Само за маниаци: Анализ на отбора на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

simeon tzanev

Re: Само за маниаци: Анализ на отбора на ЦСКА

Мнениеот simeon tzanev » 02 сеп 2009 12:22

П.С.
А понеже се прави паралел и сравнение с играчите на Левски и това, че най-добрите били с ЦСКА съм готов да направя за всяка позиция отделни сравнения, подкрепени с факти.

Потребителски аватар
lacho_trepacho
Контакти:

Мнениеот lacho_trepacho » 02 сеп 2009 12:40

simeon tzanev написа:П.С.
А понеже се прави паралел и сравнение с играчите на Левски и това, че най-добрите били с ЦСКА съм готов да направя за всяка позиция отделни сравнения, подкрепени с факти.

Братле, ти видимо си разумен привърженик на Левски, дано да има повече като тебе. Нашия успех е толкова голям за НАС феновете понеже дойде в адски подходящ и според мен съдбовен момент, но иначе разбира се, че е рано за еуфория, та нали сезона едва започна.

А отнотно сравненията, недей да си правиш труда всичко ще се види след няколко месеца.
Лек Ден
[center]Изображение[/center] [center]Ооо, шампиони обичаме ви ЦСКА![/center]

venom

Мнениеот venom » 02 сеп 2009 12:54

simeon tzanev написа:Абе, момчета, ЦСКА направи един приличен мач срещу Динамо Москва и започнаха суперлативите - "червени терминатори", "купата на УЕФА", "ЦСКА лети" и т.н.

Но погледнете реално на нещата - Динамо Москва бяха ТРАГИЧНО СЛАБИ И В 2 МАЧА, отбор без ясна представа как да вкара гол, без ясна постройка и без добри изпълнители. Да не забравяме и не сирнатата дузпа, но това са дребни детайли.

Въпреки това ЕВАЛАТА на ЦСКА, Браво.....

Но слезте малко на земята, айде моля ви.

Преди няколко години беше същото с Леверкузен, а всички помним как свърши отборът в Купата на Уефа - с една победа над някви финландци, последно място в групата.

За класа на даден отбор, за постигане на цели може да се говори ако отборът покаже постоянство и игрови облик поне няколко месеца.

Това което е сега в ЦСКА е моментна еуфория...

Защото след супер слабия мач срещу Своге и победата над сигурния изпадащ Локо Мз не може да се фаворизира толкова ЦСКА.

Направете 6-7 силни мача (ама не като тези от миналия сезон) срещу стойностни съперници и тогава говорете за Купа на Уефа и т.н.

Левски може да игра с Баку, а вие с Динамо Москва, но това сините си го направиха с клубния коефицент, както и УНИКАЛНА СЕРИЯ достигната до 1/4 финал в купата на УЕФА.

Защото тогава Левски победи - Оксер, Динамо, Олимпик, Петржалка, Удинизе, беше и на крачка от това да отстрани Шалке.

Не е важно дали тези отбори са били с резерви или са се борили за друго (и Ливърпул игра с резервите на Анфилд, но това не омоложава успеха на ЦСКА), важното е, че Левски показа постоянство в играта, класа, синхрон и сработеност.

ЦСКА трябва да мине през още доста такива мачове и успехи, за да може да се твърди същото и за него.

Така че - ПО СПОКОЙНО ЗАСЕГА, БЕЗ ИЗЛИШНА ЕУФОРИЯ!

Интересно ми е да ли ще си така обективен ако те накарам да коментираш отбора на Дебрецен. :) Пробвай ако ти стиска. Иначе паралел между играчите няма как да се направи, понеже в ЦСКА повечето са нови, играли са по 5 мача макс и никой със сигурност не може да каже как ще се представят за напред, а колкото и да са добри на репутация и думи играчите в Левски вече цяла година ги гледаме какво представляват.

venom

Мнениеот venom » 02 сеп 2009 12:58

Грях ти на душата, да кажеш че Ливерпул са играли с резервите. Единствения който не играеше беше Джерард, и то защото беше контузен, даже пропусна и следващия мач за Суперкупата на Европа с ЦСКА Москва.

simeon tzanev

Мнениеот simeon tzanev » 02 сеп 2009 15:13

venom написа:
simeon tzanev написа:Абе, момчета, ЦСКА направи един приличен мач срещу Динамо Москва и започнаха суперлативите - "червени терминатори", "купата на УЕФА", "ЦСКА лети" и т.н.

