Излиза уникален за България фенски телефон с логото на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Re: Излиза уникален за България фенски телефон с логото на ЦСКА

Мнениеот TPAKTOP » 21 май 2010 17:28

blue magic написа:
tprodanov написа:Това е пълно безумие от маркетингова гледна точка. Продаваш един и същи телефон на много различен тип хора, които ги обединява единствено отбора им. Обаче някой от тях са бедни, други богати, някои искат да гледат филми, други да си проверяват пощата, трети да щракат с ексела, четвърти да се катерят по планини и да забиват пирони с него. Страшно размит маркетингов ход.

Много по-правилен вариант е собствено производство (или брандиране) на панели за всички видове телефони, хем е по-евтино, хем може да се разпространи на много хора, и те ще са доволни.

Не виждам как ще си сменя Нокията или НТСто заради тоя умрел телефон, вместо да си купя панел за него.

Абсолютно си прав. Не знам кой е дал тази идея, но симбиоза от подобен тип би провокирала и анти-вълна. Нали се сещате как би реагирал привърженик на ЛЕВСКИ или просто несимпатизиращ на ЦСКА, който се колебае да стане клиент на Глобул как би реагирал на подобна новина. Не бива Глобул да се асоциира с ЦСКА, както и обратното. М-Тел от много години са спонсори на ЛЕВСКИ, но никога не са прекрачвали тази тънка емоционална линия, която е границата на приемливото.
И начинаещ маркетолог би предложил да се направи например "футболна серия" с няколко различни модела - всеки за някой от водещите отбори.

Абе ти нормален ли си бе! До ден днешен всички ваучери за ПРима са с ваши футболисти! Не знам за какво ни завиждате на телефона и на оператора. Глубул не могат да използват емблемата на ЦСКА без тяхното съгласие защото си е запазена марка. Така че това е някакъв тип съвместна идея и то много добра. Не ми дреме какви функции има телефона. Важна е идеата. Клиент съм на Глобул от самото им идване в България. Много преди да станат спонсор на ЦСКА и Литекс. Това е една много добра меркетингова кампания от която ще си върнат част от парите. Аз лично използвам Блекбъри и Нокия но нокията с удоволсвие бих я заменил. Не защото тоя фенски телефон ще е по-хубав а защото ми допада идеята. И между другото на нокията вече си бях залепил емблемата на ЦСКА. Преди около две години в фен магазина продаваха такива специално направени за телефон да не се плъзга. Купих си и си я залепих. Така че идеята ми допада страшно много
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 21 май 2010 17:30

Аха, Тракторе, а не би ли те кефило повече, ако Блекбърито ти беше такова?

naskocska
Контакти:

Мнениеот naskocska » 21 май 2010 17:35

tprodanov написа:Виж сега. Тук е форум за коментиране на идеи или случки. Аз това правя. Ти идваш, не казваш нищо съществено, освен, че гроздето ти било кисело, и не казваш нищо за идеята, как я виждаш. Разбира се, че не можеш да коментираш нито една от изброените марки, особенно при положение, че продуктите им ги виждаш само на снимка.

pazlama Това е емблемата на Левски. Цигания ли казваш че е?

Такааа , явно ти се вземаш за някакъв много важен тук,който казва във всяка тема кой ,какво и как трябва да казва.Значе ти си казваш мнението- ок,другите твой приятели си казват мнението -ок,ама аз като кажа за вас че гроздето е кисело(защото ние от днес и тук ви изприварихме) или незнаеш баснята(знаеш ли поне какво е басня) или като всеки фен на вечно вторите извърташ всичко както на теб ти е изгодно.
Та нито ти си ми някакъв да казваш какво да пиша,нито къде да го пиша,нито нищо.Съжелявам че ти е криво заради всичко и всики ама това че си фен на голямата цигания(така ти обрисуваха емблемата) аз не съм виновен.

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 21 май 2010 17:35

tprodanov написа:Аха, Тракторе, а не би ли те кефило повече, ако Блекбърито ти беше такова?

С ръка на сърцето ти казвам че бих се кефил срашно много. Ама по точно тоя модел има страшно много външни сензори и ще бъде страшно скъпо да се направи панел. Като сложиш и качествен материал ти гарантирам че стойноста на панела можеби ще бъде по скъп от този телефон който са пуснали. Не случайно като има някакви телефони Долче и Габана и т.н. струват много по скъпо от другите.
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 21 май 2010 19:16

Не им е ясно май ние какво им казваме. Това че някаква телефонна барака носи логото на ЦСКА явно кефи някои много, щом са тръгнали да си сменят нокиите, но в крайна сметка всеки има право на избор. Ние с колегата говорихме нещо съвсем друго - за недалновидната маркетингова концепция, противоречаща на основните постулати в тази област. Но все пак това си е стратегия на Глобул и бъдещето ще покаже дали са прави. Именно това малко ме съмнява. Иначе честито на тези, които са решили да се сдобият с новата придобивка. Моите телефони са си достатъчно актуални за да тръгна да ги сменям с нещо странно без актуални характеристики пък и било то със символи на отбора ми. На мен ми е достатъчно, че логото ми е свързано с ЛЕВСКИ.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 21 май 2010 19:29

naskocska написа:
tprodanov написа:Виж сега. ......... ли казваш че е?

