Кой младок от А група става за ЦСКА?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Re: Кой младок от А група става за ЦСКА?

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 12:58

trakia написа:
pirin_blg написа:Бербатов не отива в ЦСКА на 15, а на 17 години, което означава, че едва ли треньорите в школата ви са го научили на нещо, по-скоро другите момчета там са учили от Митко. Както и да е.
Мисълта ми беше друга. Не може отбори, претендиращи за грандове да гледат само как да откраднат някой футболист от малък отбор, като му предложат с 1000лв. на месец по-висока заплата. Просто не е честно, не е правилно. Защотото този футболист е наемник, и утре когато някой конкурент му предложи още малко повече, познайте къде ще отиде!
Когато един футболист израсне в школата на даден клуб, мине през всички юношески формации и след това влезе в мъжкия състав е много по-ценен за отбора в напрегнатите моменти, защото той е закърмен с идеята на своя отбор, ще го боли когато отборът губи и ще се радва като малко дете, когато побеждава. От друга страна наемникът си знае - и да паднем и да бием, ще си взема заплатката и шапка на тояга. Под наемници имам предвид и "звездните" чужденци, които ядат хляба на българските момчета, но това е друга тема.
В неделя бях на мача "Пирин" - "Миньор". Знаете ли колко юноши имаше в състава на "Пирин"? 8, да 8 и момчетата се раздаваха до край,кой колкото може. Може да не са най-добрите футболисти, но поне играят с желание и себераздаване, което по някой път е достатъчно.
Това, че няма да се спре купуването на таланти от големите клубове ми е пределно ясно, но трябва да е с мярка. А и след това като излезе в чужбина да не казват феновете на грандовете: "Този си е наш", ами да видят първо от къде е тръгнал, къде е поставена основата и тогава да си приписват някакви заслуги!

Аз неискам да се заяждам сега приятел но като казваш 8 играчи от школата на Пирин ме объркваш. Кой от Пирин? Коя от школите на Пирин???И кой е този Пирин ,Пирин или Пирин ??? Честно при вас се объркаха много нещата в последните години . Кой е Пирин ,кой е Македонска Слава,Кой Кой е всъщност там???

http://www.pirinfc.com/history.php?news_tip=4

Има само един "Пирин" и ще го видиш след 2 кръга ;)

Потребителски аватар
a boy named goo
Контакти:

Мнениеот a boy named goo » 05 май 2009 12:59

pirin_blg написа:20 чифта футболни обувки плащане ли го наричаш?

както вече споменах, тогава Бербатов бе момче на 15, без професионален договор с Пирин и дори тези 20 чифта обувки са все пак нещо,защото можеше и това да не получите. Знам колко унизително и гадно изглежда талантите на малките отбори да бъдат отмъквани по такъв долен начин, дори и аз неодобрявам тази политика на грандовете ни, но все пак тук се преплитат интереси не само на отборите, но и на играчи, че и дори на родители. Защото не са рядкост случайте когато именно амбициозни родители имат глвана заслуга за подобни "трансфери". Практиката да се "крадат" таланти може да бъде спряна само и единствено със закон, по подобие на останалите европейски страни,България обаче сме все още твърде далеч от подобно нещо. Доколкото съм запознат от западноевропейските страни Италия нямат такъв закон и виждаме как Манчестър Юнайтед се възползва това и отмъкна Мачеда от Лацио, без да плати цент. Мисълта ми е, че това го има навсякаде, гадно, но факт.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 05 май 2009 13:12

Тва е приятелю и нас ни лъжат яко ,уж щели да платят некви суми в милиони за Дормушали Саидходжа и Минев ама не мисля ,че е истина. Неква игра м/у ХристолоФ и ЦСКА-ските шфове. Дори мисля ,че до някъде вината не е толкова в играчите и отборите на ЦСКА и Левски ,а по-скоро в Наште си кретащи отборчета .Те се преклониха ,надупиха се и немат нищо против да ги чукат.Някои от играчите са МОМИЧЕТА и тва ,че милеят за родният клуб се подлага на жестоко съмнение.Някога беше така ,милееха и се раздаваха и дори не искаха да преминават в така наречените грандове.Сега виждаш кво става само и само да се измъкнат от отборите въвели ги иначе в големия футбол си измислят куп причини и прекъсват договори по вина на клубът. Пр. Георги Христов тук една скоба той има само 1 сезон с Ботев ПД и си е играч от школата на Марица ПД ,докъто беше при нас стана голмайстор на А-група,беше боготворен и едва ли не се вричаше във вечна вярност на отбора ни,а кво стана на края?Прекрати договорът си по вина на клубът за да иде при говедата и да стане един посредствен играч там . Някой ще каже ама там конкуренцията за постовете е голяма ,не е като в Ботев ПД. Ала аз мисля ,че там се пробутват и бутат с все сила само играчи ,които имат лоби в клуба или казано друго яче силен АГЕНТ.Това само за да бъдат продадени после в некви треторазрядни Изрелски отбори. Кариерата на Христов започна и приключи в Ботев ПД от там на татък той остава само петно за нас и нищо неструващ играч за тях/в буквален смисъл нищо неструващ за тях.Ако Брбатов е струвал 20 чифта калеври то Христов отиде в Левски СФ за НИЩО/ . Ръководството на Левски Сф е доволно,че един нападател който би им опъвал мрежата яко ,сега е застопорен на тяхната резервна скамейка и няма как да им бута голове. Звучи малко като конспирация ала аз мисля ,че тва нещо съществува като факт."Копуват" играчи за без пари само за да не им пречат по техният път към следващата леко казано нагласена титличка.
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 13:15

a boy named goo написа:

