Отворено писмо до феновете на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Отворено писмо до феновете на ЦСКА

Мнениеот Кашчей » 24 мар 2010 20:00

wicked1913 написа:
За тебе това ли е добре? "Милицията" да те следи под лупа какво правиш, футболния стадион да не е театър? Гледал съм клипове от мачове през соц периода... е по гнусно нещо няма, заклевам се, никаква атмосфера, само ръкопляскане при гол, строга полицеищина, ти ако това искаш не може да ме убедиш,че и ти не си някое ченге или агент на ДС :lol: На тези хора мога да им пожелая само 1 нещо, и то не е никак хубаво...

А кой са за теб "общовъзприетите" идеали? Комунистическите глупости, които тотално са е*али мамата на твоето поколение? Това да си послушко и да хиляди хора да гледат как 3 ченгета набиват 1 разбунтувал се, и после да говорят колко са велики ли?

crap - А ти ще ми споделиш ли какви са традицийте на българската публика отпреди 1989г?

Може ли аз, вместо Крап?

Благодаря!
Традициите бяха да са пълни стадионите и да няма кошари за феновете на гостуващия отбор.Традиция беше на много от мачовет еда има по 3-4 реда правостоящи, и накичени с хора дървета вътре в стадионите.Традиция беше да няма бомбички и всякави други "геройски" изпълнения-нито греди са рязани, нито пейки чупени, защото "отборът на сърцето ти" е загубил от по-слаб съперник.
Не знам какво си гледал, но по-гнусно от това, което правят някои "фенове" няма, освен жалката картинка на празни стадиони.Тогава стадионите не бяха с индивудални седалки, а с дървени скамейки, без да има ред и място на билета ти, та се е налагало да ходим час-два преди мача, за да си заемем по-приятни за гледане места-това ли наричаш гнусно, "привърженико"?
Уморих се да чета примери за Англия тук тия дни, но причината за това поведение там е една-страхът, същият страх, който беше и тук преди 20 години и затова нямаше такива изцепки.Много бързо забравихте Майкъл Шийлдс, културният фен на Ливърпул :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 25 мар 2010 08:27

Кашчей го каза много хубаво, по-грозна гледка от празните стадиони НЯМА!

ПП. Спомням си като малък, баща ми като ме водеше на мачове час, час и половина по-рано, за да си заемем хубаво място :)
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 25 мар 2010 10:30

wicked1913 написа:
За тебе това ли е добре? "Милицията" да те следи под лупа какво правиш, футболния стадион да не е театър? Гледал съм клипове от мачове през соц периода... е по гнусно нещо няма, заклевам се, никаква атмосфера, само ръкопляскане при гол, строга полицеищина, ти ако това искаш не може да ме убедиш,че и ти не си някое ченге или агент на ДС На тези хора мога да им пожелая само 1 нещо, и то не е никак хубаво...

А кой са за теб "общовъзприетите" идеали? Комунистическите глупости, които тотално са е*али мамата на твоето поколение? Това да си послушко и да хиляди хора да гледат как 3 ченгета набиват 1 разбунтувал се, и после да говорят колко са велики ли?

crap - А ти ще ми споделиш ли какви са традицийте на българската публика отпреди 1989г?

Аз съм ходил на мачове при комунизма, не съм гледал клипчета. Не знам що си мислиш, че публиката седяла като на театър, имаше си агитки, пеехме песни, вкл. такива, в които се обиждаше Ушев. Хореография кой знае каква нямаше, защото нищо не можеше да се купи, крадяхме чаршафи от къщи да си правиме плакати, правехме самоделни бомбички и димки (един мой приятел на 14 години остана с една ръка и едно око от химическите си опити), накрая палехме вестниците, на които сме седяли вместо факли. При възможност хвърляхме камъни (виждал съм да го правят и старци, които седят в страничните сектори) по футболистите, при възможност се биехме, ама нито тогавашните милиционери бяха такива убитаци, че да ни оставят да влезем на терена, нито стадионите бяха такива руини, пълни с камъняк. Може би пък затова оставаше място и за футбол и който се интересува от него също му беше интересно на стадиона. А не:
cska_90 написа:В "Г" се ходи поради други причини-а не да седиш и да гледаш
Добре е, все пак, който не се интересува от футбол, да бъде зачистен нанякъде, та да не пречи.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
milito
Контакти:

Мнениеот milito » 25 мар 2010 12:31

Уважавам желанието на всеки да подкрепя любимия ни ЦСКА, но това което пишат някои фенове е меко казано смешно...

Първо, какво е това отношение към феновете в сектор В? Да си чоплели семки и да си седели в къщи? Ами добре е всеки, който се обръща по този пренебрежителен начин да знае, че там има фенове, които знаят по имена и по постове всеки футболист на ЦСКА през последните 10-20 години; че за тях подкрепата се изразява в песни, скандирания и често обиди към противника, но не и хвърляне на бомбички и всакакъв друг тип агресия; че те имат свое мнение, което не винаги съвпада с това на "големия шеф", който е голям само на размери...

Второ, футболистите може да са всякакви (силни, слаби, сърцати, бездушни, високо платени, отворени, пияници и прочее), но саморазправа с тях не е начина да им бъде потърсена сметка за слабото представяне. Има си спортно техническо ръководство, което преценява кой как играе, ние можем да покажем нашето отношение с освирквания, овации и транспаранти.

P.S. Поздравления към автора на темата за изказаната позиция!
С червено знаме,шалче в ръка
ще обходим цялата Земя,
за да видим онази игра,
мечта за всички отбори по света.

Върни се в “ЦСКА”