Г-н Василев ако сте юрист, трябва да знаете, че в правото се допуска закони да действат със задна дата. Също така трябва да ви е ясно, че под подписите на договарящите се ако е добавено "Друго" и там има някакви други условия и те противоречат на договора или на законодателството се заличават само те и са недействителни само те и не правят целият договор невалиден, защото тези друго са под подписите на договора. Такива договори са често практика, когато на гърба на вече подписан договор се вписват други условия и наново се подписват и те не винаги са издържали в съда при спор, защото са извън договора,но основният договор си е оставал валиден.
Относно лиценза, крайно време е да се прилагат правилата за всички и така както са изхвърляни други отбори за по-малко дългове, следва да бъде изхвърлен и ЦСКА, който е дължал даже на тези отбори и се е облагодетелствал от изхвърлянето им.
ЦСКА иска разсекретяване на лицензите
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: ЦСКА иска разсекретяване на лицензите
Адвокатина обаче го дава хитро. Усеща че пролетния ветрец, който приятно почва да подухва в България, няма да е толкова приятен за ЦСКА. Ето защо адвокатина подло и безцеремонно се опитва да отклони нещата и да посочи с пръст лошите чичовци от синьото БФС. Няма проблем, нека да стане това което иска - аз нямам никакви притеснения за Левски, да не се окаже само че червените и в други години са получавали лиценз ей така Обаче ми и странно едно: кой си ти та да изискваш такива неща бе смешко Василев. Ми то по тая логика аз мога да изискам от Мтел записи на телефонните разговори на комшийката, ей така, щото се съмнявам че не прави безопасен секс.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Едва ли има някой ,който да не подкрепя такъв апел. Както и 90% от колегите във форума биха подкрепили апел примерно мобилните услуги да бъдат безплатни. Чудесно, но невъзможно.
Няма как да стане- Лицензионната комисия няма право да обявява такава информация независимо дали иска или не. Изваждането на такава информация е възможно само доброволно и само от самите клубове. никой друг няма право да оповестява подобна информация- все пак е поверителна.
Предполага се че това е пределно ясно на автора на темата ,както и господина ,който отправи апела . Между другото една идея - след като един клуб призова за разсекретяване на всички документи свързани с лицензирането ,да го направи първи- да разсекрети всичките документи свързани със собствения му лиценз,той има това право. Сигурен съм и че и други клубове ще го последват. Но да не стане като онази история с многото приказки за това ,че едни клубове се осигуряват на МРЗ ,а други на реалната, но накрая от настоящите клубове в А група само Левски и Черноморец обявиха заплатите на собствените си футболисти,докато тези които най-много реваха и които уж се осигуряваха на реални заплати се позоваха на правото си да не огласяват заплатите.
А сега за офшорните компании - няма нищо незаконно в това. Сигурно 90% от всички кораби в световния флот са собственост на офшорни компании. Дори английското кралско семейство не се свени особено да води собствените си кораби като собственост на регистрирани в офшорни зони компании. Много огромни корпорации на документи са собственост на офшорни компании.
Иначе аз лично с две ръце подкрепям такава идея и нека всеки си получи заслуженото,независимо дали е червен, син , зелен и т.н. Но просто няма как да стане.
Няма как да стане- Лицензионната комисия няма право да обявява такава информация независимо дали иска или не. Изваждането на такава информация е възможно само доброволно и само от самите клубове. никой друг няма право да оповестява подобна информация- все пак е поверителна.
Предполага се че това е пределно ясно на автора на темата ,както и господина ,който отправи апела . Между другото една идея - след като един клуб призова за разсекретяване на всички документи свързани с лицензирането ,да го направи първи- да разсекрети всичките документи свързани със собствения му лиценз,той има това право. Сигурен съм и че и други клубове ще го последват. Но да не стане като онази история с многото приказки за това ,че едни клубове се осигуряват на МРЗ ,а други на реалната, но накрая от настоящите клубове в А група само Левски и Черноморец обявиха заплатите на собствените си футболисти,докато тези които най-много реваха и които уж се осигуряваха на реални заплати се позоваха на правото си да не огласяват заплатите.
А сега за офшорните компании - няма нищо незаконно в това. Сигурно 90% от всички кораби в световния флот са собственост на офшорни компании. Дори английското кралско семейство не се свени особено да води собствените си кораби като собственост на регистрирани в офшорни зони компании. Много огромни корпорации на документи са собственост на офшорни компании.
Иначе аз лично с две ръце подкрепям такава идея и нека всеки си получи заслуженото,независимо дали е червен, син , зелен и т.н. Но просто няма как да стане.
- bobonikolov
honda написа:Едва ли има някой ,който да не подкрепя такъв апел. Както и 90% от колегите във форума биха подкрепили апел примерно мобилните услуги да бъдат безплатни. Чудесно, но невъзможно.
