1242 написа:Общо взето имам и чисто инвестиционна цел това със акциите. Аз лично имам приятел, който ще си купи акции за 25 000 лева, само за да ги продаде след няколко месеца за по над 5 лева, а този човек не нито ЦСКА, нито нищо, един от най-големите финансисти е в България, и просто вижда начин как да си изкара пари с това, което не е лошо. А и той ми каза, че при публично АД, е почти невъзможно да се отклонят средства, т.е. няма шанс томов да отклони пари, най-малкото на 3 месеца ще дава публичен отчет, а и всеки акционер и със една акция има право по всяко време да изисква всякаква информация за АД. Така, че това със акциите е монго силен ход на ЦСКА, и няма нужда злоба!
Добре де, как ще стане това, че ми стана интересно. За да стане това трябва абсолютно всички акции предложени на борсата да се разпродадат и да има още желаещи за купуване, на които да им ги продадеш за 5 лв. От дивиденти е ясно, че никой не разчита, и на малките деца им е ясно, че от футбол в България пари не се печелят, а само дават.
Разчиташ всичко да се разпродаде ли? И после да излезнеш ти.