Мнениеот Udoji90 » 08 мар 2014 20:59
Като качество мачът беше отвратителен - нека си го кажем право. (Може би само първият мач за Купата беше горе-долу толкова калпав - другите 2 бяха по-добри.) При 11 на 11 все пак не беше лош - и двата отбора опитваха да атакуват и създадоха положения, като не може да отречем, че "Левски" бяха по-близо до гол, а нашата защита спеше. (Нищо учудващо - отново първото полувреме го проспиваме.) Изгонването на Галчев беше съвсем заслужено, а нарушенията му бяха изключително глупави. Оттам нататък и мачът стана грозен, тъй като ние се прибрахме и не атакувахме открито, а "Левски" изпитваха затруднения срещу нашата дефанзивна игра и натискът им беше хаотичен. И макар че играта в този период беше особено непривлекателна, реално бих казал, че с човек по-малко играхме по-добре, отколкото при 11 на 11 най-малкото от гледна точка на това, че се държахме по-дисциплинирано в отбрана и почти не допуснахме ситуации пред вратата си до края на мача. Отделно почти при всяко изнасяне на топката успявахме да спечелим фаул в половината на съперника. Имах някакви предчувствия, че Пелето ще се окаже жокер за нас в този мач и наистина се случи така. (Посипвам си главата с пепел за това, че бях скептичен към Тони Силва - в трети пореден мач влизането му дава резултат.) След като успяхме да надхитрим "Левски" и с човек по-малко да измъкнем дузпа, бях почти убеден, че няма как да изпуснем мача. Притеснителното беше, че нашите играчи в един момент свършиха силите и дори когато стигахме до съперниковото наказателно поле, отправяхме прекалено анемични удари. За щастие "Левски" играха еднообразно с безкрайни центрирания и без никакви нестандартни идеи. (Каква ирония само - в реванша за Купата създадохме сума ти положения от статични ситуации, възползвайки се от слабата игра на "Левски" при центрирания, а днес в определени периоди се случваше обратното. Тогава си изпуснахме положенията и паднахме, а сега се случи горе-долу обратното, макар че след първите 30 минути не може да се говори за доминация на "Левски". Тогава след мача един дежурен "син" трол ми говореше как многобройните ни центрирания не са никакъв футбол и как "Левски" никога не биха играли така - е, днес видяхме, че в последните минути играха точно така.) Радостен съм, че с човек по-малко успяхме да излъжем съперника. Радостен съм, че ги побеждаваме втори път за един сезон и че в 4 мача с тях не допускаме гол (нищо, че някои тролове си говорят за 7 гола за Купата). Само не съм доволен от тъпотията, която извърши Мболи. Сега сигурно ще го накажат за няколко мача, а като знаем ситуацията с Черни, ще се надяваме Ст. Колев да се справи. Галчев и Косоко няма да липсват толкова, но доколкото разбрах, освен тези тримата имаме и още двама наказани. Единият май е Вальо Илиев, и то за 2 мача, което хич не е добре - ако другият е Апата, доста се осакатяваме в защита. (Тук някъде може би трябва да поздравим Фо-Поре, който според мен изигра сносен мач, макар че точно той ни е един от най-рисковите играчи по принцип.) За съдийските отсъждания не говоря по единствена причина, че дискусионните ситуации бяха толкова много, че сигурно ще пропусна някоя, но като цяло мисля, че Кабаков не се справи.
Последна промяна от
Udoji90 на 08 мар 2014 21:14, променено общо 2 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...