или като всеки фен на вечно вторите извърташ всичко както на теб ти е изгодно.
....................н.

Хич не си оригинален. Тази година на кое място се класирахте? За 52 години имате 19 втори места, като от последните 10 години 6 пъте сте били със среброто.
За пореден път доказахте че твърденията не са просто неаргументирани, а откровено неверни.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 21 май 2010 20:04

blue magic написа:
tprodanov написа:Това е пълно безумие от маркетингова гледна точка. Продаваш един и същи телефон на много различен тип хора, които ги обединява единствено отбора им. Обаче някой от тях са бедни, други богати, някои искат да гледат филми, други да си проверяват пощата, трети да щракат с ексела, четвърти да се катерят по планини и да забиват пирони с него. Страшно размит маркетингов ход.

Много по-правилен вариант е собствено производство (или брандиране) на панели за всички видове телефони, хем е по-евтино, хем може да се разпространи на много хора, и те ще са доволни.

Не виждам как ще си сменя Нокията или НТСто заради тоя умрел телефон, вместо да си купя панел за него.

Абсолютно си прав. Не знам кой е дал тази идея, но симбиоза от подобен тип би провокирала и анти-вълна. Нали се сещате как би реагирал привърженик на ЛЕВСКИ или просто несимпатизиращ на ЦСКА, който се колебае да стане клиент на Глобул как би реагирал на подобна новина. Не бива Глобул да се асоциира с ЦСКА, както и обратното. М-Тел от много години са спонсори на ЛЕВСКИ, но никога не са прекрачвали тази тънка емоционална линия, която е границата на приемливото.
И начинаещ маркетолог би предложил да се направи например "футболна серия" с няколко различни модела - всеки за някой от водещите отбори.

Не е вярно!
Не знам дали сега е още така,но аз лично съм на М-тел и когато бях на ваучер всичките карти бяха със снимки на футболисти,на Левски!Така че не виждам какъв е проблема!
Относно телефона сте прави наистина!С панели би било по-добре поне според мен!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

naskocska
Контакти:

Мнениеот naskocska » 21 май 2010 20:40

blue magic написа:
naskocska написа:
tprodanov написа:Виж сега. ......... ли казваш че е?

или като всеки фен на вечно вторите извърташ всичко както на теб ти е изгодно.
....................н.

Хич не си оригинален. Тази година на кое място се класирахте? За 52 години имате 19 втори места, като от последните 10 години 6 пъте сте били със среброто.
За пореден път доказахте че твърденията не са просто неаргументирани, а откровено неверни.

Бре каква оригиналност за 52 години - 19 втори места :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: е и ???
Вие за тези 52 години що не написа колко втори места имате или незнаеш ??? Или пак по лефскарски изпачаваме истината ???
А за последното изречение - без коментар. Кои твърдения са неаргументирани ??? Че сте фенове на вечно втория отбор или че вобще сте фенове ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
dra6ky9
Контакти:

Мнениеот dra6ky9 » 21 май 2010 20:56

От доста години съм на Мтел.В началото бях на Глобул и ги хванах да ме лъжат в сметките,ако някой е дочул нещо , дали телефона работа със карта на Мтел,тъй като го искам много !

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 22 май 2010 15:00

blue magic написа:...Ние с колегата говорихме нещо съвсем друго - за недалновидната маркетингова концепция, противоречаща на основните постулати в тази област. Но все пак това си е стратегия на Глобул и бъдещето ще покаже дали са прави. Именно това малко ме съмнява. .

Много си се закахърил бе брато, за това дали "маркетинговата стратегия" на Глобул ще се окаже "далновидна" :lol:
Ако така си се кахърил и за "маркетинговата стратегия" на Му-тел, когато бяха пуснали ваучери със снимки на футболисти на левски - вероятно вече си албинос ;)

И кое по-точно в тази идея на Глобул противоречи на основните постулати на маркетинга :?:
Като вземете да пишете така, чак сами не си разбирате какво сте казали... :lol:

Хайде, припомни ми кои са тези основни маркетингови постулати, които са нарушени....че нещо изглежда съм го позабравил маркетинга :lol:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

Върни се в “ЦСКА”