Мнениеот danko_sot » 18 юли 2024 20:29
Аз лично имам две теории за случващото се в ЦСКА в момента:
1. Сезонът предварително е обявен за преходен от ръководните фактори. Обявено е на спортно-техническото ръководство, че парите за първия отбор са редуцирани, тъй като има други приоритети за развитието на клуба, визирам най-вече строително-ремонтни те дейности на Панчарево и Армията. Ще се разчита повече на юноши на тима, парите за трансфери също ще бъдат намалени.
2. Спортно-техническото ни ръководство в момента е слабо, липсва му какъвто и да е опит и не се справя със задачите, в случая в момента това са трансферите основно.
От самото начало съм резервиран към тях, защото те не са се доказали. Най-напред ние очаквахме да има силна фигура, която да застане начело на този спортно-технически екип било под формата на президент или директор и той да си подбере екип. Това не се случи. Единият от изпълнителните директори от миналия сезон Стоян Орманджиев стои формално на върха на спортно-техническата структура. Но той няма смелостта на пресконференцията да каже Аз отговарям спортната част в клуба, Аз ще нося основната отговорност. Вместо това, той каза Ние, тоест посочи себе си и Фичо, като по този начин подели властта и отговорността, което ми се видя несериозно и не много мъжкарско. На всички е ясно, че той е доверения човек на Папазки.
Следващото странно решение бе да остави човекът с нищо недоказал при ГГ, че има силни управленски, комуникационни или каквито и да било лидерски способности досегашен спортен директор Фичо и не само това, но и да подели властта с него.
Третият в управленската тройна пирамида е Михаил Александров. За него нищо не можем да кажем в момента. Може да има качества, може и да няма, но е факт, че е тъмно зелен като опит. Единствено е изкарал престижен курс в УЕФА.
Тези хора управляват процесите в ЦСКА в момента. Все още не мога да кажа категорично стават ли или не стават. Но очаквах доста повече от селекцията на този етап. А е възможно и първата хипотеза да е факт и сезонът просто да е обявен за преходен и да се борим единствено за евротурнирите.
Единственото сигурно в момента, което аз виждам и мога да заявя категорично е, че се вижда с просто око, че ние започваме сезона без никакви амбиции за титлата. Не изключвам никакви възможности, знаем колко странно нещо е футболът. Но с действията си ръководството ни показва именно това- Тази година няма как да се борим за титла. Това е положението!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]