БФС се подигра с ЦСКА!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Re: БФС се подигра с ЦСКА!

Мнениеот berbatov » 24 юли 2009 20:48

Супер ситуация- Сега играчи,треньори,фенове и шефове ще излем обединени и надъхани повече от всякога и за пореден път ще покажем и докажем, че ЦСКА е Марка в Европа и нищо не може да ни спре ;)

Мн. ми хареса новината.
Напред Армейци!!!
Съединението прави силата, ще се лее ирландска кръв и бира, а сините пак ще останат с пръс в гъз :twisted: :twisted: :twisted:
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 24 юли 2009 20:49

Абе какъв арбитраж, какви 5 лева :?: :evil:

Колко пъти трябва да ви се набие в кухите кратуни, че се касае за трудово-правен спор.
Христолов не плаща заплата 4 месеца, след изтичане на пълни 2 месеца работниците имат пълното право да напуснат и са решили вместо към арбитража да се обърнат към граждански съд.

Да ми каже някой ( защото е възможно и да греша ) - кое е основанието, което да ги задължи да си разрешават трудово-правния спор през арбитража, а не чрез съда!
Едно основание ми дайде.....

От какъв зор да подават молби до арбитража, като на всичкото отгоре този арбитраж може да се окаже в последствие нелегитимен?

Трима от 6 членния състав са магистрати, а според последните промени магистрати нямат право да участват в никакви органи на БФС.

Да не са луди Тимонов, Манчев и Попов да подават молби до арбитража - кога ще излезе той с решение и да рискуват да се оспори после това решение ли? :roll:

Освен това както казах се касае за трудово-правен спор, който всеки граждански съд в тази държава има пълната юрисдикция да разреши.

Аман от кухи сини лейки ей :evil:

А Христолов да не се прави на луд - не беше чак толкова отдавна че да забравим как беше казуса с Христов.
левски се възползва от клауза в договора му, която дава право след превеждането на упомената сума да се преговаря с играча.
И понеже Христолов се правеше на летяща чиния, сините преведоха 180 хиляди по сметката на.... БФС и му духнаха под опашката....

Същата схема, по която Енерги им отмъкна Станислав Ангелов.

Но стига за тези смешници, това е форума на ЦСКА!

Дано след тази история с отказа на картотеките за тримата от "Ботев", от УЕФА да разпоредят тотална юридическа проверка на БФС :evil:

Сигурен съм, че Титан-ите няма да оставят нещата така! :evil:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 24 юли 2009 20:52

Ти си кухата лейка в случая. Футболистите не се водят точно по кодекса на труда, затова за тях има и специални органи. Щото ти сега в твоята работа имаш право да преговаряш с друг работодател, ама футболиста няма право, сещаш ли се?

Има си органи, които имат правомощия. Това, че вие имате проблем с проумяването и спазване на правила е лично ваш проблем.

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Мнениеот berbatov » 24 юли 2009 21:05

yasso: Дано след тази история с отказа на картотеките за тримата от "Ботев", от УЕФА да разпоредят тотална юридическа проверка на БФС

И на мем ми мирише на същото- изпросиха си го, особено след миналогодишния скандал :idea:
но недей да забравяш, че в УЕФА важи правилото "не всичко е пари, приятелю" и Платини само като си мръдне лявото кутре всички си затварят очите :(
Последна промяна от berbatov на 24 юли 2009 21:22, променено общо 1 път.
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

kan1912
Контакти:

Мнениеот kan1912 » 24 юли 2009 21:10

До YASSO, пич не разбра ли, че никакъв съд не е разтрогнал договорите на Манчев и Тимонов с Ботев, просто те са подали уведомление до Ботев, че едностранно прекратяват договорите си с клуба.
Относно случая с Г.Христов и там си чул недочул. Първо Левски не са превели никакви пари на БФС, а само декларираха, че имат желание да купят футболиста за 200 000евро.За разлика от случая на Ангелов, който имаше откупваща клауза в личния си договор с Левски, то Г.Христов нямаше такава с Ботев, клауза имаше в точка 5 от трансферния договор между Ботев и Марица, че футболиста не може да бъде продаден за по- малко от 200000евро и половината пари Ботев трябваше да преведе на Марица, клаузата бе защитна в полза на Марица, а не в полза на футболиста.

