msm написа:Кашчей написа:
Понеже си решил да се правиш на адвокат на колегата, би ли ми обяснил, защо той дори не си и помисля, че не съм левскар, а директно ми нарежда да коментирам само Левски!?!
И, наистина е много, ама много смешно (както написа Викторчо) когато от Левски и ЦСКА спорите кой е по-подпиран отбор, кой е по-репресиран и на кого трябва да се помага повече(или се помага повече).Вече неведнъж написах, че ББ се изказва неподготвен, и без да мисли, но на него това му е стилът.Защо вие, цесекарите, въпреки това ходихте при него, за да ви помага за спасението на отбора (без отборът ви да е попаднал в ситуация за спасяване)?И в Парламента направиха група за спасяване на отбора.Защо няма подобна за Пирин, от когото си пазарувате редовно и най-често безплатно?!
Ще ти отговоря така: Най-върлите противници по-принцип са левскарите, и техните митове и легенди винаги са изкривявали истината. Нападките към ЦСКА идват главно от тях. Фактът , че ти нападаш главно ЦСКА ( и това не е от днес или от вчера), без да казваш подобни неща (които наистина ги има) за отбора на Левски, навежда на мисълта, че ако не си истински фен то поне симпатизираш на сините. В тоя аспект е и отправената молба да си коментираш тези които харесваш, а не тези които мразиш!
А в същност спора за това кой е по-по най, започна след демокрацията и активната пропаганда на подобни на радио Свободна Европа. И за да се изкарат по-ниски от тревата, левскарите започнаха да си измислят легенди, как само нас са ни подпирали и как те били репресирани и унизявани години, което е довело до нашите титли. Ние никога не сме казвали, че не ни е помагано, но все пак всеки е ползвал това което е могъл. А ако някой е трябвало да бъде подтискан, то той вече да не е на бял свят. Така стояха нещата тогава.
Много добре знаеш защо наши привърженици ходиха и при Бойко и Първанов и Станишев. Томовото време така или иначе ни беше обвързало с държавата, като бяхме прикрепени към Кремиковци (без наше желание) . Естествено е да се търси отговорност, защо е допуснато и как може това да се поправи, защото Кремиковци фалира и с това щеше да повлече и ЦСКА. Просто се получи конфликт на интереси. А сега случаят е съвсем друг. Батков тръби , че касата на клуба е празна и хоп Борисов уговаря спонсори. Отделно от това квалифицира хората на "народа" и останалите. Това никога не се е случвало от който и да е държавник!
Виж сега...В това съм съгласен, особено за изказванията на Мухобойко.Без желание са прикрепяни май всички отбори у нас, дали след Девети или след Десети надали е много важно.Просто у нас фенщината е твърде силна, а когато се намесят и феновете, от най-високо ниво, става страшно.Аз не си представям Джон Мейджър да се намеси в полза на Челси или Арсенал..дори и дума да спомене за подкрепа към някой отбор, но тук нещата стоят различно и впечатление прави само, ако някой държавен мъж обяви подкрепа към противника.
Кажи ми, но честно, защо от ЦСКА говорите, че Левски нямат право да носят това име, но нищо не споменавате за Ботев и Славия.Защо, когато някой напише нещо неприятно за ЦСКА веднага му се отговаря с нещо за Левски и никога с нещо за Ботев или Славия?Евентуално е възможно някакво сравнение , свързано с Литекс, но за друг отбор дори и не помисляте.