Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

AgePeeBG
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот AgePeeBG » 16 яну 2025 06:18

Как никой от управата не мисли за евентуално привличане на Годой, ето това не знам. Един перспективен и млад нападател, който прави до момента невероятен сезон в Берое. В Трансфермаркт пише, че струва 600к. Една сума, която абсолютно можем да си позволим. Вместо да се мъчим с тоя Питас, който очевидно не иска и вместо да се мъчим с някакви от Лига 2/Ла Лига 2, които също не искат - да вземем Годой, който би бил много добър заместник на Коя. Ако не е срамно, то е смешно.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 16 яну 2025 08:27

Нямам никакво разумно обяснение, защо в пореден трансферен прозорец сме толкова неадекватни и неразумни. Пари има ( поне така казват) , но не знаят как да ги харчат.....Годой съм го гледал и смело мога да констатирам , че през есента беше на едно ниво с Ахмедов и Коялипу. Взимаш млад и перспективен аржентинец, който е "гладен" за футбол ( както се изразява Томаш ) и можеш да го задържиш за по-дълго време. Ето това е някаква по-продължителна стратегия. Същото се отнася за Балоянис, Виктор Попов, Стаси Иванов. Вместо да хвърляме 4,5 млн за играчи, които буквално против волята си ще дойдат тук само поради финансови причини, тази сума е достатъчна за обиране на каймака в България. Стабилна стратегия за развитие. Байерн прави същото в Германия и е най-успешния модел за развитие и доминация на домашната сцена.
Да вземем пример и от Левски, които имат страхотен успех с внимателно наблюдавани играчи от Южна Америка : Уелтон, Роналдо, Цунами, Рикардиньо и още и още или да се върнем по назад с Марселиньо и Лудогорец.
Нашата стратегия е всичко друго, но не и градивна. Разчитах на Мето Томанов, но явно функциите са му никакви !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 16 яну 2025 09:09

Не че ми липсват, но нека напомня, че Гришата със СС и с такива финансови ресурси щяха да се борят за титлата, а второто място беше капарирано. Всъщност те го правиха и с двойно-тройно по-малко пари.

Да, и в световен мащаб сме го виждали с отбори като Челси и Ман Юнайтед след смяна на собствеността, но как може да сравним конкурентността на Ефбет и в Премиер лийг? :)

Другото, което си мисля е, че Радо трябва да тропне много сериозно по масата. Ако и този трансферен период се повтори като летния, то това ще е сериозен удар и по него.

И наистина в момента отборът е по-слаб, отколкото през пролетта. Най-добрият играч бе продаден. Има ужасни липси по постове. Говори се, че Кареасо още не е преподписал, а договорът му е изтекъл, въпреки че той не е ключов играч. Но все пак има вероятност и той да подпише с друг отбор и до лятото ще е призрак.

Нещата не са хич добре към момента, а лично аз очаквах да се подсилим и пролетния дял да бъде като тест за Томаш и това дали той може да бъде мениджър в един по-дългосрочен период и да бъде човекът, с който да преминем на едно ново и много по-високо ниво като тим и структура.

Ако не му се осигурят качествени футболисти обаче ние няма как да разберем това реално. И така ще се въртим в един омагьосан кръг, а без европейско участие трудно ще излезем от него.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 16 яну 2025 10:22

Според мен добра новина . На мен лично ми писна да чета за оферти и контра оферти за тоя Питас.

16.01.2025 10:05
(БТА)
ЦСКА-София не може да си позволи трансфера на нападателя на шведския АИК Йонис Питас. Това разкри пред вестник "Афтонбладет" спортният директор на шведския клуб Томас Бернтсен.
"Мисля, че този клуб вече е извън играта. Те не отговориха на нашата контра оферта", коментира шефът за развитието с Питас. Известно е, че ЦСКА-София бе пратил оферта за кипърския футболист, но от АИК изпратиха контра оферта, от която се разбира, че исканата цена за футболиста е 23 милиона шведски крони, което са близо 2 милиона евро. Точно толкова "червените" получиха от френския Ланс за голмайстора си Годуин Коялипу, но явно не са готови да реинвестират цялата сума с един футболист.

