в каквото за съжаление от 10 години се е превърнал любимия ми отбор) ни носи надежда за по-скорошния му край , и не се интерсуваме от играчи , треньори подготовка и т.н , а само от този наближаващ край.

Не мога да се съглася с тебе.Мъчно ми е за симпатичния отбор на Ботев,но не искам и ние да се превърнеме в заложници на селския тарикат в напъните му да изрънчи някой лев от който му падне.Спора между него и футболистите е трудово правен и се урежда по Кодекса на труда,който е единствения орган в държавата,оторозиран да се занимава с такива случаи.А Кодекса е категоричен.Когато работодателя не изплати в три поредни месеца трудовото възнаграждение на служителя,договорът между тях се счита за прекъснат след предизвестие за напускане от служителя,като договорът се прекъсва по вина на работодателя.При това положение служителя няма никакви задължения към работодателя си,като има право да изисква по съдебен ред неизплатените си възнаграждения.Това е точката от Кодекса,разглеждаща такива случаи,и Бобчо може да хване някой за топките в напъните си да внася допълнително напрежение в ЦСКА.Уефа няма да се намеси,защото това е спор,в който тя не е страна.За пример можеш да си спомниш какво ни отговориха във връзка с отнемането на лиценза ни.Просто тука има съвпадение на интереси.Сельо ни извива ръцете за да докопа някой друг лев,а лобито в БФС иска да попречи или поне да забави във времето картотекирането на тия футболисти!Всичко останало са опити на журналистите да си вдигат тиража и познатите до болка удари под кръста на ЦСКА.Дано някой път хванат нещо по съдържателно под кръста в тия си опити.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
black&white
Контакти:

Мнениеот black&white » 23 юли 2009 15:36

Доста време ми отне да изчета цялата тема :) Скромното ми мнение е, че като че ли gentile е най-прав. От друга страна, като си гледам часовника, почти стана 16.30, така че след известно време ще знаем какво точно са решили БФС, титаните и Титанът ;) (този последният е ДХ, направо най-големият титан в държавата излезе - след всичко, което се случва, той си е недосегаем).

CSKA V-na
Контакти:

Мнениеот CSKA V-na » 23 юли 2009 15:37

Момчета всичко казано до тук е ОК. Според мен основната вина има БФС, че не си изпълнява ангажимента за насрочване на Арбитраж, макар че не съм запознат с правилниците им и кога са длъжни да свикат такъв. Но от там нататък и играчите и Христолов са РАВНОПРАВНИ страни в един съдебен спор. Всеки изтъква своите си аргументи, теза и доказателства в тяхна подкрепа и едвам след влизане в сила на съдебното решение се разбира- имали ли са право играчите да прекратят договорите си, на какво основание са го сторили, законосъобразно ли са го извършили, спазвайки изискуемата от закона форма и ред други неща и следва ли да им се уважи иска ИЛИ пък са сторили това неправомерно, работодателят им е в правото си да твърди, че не са имали право да прекратят трудовите си правоотношения, че са играчи на Ботев/ защото съда приема че трудовите правоотношения не са прекратени/ и т.н. Интересно е в един подобен случай, при един висящ процес, какво гласят правилата на БФС и УЕФА. Защото както ако една заповед за уволнение се обяви за незаконосъобразно и работника и служителя се възстановява на работа/ стига да е поискал това/ се счита че трудовите му правоотношение с работодателят му НИКОГА не са били прекратявани и за времето на съдебния спор той се е водил все едно на работа, така може да е идентичен случая, ако работодателя твърди- не са имали право да прекратят трудовите си правоотношения и са служители на предприятието/ в случая БОТЕВ/. А те през тези 2-3г. или колкото се случи са играли за ЦСКА, тогава не знам какви биха били последствията. Струва ми се, че колкото и да искаме играчите да играят, по-добре да е всичко сигурно уредено, отколкото да остане нещо не доизяснено и после пак проблеми за клуба- ако се предвиждат такива при подобни спорове.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 23 юли 2009 15:39

plovdivesamona6 написа:вчера боби димитров на пресконференцията си изясни и този въпрос.оказва се,че бфс насрочили арбитража да е едва една седница преди първенството.в същия момент срока за картотекиране за уефа е утре.това е основния проблем.ако се явят на ярбитража 100% ще скъсат,но ще е вече късно за тях и затова се опитват от цска с заведеното дело в районния съд в Пловдив да замажат нещата,което наистина не е според правилата .но вината е изцяло в бфс ,че 2 месеца не са се наканили.въобше боби каза доста работи,но явно няма кой да го отрази.