както вече споменах, тогава Бербатов бе момче на 15, без професионален договор с Пирин и дори тези 20 чифта обувки са все пак нещо,защото можеше и това да не получите. Знам колко унизително и гадно изглежда талантите на малките отбори да бъдат отмъквани по такъв долен начин, дори и аз неодобрявам тази политика на грандовете ни, но все пак тук се преплитат интереси не само на отборите, но и на играчи, че и дори на родители. Защото не са рядкост случайте когато именно амбициозни родители имат глвана заслуга за подобни "трансфери". Практиката да се "крадат" таланти може да бъде спряна само и единствено със закон, по подобие на останалите европейски страни,България обаче сме все още твърде далеч от подобно нещо. Доколкото съм запознат от западноевропейските страни само Италия и Испания нямат такива закони и виждаме как Манчестър Юнайтед и Арсенал се възползваха от това и отмъкнаха Мачеда и Фабрегас от Лацио и Барселона.

Виждам, че ги разбираш нещата. Аз никъде не съм писал, че за Бербо е трябвало да се платят милиони на "Пирин". Използвали сте момента - взе ли сте го. С това се изчерпва тази тема.
Иначе за закона, съм с двете ръце "За". Отмъкване на талант може да стане от всяка школа, не е задължително да е благоевградската. Далеч съм от мисълта, че само от тук излизат футболисти.
Въпросът е дали обаче някой ще се наеме с отговорността да направи това нещо и дали няма по този начин да се навреди на нечии интереси, което в България е често явлвние.

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 13:29

trakia написа:

Тва е приятелю и нас ни лъжат яко ,уж щели да платят некви суми в милиони за Дормушали Саидходжа и Минев ама не мисля ,че е истина. Неква игра м/у ХристолоФ и ЦСКА-ските шфове. Дори мисля ,че до някъде вината не е толкова в играчите и отборите на ЦСКА и Левски ,а по-скоро в Наште си кретащи отборчета .Те се преклониха ,надупиха се и немат нищо против да ги чукат.Някои от играчите са МОМИЧЕТА и тва ,че милеят за родният клуб се подлага на жестоко съмнение.Някога беше така ,милееха и се раздаваха и дори не искаха да преминават в така наречените грандове.Сега виждаш кво става само и само да се измъкнат от отборите въвели ги иначе в големия футбол си измислят куп причини и прекъсват договори по вина на клубът. Пр. Георги Христов тук една скоба той има само 1 сезон с Ботев ПД и си е играч от школата на Марица ПД ,докъто беше при нас стана голмайстор на А-група,беше боготворен и едва ли не се вричаше във вечна вярност на отбора ни,а кво стана на края?Прекрати договорът си по вина на клубът за да иде при говедата и да стане един посредствен играч там . Някой ще каже ама там конкуренцията за постовете е голяма ,не е като в Ботев ПД. Ала аз мисля ,че там се пробутват и бутат с все сила само играчи ,които имат лоби в клуба или казано друго яче силен АГЕНТ.Това само за да бъдат продадени после в некви треторазрядни Изрелски отбори. Кариерата на Христов започна и приключи в Ботев ПД от там на татък той остава само петно за нас и нищо неструващ играч за тях/в буквален смисъл нищо неструващ за тях.Ако Брбатов е струвал 20 чифта калеври то Христов отиде в Левски СФ за НИЩО/ . Ръководството на Левски Сф е доволно,че един нападател който би им опъвал мрежата яко ,сега е застопорен на тяхната резервна скамейка и няма как да им бута голове. Звучи малко като конспирация ала аз мисля ,че тва нещо съществува като факт."Копуват" играчи за без пари само за да не им пречат по техният път към следващата леко казано нагласена титличка.

Приятелю, прав си. Лошо е отбори като твоя и моя се борят за изпадане("Пирин" вече е ОК де), но такава е ситуацията в момента. Ти по-добре от мен знаеш какво е положението в Пловдив, но искам да ти кажа какво мисля аз.
Не може Гонг да разпространяват новина, че Христолов е прехвърлил акциите си на друго лице и пак никой да не се наеме да взема клуба. Има нещо много гнило при вас. Някой има интерес "Ботев" да е в това положение, а от това най-много страдате вие - феновете на този голям отбор.
Пожелавам ви само успехи и дано да нямате проблем с оставането в "А" група. Да ти кажа честно, вчера като гледах гола на Манчев, с който бихте "Спартак" изпитах истинско удовлетворение, защотото заслужавате да сте сред елита на БГ футбола.
Успех, канари!

