Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2025 18:27

Аз хванах второто само.

ЦЗ бяха Делова и Вион, като косовари играеше като лявостоящ. Т.е. има вероятност при взимане на испанския цз, който си е си е десничар , той да си е дясностоящ, а Делова ляв. При гола Вион мисля, че увисна, но все пак не е типичен цз.

Десен бек Турицов, ляв- Санянг. Горе-долу прилична игра. Гола стана през Санянг, но този път се хвърли момчето на шпагат, но топката пак мина, за разлика от миналата контрола, когато пак през Санянг центрираха, но тогава не си даде въобще зор.

Дюлгеров пак леко несигурен. Сгреши при изнасянето с крак една топка и за малко да ни вкарат.

В средата, полузащита: Ето'о, Линдсет и Кареасо. Този път ми се стори, че най-много напред се задържаше камерунецът, а Линдсет беше най-назад, пред защитата и изнасяше често. Разбира се, при Томаш често е трудно да се разберат конкретните задачи на полузащитниците и кой за какво отговаря. Понякога функциите се дублират. Кареасо беше с по-свободна роля в тази тройка днес според мен. Иначе логично е според мен при изнасяне на противника Кареасо и Ето'о да са по-напред изнесени, за да пресират, защото са по-бързи и по-енергични. Също така добра идея ми се струва на Ето'о да се даде повече свобода в атака и да действа повече като офанзивен халф. Писал съм за това. Ако бях аз щях да вземе по-типичен дефанзивен халф, който да играе по-близко до защитата и така да направя ролята на Ето'о по-свободна. Кареасо тогава може да се пробва вдясно, едва ли ще е по зле от Илиан- младши.

Ляво крило- Локило, дясно- Илиан. Аз Илиан второто почти не го видях да играе с топката. Фигурант общо взето. Първото видях, че изпусна едно положение, стреля през човек, но защитник спря на голлинията. Но като цяло не показва нужния хъс и амбиция според мен за отбор като ЦСКА. Дори и да го пуснат десятка много ме съмнява да се защити с игра. А относно Локило. Да вкара гол, но с друго не впечатли. За второто полувреме говоря.

Напред- Исека. Вкара дузпа. Лично аз с нещо друго не го забелязах.

От резервите ще отлича Тасев. Влезе и веднага привнесе нужната острота на крилото, която така ни липсва вече няколко сезона бих казал, почти от времето на Йомов.

Иначе за мача като цяло ще отлича добрата ни и дълбока преса, на моменти до наказателното на унгарците. Явно Томаш много ще залага на този прийом, но така се налага и защитата да се качи много високо. От там и нуждата от вратар тип Нойер, но и бързи ЦЗ.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 19 яну 2025 19:37

Контроли не коментирам. По игра и резултат винаги се различават от истинските мачове.
Направи ми впечатление, че Томаш се е примирил със ситуацията около селекцията !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 19 яну 2025 20:08

Локило и Илиев въобще не ми харесаха.
Първият си ползва десният крак само за патерица, дори при гола сбърка и вместо да бие на празна врата си я нагласи на левият крак и вратаря го затвори, чист късмет че не я изби..

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2025 20:14

Той Томаш няма избор. Въпреки закъснялата селекция, все пак е положително, че почнахме да реализираме изходящи трансфери. Отдавна трябваше да го направим, за да "разчистим" малко отбора.

Освен това аз лично нямам нищо напротив поради липса на нови попълнения да виждам по-често Панайотов, Тасев, Антонов, Росен, Юлиян и т.н.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 19 яну 2025 21:26

Първото много зле . Второто много по-добре.
Много добро включване на Тасев !
Най-слаб пак Джуниър ! Даже Турицката и Санянг са по-добри от него.
Исека хич не е лош , но му трябва време.
Вион до живот в ЦСКА , вече игра на всички постове ,които съществуват.
Дюлгеров е доста несигурен в играта с крака и бая бърка.
Най-добри Делова и Ето О.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2025 21:37

Армейци, приключи и втората контрола. Резултатът отново въобще не е важен, затова няма и да го отбележа даже. Както винаги ще се спра на плюсовете и минусите, чисто игрово.

