yavorescu написа:GOLEADOR написа:А относно Дунав - много добре знаят кои са.Документите които им изпратиха от БФС бяха с име Дунав 2010,емблемата също бе на 2010.Изведнъж - ама те не знаят.Айде няма нужда.
Защо си мислиш (и не само ти), че УЕФА рови, за да установи историята на даден клуб? Тях ги интересува единствено финансовия феърплей, а критериите за него се простират само 3 години назад. Ако даден клуб след време участва и е с подобно име, УЕФА няма да тръгне да разследва и да установява дали е същия клуб, щом финансовите им отчети са наред и няма нарушение на правило 12.
Още веднъж повтарям установената от мен закономерност:
- Всички клубове, които са фалирали и новосъздадените на тяхно място са участвали в ЕКТ най-рано 3 години след фалита, имат старата история (Ботев, Дунав, Фиорентина, АЕК и други). Същото важи и за фалитите преди въвеждането на ФФП.
- Всички нови ("възродени") клубове, които са се опитали да участват в ЕКТ преди 3 години от създаването си, имат празна история (или история, съставляваща участията им след това), независимо дали са получили изключение от правилото или не (ЦСКА-София, Тимишоара, Лиепая и други).
Тотално бъркаш!Дунав 2010 си съществува от 2010 година,няма сливане,купуване или каквото и да е било между Дунав и 2010.Ако аз сега дам пари на Стойне и Дунав започне от А окръжна какво правим?Или ако аз сам създам Дунав и на мен ли след 3 години ще ми пише в историята победата над Рома?Да признаеш историята на Дунав за такава на 2010 е пълен нонсенс!