Мнениеот Tommi » 18 дек 2015 13:26
Captain Stottlemeyer написа:Само аз ли си мисля, че член 45 от Закона за задълженията и договорите няма
нищо общо с конкретния казус и че личната (имуществена и наказателна) отговорност в случая се носи не от акционерите (мажоритарни и/или миноритарни) а от
управителния и надзорния съвет на акционерното дружество ПФК ЦСКА АД съгласно Търговския закон и Наказателния кодекс!?...

П.П. И един от въпросните "виновници" - Милко Георгиев не е ли в съвета на директорите на новото дружество, учредено от микренския левент!?...

Капитане, не им обяснявай.

Ако един човек си направи една фирма и започне бизнес, то идеята е фирмата да бъде печеливша и да издържа собственика, а не собственикът да издържа фирмата.

В този ред на мисли няма как да повдигнеш обвинение на даден собственик (в случая акционер), че не е плащал и не е издържал дружеството си (изключвам законово регламентираните учредителни вноски).
Последна промяна от
Tommi на 18 дек 2015 13:28, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!