Сектор Г никога не е обичал по същия начин чужденец. Дори и да си тръгне след месец, юношата на Сантос няма да бъде забравен скоро
Феновете на ЦСКА имат своя нов идол. Бразилецът Жуниор Мораеш се вклини окончателно в „червените“ сърца след представянето си срещу Черно море вчера, карайки 12 000 по трибуните да аплодират всяко негово движение.
25-годишният Алусио Чавес Рибейро Мораеш Жуниор, както е пълното име на красавеца от Сао Пауло, е човекът с най-голяма заслуга за задаващата се титла на колоса от Борисовата градина. Юношата на Сантос тегли ЦСКА почти сам през пролетта, а покрай него Антон Карачанаков, Станислав Костов и Ангел Грънчов усетиха колко сладък е мирисът на победата. Не само усетиха, но се превърнаха от плахи младоци в безстрашни бойци за Стойчовата армия. Армията, която помита всичко по пътя си към 32-а титла.
След продажбата на Янис Зику, Спас Делев и Мишел Платини, Мораеш остана единствената звезда в ЦСКА, а „червените“ фенове не таяха никакви надежди за титла след очевадното – на „Армията“ разполагаха само с трима играчи от истинска класа – Жуниор, Раис М'Боли и Иван Бандаловски. Бразилецът обаче се нае с тежката мисия да вкарва, подава и да се бори с по трима-четирима на гърба в мачовете на „армейците“. Заразявайки с духа си на победител "Бебетата на Стойчо".
Вчера Мораеш заби още два гола на сметката си, карайки фенове на достолепна възраст да кажат „Не сме имали толкова фин играч от времето на Митата Якимов“. Новият идол на сектор Г не само, че е най-добрият футболист в „А“ група, но и се доказа като страхотен боец и характер. Не е тайна, че Жуниор играе на инжекции, рискувайки здравето си в името на отбора.
А какво ще стане, когато е напълно здрав - да му мислят конкурентите. По всяка вероятност кариоката няма да бъде играч на ЦСКА през новия сезон – твърде е добър, за да продължи да рита в „А“ група. Но дори и така да е, Новия Якимов вече намери своето място в „червените“
Страхотен играч, толкова съм раздвоен дали е добре за него да остане в ЦСКА още един сезон или поне за евротурнирите....... За пръв път ми се случва да искам чужденец да бъде продаден за да се развива !!! Не съм аз този който трябва да дава акъл за това как и къде да бъде продаден Мораеш, но дано бъде трансфериран в някой топ клуб и да можеме да го наблюдаваме всяка седмица по европейските терени .