Аз имам предвид друго.Да излезе например някой от БФС и да каже кой решава въпросите с лицензите и на какви условия трябва да отговаря даден клуб за да получи такъв.Защото съм сигурен,че дълговете са само едно от тях.Да се обясни също подробно на хората примерно каква точно е системата по даването на лиценза.Примерно какви действия трябва да извърши даден клуб за да получи лиценз.А не да стане както по времето на Томов-да има взаимно прехвърляне на топката.БФС казват УЕФА дават лицензите,от УЕФА пък казват,че ги дава местната футболна федерация.Мисълта ми е да се изнесе пред обществото максимален обем информация,свързана с издаването на лицензите,която естествено да не е фирмена тайна.Бас държа,че повечето от хората тук не знаем как точно и на базата на какво друго освен на задълженията въпросният лицензионен орган взема решения дали да даде или не лиценз на даден клуб за следващия цикъл ЕКТ и следващия футболен сезон в България.За офшорките и преди казах-за останалата част от света тези фирми се ползват напълно нормално.Но в България са с лоша слава и има защо.Заради хилядите измами и източени държавни и общински пари точно през такива фирми.И това е така,защото като цяло контролът над тяхната дейност се осъществява много по-трудно именно заради офшорните зони,където са регистрирани.Има и много случаи на измами с офшорки-фантоми.Но самите фирми са си законни.
bobonikolov написа:honda написа:Едва ли има някой ,който да не подкрепя такъв апел. Както и 90% от колегите във форума биха подкрепили апел примерно мобилните услуги да бъдат безплатни. Чудесно, но невъзможно.
Аз имам предвид друго.Да излезе например някой от БФС и да каже кой решава въпросите с лицензите и на какви условия трябва да отговаря даден клуб за да получи такъв.Защото съм сигурен,че дълговете са само едно от тях.Да се обясни също подробно на хората примерно каква точно е системата по даването на лиценза.Примерно какви действия трябва да извърши даден клуб за да получи лиценз.А не да стане както по времето на Томов-да има взаимно прехвърляне на топката.БФС казват УЕФА дават лицензите,от УЕФА пък казват,че ги дава местната футболна федерация.Мисълта ми е да се изнесе пред обществото максимален обем информация,свързана с издаването на лицензите,която естествено да не е фирмена тайна.Бас държа,че повечето от хората тук не знаем как точно и на базата на какво друго освен на задълженията въпросният лицензионен орган взема решения дали да даде или не лиценз на даден клуб за следващия цикъл ЕКТ и следващия футболен сезон в България.За офшорките и преди казах-за останалата част от света тези фирми се ползват напълно нормално.Но в България са с лоша слава и има защо.Заради хилядите измами и източени държавни и общински пари точно през такива фирми.И това е така,защото като цяло контролът над тяхната дейност се осъществява много по-трудно именно заради офшорните зони,където са регистрирани.Има и много случаи на измами с офшорки-фантоми.Но самите фирми са си законни.
Критериите за лицензиране се изпращат във всеки един клуб от БФС. Предполага се ,че във всеки един клуб са запознати с критериите понеже са ги получили от БФС,ако не са си направили труда да ги прочетат това си е техен проблем. Лиценза се издава от местната федерация,но условията са спуснати от УЕФА и ако една федерация не спази изискванията на УЕФА и пусне някой на своя глава подлежи на санкции от УЕФА. Практиката е при неиздаване на лиценз от местната федерация документите да се пратят до УЕФА за "одобрение" - нещо което беше потвърдено лично от вицепрезидента на УЕФА Теодородис ,когато беше на посещение в България малко след отнемането на лиценза на ЦСКА през 2008.Както и че през 2008 година има 4 отбора с отказан лиценз за ЕКТ .
По принцип ЛК не взема решение дали да издаде лиценз или не. Тя само проверява дали клуба е представил необходимите документи( резултат от направен одит, договор за стадион и т.н.) ако клуба има всички необходими документи -няма проблем, издава му се лиценз. Ако ги няма , тогава става по интересно. Примерно на ЦСКА през 2008 г 3 пъти е правен одит и трите пъти заключението е че не отговаря на критериите, и трите пъти ръководството на ЦСКА приема резултатите и ги заверява и накрая "откраднаха ни лиценза". Лично аз знаех,че ЦСКА не е преминал успешно одита още в началото на април.
Като човек ,който 10 години се е занимавал с правени на одити ти казвам,че всичката информация която се съдържа в одита е поверителна(не секретна) и няма как да бъде публично огласена. Единствения начин това да стане ако клуба доброволно сам огласи информацията. И се предполага,че за човек като г-н Василев ,който има претенции да сериозен адвокат, това е пределно ясно.
За офшорните компании- навсякъде по света не са с кой знае колко добра репутация ,но това не ги прави незаконни .
