vaskonti написа:[offtopic]Не случайно ти зададох въпроса и по друг начин, очевидно по-правилният - плаща ли Левски наем от както инвестира в тоя стадион? Навремето ЦСКА и Левски са плащали наем точно толкова, колкото и например Ботев, Славия, Локо... тогава нещата са били общо взето равни за всички. Само че от един момент нещата стават по-равни за едни и по-куци за други. Наистина ти предлагам просто да спреш да сучеш и въртиш, тъй като Левски не е платил и 1 лев наем от както инвестира. А тия инвестиции Левски не ги прави на своя глава, тоест няма начин собственика на стадиона да не е дал изричното си разрешение. И в един момент по един или друг начин базата става притежание на отбора. Тоест получава подарък. Няма как по друг начин да наречеш ситуация, в която някой разполага с чужд имот без ограничение във времето и без да плаща наем.[/offtopic]
[offtopic]За кой ли път ти казвам ти беше този ,който твърдеше че Левски е започнал да прави инвестиции СЛЕД като е получил стадиона.- докажи го . Аз знам кога Левски започна да инвестира в стадиона си. Сега остава ти д акажеш кога е направен "подаръка" и ще видим дали Левски е инвестирал преди това или не.напълно нормално е ако намател и наемодател се разберат инвестициите да се считат за платен наем( след предварително съгласуване и одобрение от наемодателя). Мисля и че в моента ЦСКА използва същата схема за базта в Панчарево,макар че не съм запознат в подробности със случая. Базата не може да стане собственост на отбора понеже той не притежава документ за собственост . Това че парите за наем отиват за поддръжка и модернизиране на обекта,не значи че наем не се плаща. По данни на Баждеков,не твърдя че са 100% , ПФК Левски е направил унвестиции в ст."Г.Аспарухов" до края на 2009 на стойност 14 мил. лева,който по груби изчисления е наема на ст. за около 50 години напред без да се приспадат лихви и да се вземат под внимание бъдещи инвестиции т.н. Тук не се отчита и факта ,че ст. " Г.Аспарухов" има най-много още 15-20 години живот . След което така или иначе ПФК Левски или ще трябва да си търси нов стадион или ще трябва да строи такъв. Просто Левски ще си има право да ползва стадиона,но стадиона няма да става за игра и ще бъде опасен( не ти ли звучи познато
За ЦСКА вече ти писах,че до края на 2004 е ползвал стадиона безплатно. След като БА става собственост на ДАМС, ЦСКА дължи наем за него . До 1.10.2009 ЦСКА не е платила и 1 ст. за наем. Когато на титаните им стана ясно ,че трябва да плащат наем започнаха някакви смехотворни напъни-" ЦСКА наследник на Ас-23", "Ние ще строим супермодерен стадион" и т.н само и само да не плащат наем. Сега новата песен е "другите не плащат наем,ние защо плащаме". Министър Нейков беше пределно ясен- платете си задълженията и ще получите стадиона. Затова ,че вашите собственици не са поискали стадиона никой не им е виновен,но много по-лесно е да ползваш безплатно нещо чуждо отколкото да поддържаш нещо свое. Ако ЦСКА наистина искат Армията ще го получат ,но друг ве въпроса че ще им излезне доста скъпо да го ползват отново като стадион. Май по-евтино ще им излезе да построят нов,а най-евтино да играят някъде под наем.[/offtopic]