20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Sens85
Контакти:

Re: 20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30

Мнениеот Sens85 » 05 фев 2025 11:53

Съгласен съм с мненията по-горе, но ако ефективността се вдигне няма да има нужда да се налага преса през целите 90 минути. Да не забравяме, че правехме куп положения за едно полувреме...
А и все пак темпото на повечето български отбори не е кой знае колко високо, което улеснява и пресата.

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 05 фев 2025 11:56

Едно от първите изказвания на Стипич за БГ футбола беше, че който поведе почти винаги печели мача.
Предполагам че и затова беше подготвил отбора за
високо темпо 60 минути и после умираха... :D

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 05 фев 2025 11:59

В последните мачове преди зимната пауза, създавахме средно по 20 положения на мач. Наистина ключовите думи са ефективност в предни позиции и намаляването грешки в защита и при изнасянето на топката от нашето поле.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 05 фев 2025 12:18

MASTER_COOL написа:Бусато аут до края на сезона. Това е шанса за Лапоухов да хване титулярното място и да не го пусне повече !

Иначе се каза изрично, че основен принцип при селектирането освен спортно-технически и физически качества, ще е преценка на характера и морала на футболиста.
Като цяло мисля, че това е правилният подход ! Заслужава си да чакаме и да надграждаме отбора с такива футболисти.

Все още обаче сме пълни с "плява" и не е дошло нашето време да доминираме.
(Плявата е : Дюлгеров, Турицов, Санянг, Кордоба, Кареасо, Локило, Фаетон и може би Исека )
Очаквам труден полусезон и отново най-трудното ще е да направим серия от силни мачове, защото сме далеч от балансиран отбор.
Ще имаме моментни избухвания, но и слаби мачове и загуби на точки.

Ако си мислиш, че с дървета като Вион ще станем шампиони... Пиша го, защото виждам, че не си го изброил.
Do Something Different!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 05 фев 2025 13:37

Вион не е за титуляр принципно, но е перфектен за "Squad Player" и в никакъв случай не бих го сложил в онзи списък.

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 05 фев 2025 13:55

MASTER_COOL написа:Вион не е за титуляр принципно, но е перфектен за "Squad Player" и в никакъв случай не бих го сложил в онзи списък.

Добре. Сега се замисли, отборът срещу който евентуално ще се борим за титлата, дали би имал резерва на нивото на Вион?
Do Something Different!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 05 фев 2025 14:14

Визираш Лудогорец !
Според мен ни е много рано да се сравняваме с тях.
Не разбирам, защо Вион ти е трън в очите.
Страхотен професионалист и винаги си оставя сърцето и душата на терена.
Пак казвам - за резерва става и може да покрива поне 3 позиции от игрището.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 05 фев 2025 14:28

Гихуело, ти хубаво си писал за дисциплината на играчите ни! Кой зъб го болял, кой имал семейни проблеми, кой по казина и т.н.

Ами Папазки ли да дойде да ги строи и да им обясни, че повечето взимат заплати 30-40 и повече пъти над средната работна заплата в България. А някои от Тея същите хорица от нашата държава си скъсват задниците от бачкане за тия пари, докато нашите "звезди" обикалят баровете и казината.

Пак опираме до работа на СД основно, щото и треньорът не му е много работа да е бавачка и следотърсач и да ги тренира едновременно, въпреки че такива истории съм чел за Сър Алекс едно време... :)

Иво, за тая кондиционна подготовка си има кондиционни специалисти и неслучайно те са едни от най-важните хора във всеки футболен отбор. В момента аз не знам кои са ни кондиционните треньори, но тяхната работа е от фундаментално значение.

А относно пресата по време на мач, абсолютно съм съгласен, че няма как да се налага през целия мач. По-скоро отборът трябва да се научи кога да ги прави по време на мач и кога може да "почине", намалявайки малко интензитета. Предполагам, че за целта футболистите тренират високо интензивни интервални тренировки от сорта на табата, но с по-голям работен интервал и различен по времетраене почивен. Един от съвременните тренировъчни методи при интервални тренировки е почивният интервал да се определя от нивото на лактат в кръвта, който се измерва чрез специални технологични приспособления в реално време в телата на играчите. А лактатът това е млечната киселина, която кара мускулите да се вдървяват при големи интензивни натоварвания поради недостига на кислород. Тя е отговорна и за т.нар. мускулна треска след големи натоварвания.

Относно Вион, напоследък доста коментари има по темата. Знаете, че аз винаги съм го харесвал и защитавал, но и моето мнение е, че от следващия сезон той трябва да отстъпи титулярното място на по-класен играч, ако искаме да надграждаме. На французинът трябва да му се обясни, че той няма да е първи избор и ако иска да остане като мултифункционална резерва-ок. Но ако не иска да е втора цигулка, най-добре да поеме ново предизвикателство.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 05 фев 2025 15:21

Момци, .... ако през годините половината ни наемници и родни пишман-звезди имаха само половината хъс и работна етика на Вионката, Разград щяха да са сдали титлата поне 2-3 пъти!
Леко лимитиран откъм качества, но за мен заслужаващ абсолютно уважение от всеки фен на отбора.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 05 фев 2025 15:44

Аз съм съгласен, че Вион има място в отбора към този момент. Според мен е напълно ясно, че ще се търсят по-класни футболисти от него, но е чудесна опция за резерва на 3-4 поста в бъдеще. Към настоящия момент е дори и титуляр. В събота ще бъде централен защитник до Делова.

Много отдаден и истински професионалист пи време на целия му престой, независимо от всички турболенции, които му се наложи да изтърпи. И преди съм казвал и пак ще кажа, че за мен има място в клуба и след края на кариерата си под формата на треньор.

Върни се в “ЦСКА”