Плюсове:
1. Излизаме много добре от начална преса на противника. В нашата половина това не ни е никакъв проблем.
2. Цялостното движение на топката до центъра на терена е много добро
3. Ето О е страхотен барометър за нашата игра във фаза атака и реално позицията му през второто полувреме е ключова за нас. Именно това, което сме си коментирали, че той не е точно типичният опорен халф, а по-скоро box to box midfiеlder и е добре до него да застане един класически опорен халф, което ще го отключи още повече
4. Имаше сериозно желание и ми харесва отново кондиционно как сме. При все, че са уморени, държат добро темпо играчите, което може да е атестат, че поне физически през пролетта трябва да сме добре

Минуси:
1. Колкото и добре да излизаме от висока преса, колко отбори обаче в България ще ни пресират толкова високо и постоянно като противника ни днес - няма да са много.
2. Тук идваме на следствието от това - Ето О единствен разсича линиите с пас по земя напред. Първото полувреме беше мъчение да гледаш около 15 паса в нашата половина и накрая един дълъг пас в нищото. Ако Ето О не е на терена, или мачът не му върви, което сме го виждали, ние ще имаме проблеми в този елемент. Единственият халф с топка в крака, който вече втори мач ми харесва. Без него топката не върви достатъчно набързо напред посока противниковата врата.
3. Връщайки към точка 2 - понякога буквално топката не се движи по права линия, а има едни както написах 15 паса, които сами по себе си излизат от преса, но имаше адски много ситуации, в които просто липсва изострящ пас напред по земя. Ние тамън излезем от преса и някой от халфовете ни върне топката назад. Е, за какво си си дал целия този зор и я върнеш назад. Харесвам много Кареасо заради себераздаването му, което е адски важно, но този човек не подава топката напред. Линдсет също от 8 паса - 6 назад и настрани.

4. Без Ето О и изострящия пас реално ние атака не можем да изградим вече втори мач. Топката просто се подава леко безцелно между защитниците и накрая с големия палец отива към Исека. Съмнява ме това да е идеята на Томаш, не знам технически браг ли е, несигурност ли е, но не се получава изнасяне опасно без Ето О

Финално, не, че е минус, но само първото полувреме противникът ни имаше минимум 3 атаки, с които с 5-6 паса от своето наказателно поле стигаха до нашето. Всеки един пас ясно напред, всеки един с едно докосване. Просто си личеше, че противникът играе с по-малко докосвания, което обаче го правеше по-опасен. Има още много работа и при нас да се намалят докосванията до топката и да се изострят нещата напред.

Няма да коментирам вече кой на каква позиция е играл, това е излишно и само ще се напрегнем на тема селекция. Важно беше по-скоро да се очертаят някакви чисто игрови модели, които са любопитни за наблюдение. Интересно ми е и Вашето мнение.

Един бърз въпрос - Фаетон защо втора поредна контрола е страшно периферен? Днес не игра, в миналата беше резерва. Притеснявам се да не му готвим и на него продажба, защото с тия крила дето имаме без него......

Анализ от стр. на ЦСКА фен тв във фейсбук. Не ги смятам за някакви супер капацитети, но да има

Заб.
1. Не съм съгласен за нашата игра под преса. Вярно, че гледах само второто, на след гола ни те ни натиснаха също с много дълбоко преса, явно ядосани, че ние им правим такава и те грешат. Огънахме се определени. Тогава дойде и голямата грешка на Дюлгеров и късмет, че не ни вкараха.

2. Как да се намалят докосванията като това е търсен ефект от Томаш? Колкото интервюта съм чел на футболисти, толкова те твърдят, че Томаш ги кара да държат топката и да контролират играта чрез този прийом. Не е Тики така, но определено стилът на Томаш е топката да се държи по възможност по дълго в наше притежание.

3. Относно Фаетон и аз мисля, че той ще е следващия продаден. Дано да е лятото поне.

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 19 яну 2025 22:44

За Фаетон пишат, че поради лични причини е напуснал лагера. Не знам колко смислена ще е тази подготовка, при положение че половината от титулярите отсъстват, а нови играчи въобще не са привлечени. Общо взето се очертава пак мъчителен полусезон.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 19 яну 2025 22:50

Първото полувреме бяхме много зле, след влизането на Ето'о играта малко се подобри към добро.Реално не видях една добра комбинация в предни позиции, двата ни гола станаха след детински грешки на унгарските футболисти.Колкото до включването на Тасев, три пъти взе топката и тръгна сам да пробива, трите пъти загуби топката.По остър , техничен и бърз е от Локило, но забравя, че футбола е колективна игра.
Последна промяна от peliforewer на 20 яну 2025 06:59, променено общо 1 път.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2025 23:24

Е детински грешки след много интензивна и дълбока преса приложена от нас!

Въпроса е какво правим с постепенните атаки? 70-80 процента от срещите в Ефбет противниците ще ни играят с нисък блок и на контри. Имаме Шопов, но само той няма да е достатъчен.

Относно Тасев си прав. Но пак го предпочитам пред Локило. Има потенциал в това момче, но трябва да се научи да подава наистина.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 19 яну 2025 23:33

Тасев поне тича към правилната врата а не към нашата.

Върни се в “ЦСКА”