Мнениеот Linky » 10 апр 2012 00:48
За темата: не е пворокация, такова е заглавието на гонг за новината, то е просто копирано.
Това че въпросният аадвокат е член на комисята за наказаване на футболисти, не виждам как забранява да коментира ситуацията и да си изказва мнението по случая. Не мисля че може да м се забрани, да не коректно е , но същото има от страна на цска, но едва ли нарушава някакви правила.
За допинга: Първо, цска не знам как е потърпевш, след като тези футболисти бяха наказани за МИНИМАЛНОТО наказание от 3 месеца, 2 от които по време на зимната пауза, така че от тази гледна точка , цска трябва даже да са благодарни. БФС е неадекватно в този случай че не наказва футболистите с по-сурови наказания, както във всички други случай на подобни провинения по целия свят. Няма смисъл да давам примери с други футболисти уличени в употребата на забранени вещества, които биват наказвани с ПОНЕ 6 месеца и почти винаги повече, както цска дава примери,които са им удобни с телкийски, гонзо и кой ли не , но в този случай примери не са нужни и аз няма да дам , но се сещаш за какво говоря. Сега, да оставим това на страна въпреки че само заради този факт не би трябвало да протестирате. От ЦСКА казват, че БФС не са ги уведомили, че е можело наказаните футболисти да играят от 19ти март, докато от БФС казват,че са съобщили на клуба и просто на ЦСКА им отнема 10 дни да осъзнаят какво става, сега в този случай е думата на бфс срещу думата на цска и всеки може на каквото иска да вярва, така че не можеш да виниш бфс и да кажеш, че е било нарочно и не можеш да си сугрен, че така е станало, пак казвам няма как да вярваш на едните или другите на 100%. Да се абстрахираме и от това... в крайна сметка цска какво загуби (дори и всичкото това да беше вярно)? Да не би за 10те дни в които не можеше да използва тези играчи да са загубили точка или някакъв катаклизъм да е станал след като не са могли да ги използват? Не...тогава дори и бфс да са били виновни аз не виждам как цска са били потърпевши кой знае колко, по мое мнение даже са им направили услуга щом си взеха мачовете. Не ме разбирай погрешно, не казвам , че щом минеш на червено и няма катострофа, трябва да не бъдеш наказан, но в случая няма доказателства, че бфс е направило нещо подобно умишлено и вобще, че е спряла цска, така че няма какво да се винат в този случай, трябва да сте благодарни за меките наказания, пък и вече може да ги ползвате. Неадекватноста на бфс обаче идва в този момент че, след като са ги наказали веднъж за 3 месеца (2 месеца от които без мачове) , сега пак ще ги наказват сигурно, как си му е реда. Това трябваше да стане от самото начало ,а не да играят 2 мача и пак да ги накажат - да това е неадекватно, но всъщност е в помощ на цска , защото дори и да ги накажат сега пак , те все пак можеха да ги позлват между двете наказания.
Присо, още преди днес бфс да отговори беше ясно за какво е наказан. Първо, посегна на играч от чуждия отбор без топка, за което си заслужи директен червен картон, което се равнява на 2 мача минимално наказание по правялник. Второ, без да е подстракаван от публиката на локо пд им показа среден пръст и им каза fuck you, което се видя по телевизията общо и е вън от съмнения. За това нещо , например в англия наказаха Суарес за 2 мача , за среден пръст срещу публиката на фулам, което също е минималното наказание по правялника на бфс, това също така е гарнирано с думите на присо към публиката, които също са отчетени и сигурно са прибавили към наказанието му, което по чисти сметки излиза на МИНИМАЛНО наказание от 4 мача, присо е наказан за 2+5 мача, което значи че за средния пръст и фък ю са го наказали за 5 мача, което не е нищо не редно, в правото са да го накажат за поне 2 мача и до предполагам 7-8 само и единствено за тези действия.
Това не е всичко, в тунела делегата на мача описва, че е налетял на длъжностно лице. Тук идва най-важното, което повечето фенове не схаващат. За това провинение, Присо е изправен пред съда ,не заради това че налетя на даксон, не заради жестовете си към публиката, които се наказват също ами заради това. Прокоратурата решава, че НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА за да се създаде дело, което не значи, че подобно нещо не се е случило и че присо е невинен, просто значи, че няма достатъчно доказателства ЗА ПРОКОРАТУРАТА, да се създаде дело. От друга страна , едиснтветните доказателства, които са нужни на БФС, да накаже присо за това са думите и записките на делегата , както на всеки друг мач в първенството, ако има подобно нещо в записките на делегата, то е резоно, футболиста да бъде наказан. Което значи , че от прокоратурата може да са разпитали делегата за случилото се и да е казал същото нещо , което е записал в доклада си, но те да са сметнали, че това не е достатъчно за създаване на дело. Това не значи, че не е достатъчно за БФС да го накаже. Тук няма никакво значение какво е решила прокоратурата. Двете инстуитуции, БФС и прокоратурата, не зависият една от друга. Ако прокоратурата беше осъдила присо, това нямаше да значи на 100%, че от бфс трябва да го накажат. Примера със суарес е същия. Той бива наказан от ФА за обиди към Евра и бива даван на съд, където обаче не му налагат никаква санкция, което както казах, не влияе на решението на ФА да го накаже защото 2те институции не зависат една от друга. Всичкото това може да допълни към наказанието на присо, но както казах само за средния си пръст/псувните и действията по време на мача може да бъде наказан за 7 мача без проблем и следователно не виждам не редноста в случая. Написал си също така, че присо е бил провокиран, от кой, как защо? Само не ми казвай, че публиката го е провокирала защото тя всеки мач е така към всеки футболист и това не може да е никакво оправдание. За анисе съм съгласен, не може да се установи от всичките новини, кой е прави кой е крив, но е ясно , че от цска не действат коректно , а от бфс също. Друг е въпроса, че щом от цска правят шашми, бфс може нарочно да правят шашми и те и това би ги оправдало защото не може един клуб да прави каквото си иска и да използва задни вратички, а централата да стои. Ккато и да е, този случай е особен , не взимам позиция по него, ще изчакаме и ще видим, както и този с Гонзо, преди няколко дни се повтаряше за Телкийски и кой ли не , излезнаха, че са били в норма, тъй че е рано да се говори.
И като за финал искам да кажа, че бфс е НЕАДЕКВАТНО, това го подкрепям и мисля, че трябва глобален протест, това което обаче прави цска е съвсем различно нещо. От цска, обвиняват бфс, че се работи целенасочено към тях, което за мен са глупости ,както написах по-горе ще видиш защо според мене цска няма право да се оплакват. Целят протеста да е спрямо бфс защото действало против цска, ако тези неща се случваха на друг клуб, цска нямаше да им е през оная работа за работата на бфс, което за мене е противното. Не може да обвиняваш бфс за всичко, не те са виновни за многото проблеми в клуба и държанието на футболистите им. Ако се протестираше за цялата компетентна работа на БФС към целия футбол в българия , да тогава взимам ваща позиция даже, но случая не е такъв.
САМО ЛЕВСКИ!