wicked1913 написа:
За тебе това ли е добре? "Милицията" да те следи под лупа какво правиш, футболния стадион да не е театър? Гледал съм клипове от мачове през соц периода... е по гнусно нещо няма, заклевам се, никаква атмосфера, само ръкопляскане при гол, строга полицеищина, ти ако това искаш не може да ме убедиш,че и ти не си някое ченге или агент на ДСНа тези хора мога да им пожелая само 1 нещо, и то не е никак хубаво...
А кой са за теб "общовъзприетите" идеали? Комунистическите глупости, които тотално са е*али мамата на твоето поколение? Това да си послушко и да хиляди хора да гледат как 3 ченгета набиват 1 разбунтувал се, и после да говорят колко са велики ли?
crap - А ти ще ми споделиш ли какви са традицийте на българската публика отпреди 1989г?
Може ли аз, вместо Крап?
Благодаря!
Традициите бяха да са пълни стадионите и да няма кошари за феновете на гостуващия отбор.Традиция беше на много от мачовет еда има по 3-4 реда правостоящи, и накичени с хора дървета вътре в стадионите.Традиция беше да няма бомбички и всякави други "геройски" изпълнения-нито греди са рязани, нито пейки чупени, защото "отборът на сърцето ти" е загубил от по-слаб съперник.
Не знам какво си гледал, но по-гнусно от това, което правят някои "фенове" няма, освен жалката картинка на празни стадиони.Тогава стадионите не бяха с индивудални седалки, а с дървени скамейки, без да има ред и място на билета ти, та се е налагало да ходим час-два преди мача, за да си заемем по-приятни за гледане места-това ли наричаш гнусно, "привърженико"?
Уморих се да чета примери за Англия тук тия дни, но причината за това поведение там е една-страхът, същият страх, който беше и тук преди 20 години и затова нямаше такива изцепки.Много бързо забравихте Майкъл Шийлдс, културният фен на Ливърпул