- bobonikolov
honda написа:bobonikolov написа:honda написа:Едва ли има някой ,който да не подкрепя такъв апел. Както и 90% от колегите във форума биха подкрепили апел примерно мобилните услуги да бъдат безплатни. Чудесно, но невъзможно.
Критериите за лицензиране се изпращат във всеки един клуб от БФС. Предполага се ,че във всеки един клуб са запознати с критериите понеже са ги получили от БФС,ако не са си направили труда да ги прочетат това си е техен проблем. Лиценза се издава от местната федерация,но условията са спуснати от УЕФА и ако една федерация не спази изискванията на УЕФА и пусне някой на своя глава подлежи на санкции от УЕФА. Практиката е при неиздаване на лиценз от местната федерация документите да се пратят до УЕФА за "одобрение" - нещо което беше потвърдено лично от вицепрезидента на УЕФА Теодородис ,когато беше на посещение в България малко след отнемането на лиценза на ЦСКА през 2008.Както и че през 2008 година има 4 отбора с отказан лиценз за ЕКТ .
По принцип ЛК не взема решение дали да издаде лиценз или не. Тя само проверява дали клуба е представил необходимите документи( резултат от направен одит, договор за стадион и т.н.) ако клуба има всички необходими документи -няма проблем, издава му се лиценз. Ако ги няма , тогава става по интересно. Примерно на ЦСКА през 2008 г 3 пъти е правен одит и трите пъти заключението е че не отговаря на критериите, и трите пъти ръководството на ЦСКА приема резултатите и ги заверява и накрая "откраднаха ни лиценза". Лично аз знаех,че ЦСКА не е преминал успешно одита още в началото на април.
Като човек ,който 10 години се е занимавал с правени на одити ти казвам,че всичката информация която се съдържа в одита е поверителна(не секретна) и няма как да бъде публично огласена. Единствения начин това да стане ако клуба доброволно сам огласи информацията. И се предполага,че за човек като г-н Василев ,който има претенции да сериозен адвокат, това е пределно ясно.
За офшорните компании- навсякъде по света не са с кой знае колко добра репутация ,но това не ги прави незаконни .
Между другото току що намерих наредбата за лицензиране на БФС.Ще я постна и тук може да има заинтересовани като мен кое как става точно.Ето я:
http://www.bfunion.bg/media/upload/6504.pdf
bobonikolov написа:Между другото току що намерих наредбата за лицензиране на БФС.Ще я постна и тук може да има заинтересовани като мен кое как става точно.Ето я:
Благодаря Бобо, винаги ми е било приятно да споря с теб- както се казва в спора се ражда истината. Умно момче си и мисля , че сам си отговори на въпроса доколко сериозен е апела на адвокат Василев и към кого е отправен- към ЛК на БФС или към крайните фенове на на ЦСКА. Защото според мен ,май е второто

Аз имам предвид друго.Да излезе например някой от БФС и да каже кой решава въпросите с лицензите и на какви условия трябва да отговаря даден клуб за да получи такъв.
А г-н Василев ще каже ли с какво ЦСКА е обезпечил дълговете си към НАП, за които си призна Борисов?
Бобо, Лицензионният правилник си стои на сайта на БФС от няколко години.Странно ми е, къде си го търсил досега, ако наистина си се интересувал толкова живо от тези въпроси, относно лицензирането.

Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
honda написа:bobonikolov написа:Между другото току що намерих наредбата за лицензиране на БФС.Ще я постна и тук може да има заинтересовани като мен кое как става точно.Ето я:
Благодаря Бобо, винаги ми е било приятно да споря с теб- както се казва в спора се ражда истината. Умно момче си и мисля , че сам си отговори на въпроса доколко сериозен е апела на адвокат Василев и към кого е отправен- към ЛК на БФС или към крайните фенове на на ЦСКА. Защото според мен ,май е второто.
На мен ми прави впечатление, че когато от ръководството на ЦСКА омажат сериозно някоя работа, започват да отправят разни призиви към БФС или пък се оказва, че точно сега от СО им правят някакви предписания, с които им унищожават вложения труд.Въобще, стремежът е да се насочи недоволството на феновете в друга посока, докато успеят по някакъв начин да замажат гафа.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- blue avalanche
- Контакти:
bobonikolov написа:За офшорките и преди казах-за останалата част от света тези фирми се ползват напълно нормално.Но в България са с лоша слава и има защо.Заради хилядите измами и източени държавни и общински пари точно през такива фирми.И това е така,защото като цяло контролът над тяхната дейност се осъществява много по-трудно именно заради офшорните зони,където са регистрирани.Има и много случаи на измами с офшорки-фантоми.Но самите фирми са си законни.
Офшорките са измислени от "останалата част от света"!

Измамите с "офшорки-СЪЩО!

НИто едното,нито другото са български патент!