Но погледнете реално на нещата - Динамо Москва бяха ТРАГИЧНО СЛАБИ И В 2 МАЧА, отбор без ясна представа как да вкара гол, без ясна постройка и без добри изпълнители. Да не забравяме и не сирнатата дузпа, но това са дребни детайли.

Въпреки това ЕВАЛАТА на ЦСКА, Браво.....

Но слезте малко на земята, айде моля ви.

Преди няколко години беше същото с Леверкузен, а всички помним как свърши отборът в Купата на Уефа - с една победа над някви финландци, последно място в групата.

За класа на даден отбор, за постигане на цели може да се говори ако отборът покаже постоянство и игрови облик поне няколко месеца.

Това което е сега в ЦСКА е моментна еуфория...

Защото след супер слабия мач срещу Своге и победата над сигурния изпадащ Локо Мз не може да се фаворизира толкова ЦСКА.

Направете 6-7 силни мача (ама не като тези от миналия сезон) срещу стойностни съперници и тогава говорете за Купа на Уефа и т.н.

Левски може да игра с Баку, а вие с Динамо Москва, но това сините си го направиха с клубния коефицент, както и УНИКАЛНА СЕРИЯ достигната до 1/4 финал в купата на УЕФА.

Защото тогава Левски победи - Оксер, Динамо, Олимпик, Петржалка, Удинизе, беше и на крачка от това да отстрани Шалке.

Не е важно дали тези отбори са били с резерви или са се борили за друго (и Ливърпул игра с резервите на Анфилд, но това не омоложава успеха на ЦСКА), важното е, че Левски показа постоянство в играта, класа, синхрон и сработеност.

ЦСКА трябва да мине през още доста такива мачове и успехи, за да може да се твърди същото и за него.

Така че - ПО СПОКОЙНО ЗАСЕГА, БЕЗ ИЗЛИШНА ЕУФОРИЯ!

Интересно ми е да ли ще си така обективен ако те накарам да коментираш отбора на Дебрецен. :) Пробвай ако ти стиска. Иначе паралел между играчите няма как да се направи, понеже в ЦСКА повечето са нови, играли са по 5 мача макс и никой със сигурност не може да каже как ще се представят за напред, а колкото и да са добри на репутация и думи играчите в Левски вече цяла година ги гледаме какво представляват.

Бих коментирал отборът на Дебрецен с най-голямо удоволствие, което мнение смея да твърдя ще бъде обективно.

Ще започна оттам, че ако Левски и Дебрецен се срещнат 10 пъти помежду си съм сигурен, че Левски ще е победител поне в 7 или 8 пъти.

Тук идва на дневен ред защо се стигна до това Левски да отпадне от Дебрецен и къде са причините.

Ако започна от изтърканато клише "в Европа всички са равни" няма да сбъркам, но това не може да служи като оправдание.

Селекцията на Левски не е толкова по-добра от тази на унгарския шампион, на някой постове даже и по зле.

Моментнта форма на двата отбора беше мн заблуждаваща, а именно - фаворизиран Левски, недооценен като амбиция и желание отбор на унгария, както и грешно подхождане към първия мач от страна на сините.

Какво имам предвид:
Явно се видя, че в отсъствието на качаствен заместник на основен пост като дефанзивен полузащитник всеки отбор може да изпитва трудности, Левски не прави изключение. Същото в пълна сила важи и за постта десен бек - една позиция от която дойдоха почти всички главоболия на шампиона на България.

Бяхме свидетели как една индивидуална проява в първия мач (Боднар 17 мин) може да се окаже фатална за крайния изход от двубоя.
Тук изниква и възможността или по-скоро невъзможността на Левски (в това число централните нападатели) да вкарат положенията открили се пред тях (ако направим паралел с похода и покоряването на Европа отпреди 3 години).

