ЦСКА пуска 2 милиона акции по 5 лева

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Re: ЦСКА пуска 2 милиона акции по 5 лева

Мнениеот nicromanser » 11 юли 2013 12:36

malchev написа:Аз пък имам следния въпрос.

Ако дружеството ЦСКА АД (там каквото е) има 6 500 000 акции, една оценяват на 5 лв. това ще рече, че цялото дружество е оценено на 32 500 000 лв.
Питането ми е, кое по-точно в ЦСКА струва толкова? Стадионът не е техен, футболисти не останаха, школа, терени..? Само задължения.. и тези 1000 фена (оптимистично!), които все пак си купят акции по 5лв. какво ще променят? Никой уважаващ себе си бизнесмен или инвеститор няма да си даде парите по тази схема.. лично мнение

ЕДНА СТОКА СТРУВА ТОЛКОВА КОЛКОТО СА ГОТОВИ ДА ПЛАТЯТ ЗА НЕЯ КУПУВАЧИТЕ...5ЛВ АКО Е МНОГО ДА НЕ КУПИ НИКОЙ ТОМА МИ Е ОТГОВОРА ЗА ТЕБ
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

мили

Мнениеот мили » 11 юли 2013 12:41

Pichichi написа:... същото може да важи и за билети
за мачовете (примерно в евротурнирите) ...

Не си въобразявай да гледаш мачове от евротурнирите :) Ще сте наказани от УЕФА. :o

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 юли 2013 12:47

мили написа:

Не си въобразявай да гледаш мачове от евротурнирите :) Ще сте наказани от УЕФА. :o

Едва ли ще ни накажат 100години!Все някога ще играем!

мили

Мнениеот мили » 11 юли 2013 12:53

BRF написа:
мили написа:

Разбира се, не повече от три години.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 11 юли 2013 13:05

malchev написа:Аз пък имам следния въпрос.

Ако дружеството ЦСКА АД (там каквото е) има 6 500 000 акции, една оценяват на 5 лв. това ще рече, че цялото дружество е оценено на 32 500 000 лв.
Питането ми е, кое по-точно в ЦСКА струва толкова? Стадионът не е техен, футболисти не останаха, школа, терени..? Само задължения.. и тези 1000 фена (оптимистично!), които все пак си купят акции по 5лв. какво ще променят? Никой уважаващ себе си бизнесмен или инвеститор няма да си даде парите по тази схема.. лично мнение

Мани ги тия бабешки сметки, те вършат работа, ако искаш да громиш спекулантите в клуба на пенсионера, не ако оценяваш инвестиция. Акциите струват, колкото струват и нито стотинка по-малко, нито повече. Ако на вторичния пазар почнат да се търгуват по 10 лева, значи АД-то струва 65 милиона, ако вървят по лев, значи е 6,5 млн. Ти ако можеш да измериш готовността на феновете да дават пари за отбора си, простите одитори не могат. А идеята, между другото, не е да се търсят инвеститори, а феновете да се включат в отбора. И, като съсобственици, ще могат, поне теоретично, да участват във вземането на решения и да контролират колегите си, които ръководят клуба. Теоретично, щото по нищо не личи, че баш босовете, които и да са, имат намерение да изпуснат мажоритарния пакет, та купуването на акции няма да е по-различно от купуването на карти, билети, фланелки и шалове като власт и влияние в клуба, даже ще им вдигнем акциите и ще им дадем възможност да точат пари за наша сметка, ако нещата тръгнат, ама то ще е за сметка и на един по-богат ЦСКА, ако имат две гънки на мозъка, а и с даването на пари на ръка, като купуваш нещо, е същото, та аз нямам нищо против да помогна по тоя пък начин.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 юли 2013 13:16

мили написа:
BRF написа:
мили написа:

Повечето от нас ще са живи и след 5 години!Така,че къв е проблема? :shock:

мили

Мнениеот мили » 11 юли 2013 13:35

BRF написа:
мили написа:
BRF написа:
мили написа:

Повечето от нас ще са живи и след 5 години!Така,че къв е проблема? :shock:

Молете се скоро да натирят Платини от УЕФА. Прецакахте го. По закон наказанието е 3 години. Но... има едно но. След това трябва да се борите за нов лиценз в УЕФА. А то може да продължи докато Платини е там.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 юли 2013 13:51

[quote="милиМолете се скоро да натирят Платини от УЕФА. Прецакахте го. По закон наказанието е 3 години. Но... има едно но. След това трябва да се борите за нов лиценз в УЕФА. А то може да продължи докато Платини е там.[/quote]
Измаряш ме с глупости,честно!

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 11 юли 2013 13:54

Тъкмо се чудих ква е далаверата на Лупи и сега я разбрах. :lol:
Далаверата е следната: Взима акциите без пари, след което ги пуска в продажба. Колкото и да продаде са си чиста печалба. Взима парите и изчезва.
...

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 11 юли 2013 13:54

WeReWoLf написа:Като човек занимаващ се с това вече доста време, мога да кажа, че шанса акции на ЦСКА да бъдат листнати на БФБ през следващите десетина години е цифром и словом 0 (нула) процента.

Защото, ако хипотетично това се случи, 5 лв. е абсурдна цена, може би по-скоро около номинала - което предполагам е стандартно 1 лв. 15-20% могат да бъдат изкупени от върли фенове, но нито един разумен инвеститор, желаещ да печели, няма да се насочи към една губеща институция (каквито са всички отбори в България). Липсата на търсене пък ще доведе до огромен спад в цената и от лев би стигнала до 15-20 стотинки. Обезценката на капитала пък ще нанесе още по-сериозен удар върху дружеството и фалита може би ще стане неизбежен. От БФБ не са глупаци и няма да допуснат нещо такова. Ето защо засега това няма как да се случи и всичко са спекулации на журналистите.

Недей да се хабиш! Повечето писали нямат ама грам понятие от това що е то БФБ и акции и имат ли те почва у нас... Аз съм готов да се хвана на бас с който фен на армейците иска, че: 1.До 3год няма да ги листнат на борсата; 2. Когато това стане(ако въобще стане) до 1година от първичното предлагане, цената на акция ще е паднала на 50% от номинала(ако не и по-ниско).
Готов съм да заложа бутилка хубаво уиски срещу бутилка хубава ракия, така че ако има някой желаещ-да заповяда...

Върни се в “ЦСКА”