Най-после някой да обясни тая шантава история! Това е ползата от форумите - да разбереш нещо, което тъпите журналисти не могат да напишат! Чудя се, какво ли сте дъвкали още няколко страници, ама ме мързи да го чета. ;)
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Sheisse
Контакти:

Мнениеот Sheisse » 23 юли 2009 15:49

Лорде, бе ти да не си емигрирал?
БФС отказва да картотекира Тимонов и Манчев в ЦСКА на основание, че имат договори с Ботев.Тия договвори могат да бъдат разтрогнати на Арбитраж или от граждански съд.Понеже Арбитраж няма(организацийката на Бобо Мокета не е насрочила дата) остава гражданският съд.Гражданският съд минава през три или четири инстанции.Колко са "пекани" адвокатите няма значение, защото Селският като си изкара болничен лист за настинка и заседанието се отлага за 1 месец.Накрая пак печелиш, но е след 6 месеца.Водил съм 3 граждански дела, само едно свърши за 2 месеца, понеже ответникът разбра, че съм тъп и упорит и се отказа след районният съд.Аз си търся правата, но дали ЦСКА ще си ги потърси по законов ред, след като картотекирането за ЕКТ е до 12 вечерта днес.Според мен по стар български обичай ще дадът рушветче на Митьо и Мокета и довечера Тимонов ще е новото ляво крило на ЦСКА официално.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 23 юли 2009 16:20

.....иии много се изписа по тая тема бре :mrgreen: Чак ме мързи да чета :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 юли 2009 16:36

Lord VOODOO написа:По просто казано: навсякъде се говори, че ако един работник (без значение от професията) 2 месеца не получава заплата има право да напусне по вина на работодателя. Е нещата са ПОЧТИ така! Дефакто срока е 3 месеца. Защото по време на третият месец във всеки един ден от него, докато той тече работодателя може все пак да изчисти натрупаните задължения. Изтече ли и третият месец обаче, ако ще още на първият ден на четвъртият месец да иска да плати (или едва тогава да е осигурил нужните финанси) работниците му имат правото да откажат да получат тези пари (към момента, след като разтрогнат договорите си, те все пак ще си ги вземат, защото са ги заработили!!!) и да си потърсят правата в съда, а съда да им прекъсне договорите!
Та в случай с Христолов всички опира до това, дали нотариално заверените покани за заплати за изпратени преди или след навършването на 3 месеца без да е плащал заплати (бтв няма да се учудя Христолов да е проучил въпроса и да е изпратил поканите с фалшива дата, т.е. със задна дата, за да се помести в срока от 3 месеца)!!! Изтекли ли са трите месеца, т.е. играчите на отбора му да са имали вече да получават по три заплати той може да си завре поканата в зaдника и губи играчите! Да не се е мотал толкова много време и да е плащал, когато си му е било време!

П.П. И нека не забравяме, че вече станаха 6 месеца без да е плащал Селският, т.е. 2 пъти по 3 месеца :!: :!: :!: ;)

Пич, има Кодекс на труда и можеш да прочетеш много неща в него.Това, за 3-те месеца май никъде го няма в КТ.Веднъж вече писах по кой член се разтрогва едностранно трудов договор, но вие май не можете да си набиете в главата, че картотеките се правят в БФС и оттам се разтрогват, за разлика от други видове трудови взаимоотношения, които със сигурност не се одобряват и прекратяват от съответното ресорно министерство.

Интересно ми е какво ти говори на теб лично терминът "нотариално заверена покана" ;)

ПП-Прекратявал съм трудов договор по този начин, та знам за какво говоря.Срокът е много по-малък от афишираният от "Знатоки" тук ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “ЦСКА”