Потребителски аватар
124

Мнениеот 124 » 24 юли 2009 21:15

kan1912 написа:До YASSO, пич не разбра ли, че никакъв съд не е разтрогнал договорите на Манчев и Тимонов с Ботев, просто те са подали уведомление до Ботев, че едностранно прекратяват договорите си с клуба.
Относно случая с Г.Христов и там си чул недочул. Първо Левски не са превели никакви пари на БФС, а само декларираха, че имат желание да купят футболиста за 200 000евро.За разлика от случая на Ангелов, който имаше откупваща клауза в личния си договор с Левски, то Г.Христов нямаше такава с Ботев, клауза имаше в точка 5 от трансферния договор между Ботев и Марица, че футболиста не може да бъде продаден за по- малко от 200000евро и половината пари Ботев трябваше да преведе на Марица, клаузата бе защитна в полза на Марица, а не в полза на футболиста.

Абсолютно вярно!

ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 24 юли 2009 21:16

kan1912 написа:До YASSO, пич не разбра ли, че никакъв съд не е разтрогнал договорите на Манчев и Тимонов с Ботев, просто те са подали уведомление до Ботев, че едностранно прекратяват договорите си с клуба.

Къде съм казал, че съда вече е разтрогнал договорите им... :roll:

Но ще го направи, защото те освен до Ботев са депозирали такова намерение и в Пловдивския съд ако се не бъркам....Причините да смятам че ще го направи вече ги обясних.

Питам и пак ще попитам, защото не съм специалист - кажете ми на какво основание играчите трябва да се обърнат към арбитража и само към него а не към съда???

Защо може Бадема да осъди клуба за неплащане на заплати чрез съда, а не през арбитраж а тези играчи да не могат да си прекратят през съда договорите при наличие на некоректно отношение по тези договори от другата страна?!!

Не съм юрист за да споря, в понеделника на пресконференцията ще се кажат нещата и ще стане окончателно всичко ясно.
Изображение

Потребителски аватар
124

Мнениеот 124 » 24 юли 2009 21:27

Делянски,ти си единствения реален тука.Обясни ми,ако искаш в ЛС,защо точно БФС се е подиграло с ЦСКА!Определено с тия момчета от Ботев има правни проблеми,определено ЦСКА има сметки за оправяне-и днес шефовете носиха разписки и т.н.Защо се чака последния момент,защо все излизат нови проблеми,ако нещо не е наред-БФС какво да направи?Нали за това са сроковете и правилата-ти убеден ли си.че вашите ръководители са ги спазили?Защото ако не са,обвиненията са безпочвени.И тогава ще е право едно от нашите момчета,което каза,че по този начин БФС ви пази от страшен скандал...,

ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 24 юли 2009 21:29

На основание, че тези трудови въпроси от футболисти се разглеждат от тази комисия. Ако има несъгласие с нейните решения идва съда.

И сега съда като не е взел решение и той ли е син? :mrgreen:

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 24 юли 2009 21:37

124 написа:Делянски,ти си единствения реален тука.Обясни ми,ако искаш в ЛС,защо точно БФС се е подиграло с ЦСКА!Определено с тия момчета от Ботев има правни проблеми,определено ЦСКА има сметки за оправяне-и днес шефовете носиха разписки и т.н....

Виж сега пич, точно така е - носи Пенко разписки днес, ама другите ги картотекираха, нали?
За да ги картотекират тях, значи представените документи за платени или разсрочени задължения са удовлетворили хорицата в БФС....

Само момчетата от "Ботев" не са картотекирани, което значи че проблема е друг, онзи за който вече от бая време тук всеки изказва мнение....

Предлагам ви да изчакаме в понеделник какво ще кажат двамата изпълнителни директори и тогава да коментираме, защото повечето нито сме юристи, нито сме запознати в подробности с казуса....

А БФС наистина се подигра с ЦСКА - като трябваше да се събират се изчесаха в отпуск всички.....После се тиражира, че ЦСКА правели всичко в последния момент.....

А кажете ми защо тогава толкова ни се молеха в последните дни Тимонов и Манчев да подадат молби и до арбитража, а не само до съда... :?: :!: :!:
Последна промяна от Yasso на 24 юли 2009 21:45, променено общо 1 път.
Изображение

Върни се в “ЦСКА”