Големите очаквания и едва ли не почти 100 % влизане в групите също бе нож с две остриета.
Всеки български отбор играе по-освободено и можещо ако не бъде фаворизиран или определен като сигурен победител (Левски срещу Оксер, Олимпик, Удинизе, Киево; ЦСКА срещу Леверкузен, Динамо, Шахтьор), българските футболисти не са свикнали с това.

Втория двубой беше изигран тактически грамотно от унгарците (малко са отборите, които след 1:2 като гости и даже и с малко тактика бих отпаднали), макар че сините показаха, че отпадането им е по-скоро лавина от няколко злополучни вследствия и индивидуални грешки (Сърмов) отколкото от някакво надиграване от страна на Дебрецен или слаба игра на Левски.
Аз съм сигурен, че ако първия мач беше в Унгария и Левски играеше в пълен състав нямаше да има такава равръзка.

Казаното по-горе не може да бъде като оправдание за шампиона на България, а има за цел да даде макар и в малка частност основните детайли около отпадането.
Тук вече трябва да се направят изводи за следващото участие и следващ съперник от такъв ранг, нещо което важи за всички бъкгарски отбори.

Като заключение мога да наоравя и опит за коментар относно наистина ценностната победа на ЦСКА.

отборът от Москва очакваше едва ли не да реши двубоя още в София, което се видя и от показаното на терена - високомерие и подценяване от тяхна страна.

Колкото до играта на ЦСКА - не впечатли с нищо, но в такива елиминационни двубой това е достатъчно: окопаване в половината, рушене на играта (нещо за което спомогна и терена на Васил Левски), късмет и чакане на реванша.

От своя страна Динамо не показа и капчица от това което се очакваше - отбор без облик, без ясна представа за офанзивната част на играта и т.н.

Във втория двубой Фортуна леко се усмихна на ЦСКА, червените успяха бързо да върнат получения гол, изиграха мача на прилично ниво, изчакаха своя момент и успяха да отбележат след разиграване на корнер (както и подмината дузпа на най слабия играч на ЦСКА).

Въпреки това ЦСКА показа, че има място в ЛЕ, вместо изключително слабия московски гранд, който ако миналата година е завършил на трето място, то тази ще е в долната половина.

ЦСКА заслужава похвала и може да послужи за пример как без опит за нодиграване и с повече мисъл за рушене и затваряне в половината може да постигне целите си, докато пред Левски идеите бяха други - надиграване по целия терен, атака от начало до края.

Потребителски аватар
Red_champions

Мнениеот Red_champions » 02 сеп 2009 21:03

Значи отборът на Любо е чудесен-това,което искам да виждам-българи ,млади момчета и няколко класни чужденци.Но искам да попитам,защото не съм информиран Николай Манчев на какъв пост играе?А също и мислите ли,че Баез и Гомез ще имат място в отбора?Дали ще се впишат?
Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 02 сеп 2009 21:19

Като говорим за обективност как щеше да завърши мачът Динамо-Левски и ЦСКА-Дебрецен? Казвате че Динамо бил слаб, замислете се върху това тогава говорете за обективност. Помислете ...
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 02 сеп 2009 22:13

Red_champions написа:Значи отборът на Любо е чудесен-това,което искам да виждам-българи ,млади момчета и няколко класни чужденци.Но искам да попитам,защото не съм информиран Николай Манчев на какъв пост играе?А също и мислите ли,че Баез и Гомез ще имат място в отбора?Дали ще се впишат?

Николай Манчев е типичен плеймейкър, аз съм от Плд и поне знам. Играе си на позицията на която и опорният халф, но може и по-напред, а мисля че и в дясно може.
Вие пак не ме разбрахте за статията. Просто имам предчувствие, че се гради много добър състав. Но дали ще се сбъдне тва предчувствие ще видим. Засега е рано да се каже
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Върни се в “ЦСКА”