Защото ние живеем в Абсурдистан ..

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Защото ние живеем в Абсурдистан ..

Мнениеот Кашчей » 15 авг 2013 21:58

vaskonti написа:Едно нещо ми е чудно. Преди месец излиза версията, че Лира Инвестмънт чрез Томов купува ЦСКА защото ЦСКА е спечелил някакво дело за сума ти кинти срещу Митал, а Лира чрез сложни връзки е собственост на Митал. Целта на сделката е очевидна - опрощаване на този дълг, съответно загуба за ЦСКА.
Сега пък точно обратната версия - ЦСКА дължи пари на Лира Инвестмънт, обаче за да е по-интересно, вместо да си търси парите по лесния начин - например чрез съда и съдия-изпълнител, Томов решава да забърка една сложна схема, включваща закупуването на ЦСКА.
Нека се уточним най-накрая защо Лира купи ЦСКА - защото Лира дължи пари на ЦСКА или защото ЦСКА дължи пари на Лира? И най-интересното - как става така, че без значение кой от двата варианта е верен, все ЦСКА ще е на загуба?

Томов купува собствен дълг.. ако може да се нарече купуване. Има желание да изпързаля всички, не само цесекарите, защото обещанията му са красиви, но за момента неизпълними, което не пречи на много сляпо вярващи в месията да са готови да си жертват парите. Няма да е първият, няма да е и последният.. а овце за стригане винаги ще се намерят. 8-)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 15 авг 2013 22:00

Ок, ама как решаваме кой от двата варианта е верен?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 авг 2013 22:21

vaskonti написа:Ок, ама как решаваме кой от двата варианта е верен?

За да излезете на борсата и акциите да са атрактивни за инвеститори трябва да да сте изрядни. За момента ЦСКА не е изрядно АД по ТЗ. Поради тази причина Лупи и Тодоров търсят балъци, за да им запълнят едни 2 милиона и малко отгоре. Естествено, при първичното предлагане дружеството трябва да е атрактивно, а каква атрактивност има в едно АД, което официално има милиони дългове и няма стратегия?! Лупи се готви да продава акции по лев-два парчето и май наистина има рибоци от феновете, които кълват на гола кукичка само 8-) .

Аз лично, ако съм собственик на акции и искам да се отърва от тях, ще ги пусна в продажба, ще прибера парите, а тези, които са ги купили и са станали собственици да си берат гайлето! При Лупи обаче има един дребен проблем с дълговете и с попълване на записания капитал, но шараните измежду вас могат да му помогнат, защо така ще "помагат на ЦСКА".. ама друг път!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 15 авг 2013 22:27

Значи...за да излезе на борсата, ЦСКА трябва да е чист. От друга страна за да е чист се разчита на тези 2.5 милиона, които се чакат от борсата.
Параграф 22?
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 авг 2013 22:41

vaskonti написа:Значи...за да излезе на борсата, ЦСКА трябва да е чист. От друга страна за да е чист се разчита на тези 2.5 милиона, които се чакат от борсата.
Параграф 22?

Не, преди две седмици Тодоров каза, че започвате да набирате капитал, за да станете чисти по ТЗ. Как ще го набирате аз не знам, но според ТР засега ПФК ЦСКА ЕАД не е изряден пред ТЗ.Може и да станете.. това не мога да го отрека, нито да го потвърдя, но засега е така.

Между другото, никой от зомбираните от акциите не може да отговори какво ще направи Томов с парите от продажбата на акциите. Никой, ама абсолютно никой, не може да го задължи да ги вложи в отбора. При Лупи парите имат една посока на потока---към джоба, а не извън него.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 авг 2013 08:44

Не знаеш как ще се набира капитал, ама точно това е най-важното и съществено в случая. Тоя капитал няма да се бере от дърветата, а ще се дава от някой. А тоя някой със сигурност ще си контролира парите за какво отиват. При това положение Томов трудно ще открадне нещо. А няма как да открадне в комбина с хората, които ще дадат този капитал, просто защото е безсмислено - все едно да крадеш от себе си - нищо не се печели, само местиш от единия джоб в другия.
[/center]

Потребителски аватар
A.VON
Контакти:

Мнениеот A.VON » 17 авг 2013 12:40

2млн и незнам си колко акции са по-малко от 33%.Та ако аз реша да дам нужните пари за попълване на капитала ще получа помалко от 33% и как тогава ще следя как се харчат парите ми?Лупи изпълнява обещанито си- пуска 2млн акции и той остава с помалко от 2/3 , защото аз моите не си ги давам току така.Смяташ ли ,че лупи ей така заради червента фланелка и белите гащи ще се откаже?Смятам, че поради тази причина не могат да се намерят парите.
กลุ่มผู้ใช้บุหรี่

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 18 авг 2013 09:48

A.VON написа:2млн и незнам си колко акции са по-малко от 33%.Та ако аз реша да дам нужните пари за попълване на капитала ще получа помалко от 33% и как тогава ще следя как се харчат парите ми?Лупи изпълнява обещанито си- пуска 2млн акции и той остава с помалко от 2/3 , защото аз моите не си ги давам току така.Смяташ ли ,че лупи ей така заради червента фланелка и белите гащи ще се откаже?Смятам, че поради тази причина не могат да се намерят парите.

"Та " щото всички чакат ти да дадеш нужните пари... :lol:
Като те гледам колко си бос на тема финанси и управление на АД, се чудя успяваш ли да вържеш някак личния си бюджет или си затънал до гуша в кредити. Управи някак собственото си дередже, па тогава прави помен на чужд гроб... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “ЦСКА”