trakia написа:pirin_blg написа:Бербатов не отива в ЦСКА на 15, а на 17 години, което означава, че едва ли треньорите в школата ви са го научили на нещо, по-скоро другите момчета там са учили от Митко. Както и да е.
Мисълта ми беше друга. Не може отбори, претендиращи за грандове да гледат само как да откраднат някой футболист от малък отбор, като му предложат с 1000лв. на месец по-висока заплата. Просто не е честно, не е правилно. Защотото този футболист е наемник, и утре когато някой конкурент му предложи още малко повече, познайте къде ще отиде!
Когато един футболист израсне в школата на даден клуб, мине през всички юношески формации и след това влезе в мъжкия състав е много по-ценен за отбора в напрегнатите моменти, защото той е закърмен с идеята на своя отбор, ще го боли когато отборът губи и ще се радва като малко дете, когато побеждава. От друга страна наемникът си знае - и да паднем и да бием, ще си взема заплатката и шапка на тояга. Под наемници имам предвид и "звездните" чужденци, които ядат хляба на българските момчета, но това е друга тема.
В неделя бях на мача "Пирин" - "Миньор". Знаете ли колко юноши имаше в състава на "Пирин"? 8, да 8 и момчетата се раздаваха до край,кой колкото може. Може да не са най-добрите футболисти, но поне играят с желание и себераздаване, което по някой път е достатъчно.
Това, че няма да се спре купуването на таланти от големите клубове ми е пределно ясно, но трябва да е с мярка. А и след това като излезе в чужбина да не казват феновете на грандовете: "Този си е наш", ами да видят първо от къде е тръгнал, къде е поставена основата и тогава да си приписват някакви заслуги!
Аз неискам да се заяждам сега приятел но като казваш 8 играчи от школата на Пирин ме объркваш. Кой от Пирин? Коя от школите на Пирин???И кой е този Пирин ,Пирин или Пирин ??? Честно при вас се объркаха много нещата в последните години . Кой е Пирин ,кой е Македонска Слава,Кой Кой е всъщност там???
http://www.pirinfc.com/history.php?news_tip=4
Има само един "Пирин" и ще го видиш след 2 кръга