Кашчей написа:vaskonti написа:Не можеш да говориш по принцип как стоят нещата, след като в случая всичко се продава в пакет - от марката до столовете. Говорим за този конкретен случай, не по принцип. Освен това, не съм чувал при фалит имуществото да се продава на части, а не в пакет, но може и грешката да е в мен и да има и такава практика.
Крайслер фалира със 170 милиарда дългове и активи за 80, нещо такова. ФИАТ ги купи след фалита за...3 милиарда. Според теб към днешна дата съществува ли марката Крайслер, макар и под шапката на ФИАТ?
И аз те питам пак - ако тия милиони бъъдат платени, дали УЕФА ще признае този клуб за ЦСКА?
Крайслер кога фалираха-преди да се влеят в Даймлер-Бенц, или след това? Сега, като са част от ФИАТ, ФИАТ наследник ли са на Крайслер, или просто собственик. ФИАТ смениха ли си името на Крайслер? Държат ли да имат тяхната история?
ТАТА смениха ли името на Ягуар, след като ги купиха? ТАТА правоприемник ли са на Ягуар, или просто Ягуар е една от марките им?
И отново не ми отговори на най-неудобния въпрос..ако два субекта бяха купили отделни части от активите на ЦСКА и двата ли ще са наследници?! Знаеш, че по закон е възможно, а не е приумица моя.
Нищо неудобно няма във въпроса, а и аз ти отговорих - не е важно как седи въпроса по принцип, важно е в конкретния случай. Не виждам защо трябва да обсъждаме хипотези, които нямат грам връзка тук. Няма и да имат.
Все тая кога са фалирали Крайслер - няма значение кой е собственика. Както няма значение и кой е бил собственик на ЦСКА преди, по време на и след фалита. Самата марка си съществува без значение кой е собственик. Сега, отделен е въпросът, че Кадилак не се е прекръстил на Крайслер. Това вече не е проблем на закона, а чисто морален и етичен. При положение, че ЦСКА години наред се натоварваше умишлено от схеми за източване и в крайна сметка фалиран умишлено, то мойта етично-морална летва не е вдигната до небето, а до някакви определени граници, а именно - плащането на тия пари. Смятам, че така е справедливо спрямо ЦСКА. За някои тук думата морал е обидна дума, но то си е за сметка на тия "фенове" .
А и ти не ми отговори - ако тия пари бъдат платени, каква ще е реакцията на УЕФА - ще припознае ли този клуб за ЦСКА?