Потребителски аватар
a boy named goo
Контакти:

Мнениеот a boy named goo » 05 май 2009 13:41

Трябва да се въведе поне правило в което например отборите от които за излезли футболистите да имат право на по-сероизен процент при евентуална продажба в друг отбор, а не мижавите процентчета, които ФИФА определя на по-малките тимове в момента. Този път ще дам пример с Ботев Враца, този отбор за разлика от ЦСКА не получи нищо от трансферите на Мартин Петров, при Бербатов положението е почти същото, верно е, че все пак в Благоевград прибраха известна сума (заради която май се бяха хванали здраво за гушите), но въпреки това е доста по-малка от тази която получи ЦСКА. Мисълта ми е, че дори да не се изработи закон, поне да се въведе правило, чрез което и малките тимове ще имат стимул да работят и да развиват играчи, защото съм убеден, че ще дойде ден в който търпението на собствениците на тези отбори ще свърши и това може да означава край дестско-юношеткия футбол в тези градове, защото никой не иска да налива пари в нищото.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди

11_best
Контакти:

Мнениеот 11_best » 05 май 2009 13:42

Отваряме болната тема за БГ футбола, която би трябвало да е предмет на отделен разговор. И на мен ми се иска да се върнат романтичните времена на футбола, когато се играеше с максимум 3 чужденци и всеки отбор имаше собствена идентичност. Говоря за футбола в глобален мащаб... Но всичко толкова се комерсиализира - пране на пари, кредити, фалити, текучество на президенти, треньори и играчи. Загуби се идеята, каузата, това да можеш да разкажеш на децата си какво представлява даден футболен клуб, кои са хората, които неизменно са стояли зад него. На кой отбор е верен великия Хидинг, на кой клуб са легенди Ибрахимович или Фиго?!?...

Но все пак някои юноши, все още деца по характер и физика,имат дарбата да блеснат, при определени обстоятелства. Започнах дискусията, защото се надявам, че с тандема Пенев/Паредес в ЦСКА ще ги има тези условия за развитие, а и те досега го доказват (дано да не е от липсата "собствена" селекция). Сашо Тонев е наистина уникален талант - няма спор, че ако работи правилно и се запази от контузии ще замести Бербатов в някой еврпейски гранд, но се искат и подходящите условия.
Как може Сър Алекс да праща самолет за 2-ма сръбски тинейджъри, а нашите си момчета да тънат в мизерия?!? Убеден съм, че дарбата на Спас Делев не е по-малка на сръбското крило от Ман Ю. Та това ми беше и идеята - нека откроим някои талантливи момчета, пък дано късметът да е с тях...

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 05 май 2009 14:05

Angoff написа:Спас Делев , Кирил Акалски , Даксон Да Силва , Иван Стоянов ... това трябва да са хората за ЦСКА , според мен имат качества ... няма да има пречки за Иван Стоянов и Спас Делев да акустират на армията,защото ръководствата и на Пирин и на Сливен няма да спират тези играчи за развитие с баснословни суми...докато ГАЛКА...там нещата са друго яче,и с жена преговори немогат да се водят,те освен техния интерес друг не признават 8-)

Съгласен съм за тези футболисти,единствено Стоянов не е е толкова млад де ама ще е добро попълнение.През есента ми направи впечатление и Коста Янев,ама май напоследък не се представя особено силно.Галин Иванов също има качества.Другият който ми прави впечатление е Сингбо-идеален за резервен вариант на Иванов и Котев.
Изображение

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 14:08

Много се радвам, че темата предизвиква много смислени коментари, а не заяждания между привърженици на един или друг отбор. Много са прави двамата преди мен с изказванията. Наистина трябва да се направи нещо за децата и за отборите им, за да има стимул за развитие на талантите. Във всяка школа има по няколко момчета, които в най-скоро ще трябва да заместят батковците в националния отбор. А едно достойно представяне за родината ще стане само при наличието на достатъчно игрови минути за клубния отбор и натрупан опит и самочувствие. Много е лошо, когато си на възраст за влизане в "А" отбора и вместо теб клуба реши да привлече някой "звезден" чужденец(защото президентът ще лапне някое друго евро) и трябва да отидеш в дубъла, или пък да те пратят за "обиграване" в долните дивизии, на стадиони почти без трева и да ти изпочупят краката. За жалост това е често срещано явление :(
Силно се надявам тези неща рано или късно да се променят. Аз съм много голям оптимист, даже понякога прекалено, но просто искам да отида един ден с децата си на мач и да им разказвам за миналото на този отбор, а не как някой продал този мач и онзи футболист.

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 05 май 2009 14:08

Иначе ако искат да станем добър отбор,вместо да се дават луди пари за чужденци,защо не се пробва например със Станислав Манолев-малко ще е скъп-ама поне е класа.Аз харесвам много и Попов-ама там работата е безнадебна по обясними причини.
Изображение

Върни се в “ЦСКА”