Така новият фаворит за подписа на Йонис Питас е китайският клуб Шънчжън Сити, който дава много повече от българския клуб, но не исканата цена от АИК. Питас има договор с шведския клуб до края на декември 2025. Той е изиграл 43 мача за АИК, в които е отбелязал 23 гола.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 16 яну 2025 10:40

MASTER_COOL написа:Нямам никакво разумно обяснение, защо в пореден трансферен прозорец сме толкова неадекватни и неразумни. Пари има ( поне така казват) , но не знаят как да ги харчат.....Годой съм го гледал и смело мога да констатирам , че през есента беше на едно ниво с Ахмедов и Коялипу. Взимаш млад и перспективен аржентинец, който е "гладен" за футбол ( както се изразява Томаш ) и можеш да го задържиш за по-дълго време. Ето това е някаква по-продължителна стратегия. Същото се отнася за Балоянис, Виктор Попов, Стаси Иванов. Вместо да хвърляме 4,5 млн за играчи, които буквално против волята си ще дойдат тук само поради финансови причини, тази сума е достатъчна за обиране на каймака в България. Стабилна стратегия за развитие. Байерн прави същото в Германия и е най-успешния модел за развитие и доминация на домашната сцена.
Да вземем пример и от Левски, които имат страхотен успех с внимателно наблюдавани играчи от Южна Америка : Уелтон, Роналдо, Цунами, Рикардиньо и още и още или да се върнем по назад с Марселиньо и Лудогорец.
Нашата стратегия е всичко друго, но не и градивна. Разчитах на Мето Томанов, но явно функциите са му никакви !

Ще ме извиняваш , но съм длъжен да уточня. Не пример от Левски , пример от Мъри. Веднага привеждам факти - Левски взе Лима и Куршума , Мъри взе в Турция Ромуло.
Има си хора , които имат око за подобни чужденци. Илиан Илиев , Херо , Мъри , Стойчо Младенов

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 16 яну 2025 10:46

Положението е мама мия на квадрат. Ние реално в момента сме в състояние на тотална безтегловност.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 16 яну 2025 11:10

danko_sot написа:Не че ми липсват, но нека напомня, че Гришата със СС и с такива финансови ресурси щяха да се борят за титлата, а второто място беше капарирано. Всъщност те го правиха и с двойно-тройно по-малко пари.

С риск Иво да ми се нахвърли, НО Стойкас е няколко класи над Филипчо. Направо ми е като Чики Бегиристайн :lol:
Според мен Томаш е вече обречен, ако наистина до ден два не вземем 3,4 нови което ми се струва вече напълно невъзможно.
При такива големи отворени дефицити в отбора и то на най-важните постове в футболната игра, който и треньор да е е обречен на тотален провал и то при положение, че сме поставени в ъгъла до стената и нямаме право на Х дори. Казвам го сериозно , ще страдаме много през пролетта и нищо чудно още АРДА да приключи мъките ни.

В момента си мисля, че имаме само един ХОД който донякъде може да обърне нещата и той е:
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ТОТАЛНИЯ НЕКАДЪРНИК И НЕМОЖАЧ ФИЛИПОВ и на негово място Бербатов !
Да точно него и без това е плътно до отбора - приятел на Томаш - имат си доверие.
Едно е Бербо да те покани да играеш за него, съвсем друго онзи господин !

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 16 яну 2025 11:31

Освен Кареасо може да загубим и Шопов! Скача се на някакви футболисти тип кипърския Питас и се правят някакви трагикомични оферти, които не водят до нищо! Искаме някакви средняци от Европа, ама те не ни искат! Накрая ще вземем футболисти, които са по-слаби от тези, които сме имали! Но затова ще ги вземем за доста големи суми и срещу големи заплати!

ПП Този Адриан Лапеня, към който имаме интерес и според някои медии ще извадим един милион евро за него, е прекарал цялата си кариера във втородивизионни или третодивизионни отбори! По едно време е бил резерва на Кох в белгийски отбор! Този ако го привлечем, тогава Купър ще ни се стори като Малдини! Освен това му изтича договора, но ние ще извадим милион за него?! Ха-ха! Същото е положението с други потенциални наши трансфери! Очаквам велика селекция с футболисти подобни на Исека, Купър, Локило и Илиев младши!
Досега спокойно можеше да вземем няколко бразилци от Серия Ц и да сме приключили с трансферите! Въобще пазара в Южна Америка ни е непознат, понеже нямаме скаути там! Освен това има доста мениджъри около нас, които в момента се опитват да ни пробутват боклуците си!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 16 яну 2025 11:50

Тук ще се съглася изцяло с 78 ! Като теглим чертата - успешни трансфери и то на късмет са само Коялипу и Делова. Ето'О не го броя, защото е по настояване на Томаш.
Златков вече трябва да разпечатва молбата за уволнение и да я разписва !

Върни се в “ЦСКА”