Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?
Уважаеми господа(а може би и дами)-привърженици на Цска, аз да взема пак да попитам, защо не се сетихте да претендирате, че сте наследници на АС-23 преди, да речем 30-40години? Някой накрая ще ми отговори ли на тоя въпрос?
ЕМИЛ написа:Не не трябва.ЦСКА е създаден 1948 и няма нищо общо с 23 година................Офицерите от АС23 не са били почитатели на комунистическата власт създала ЦСКА.
То и Левски няма нищо общо с отбора на българските пощи от царско време. Днешния отбор е всъщност Динамо, създаден през 40-те и в последствие са взели името Левски, защото вече е било свободно след като стария клуб е разтурен. Ето! Това е абсолютно същата логика която, вие прилагате, 1 към 1.
И докато синовете и дъщерите мрат, АС-23 с песни на уста се втурват към обединяване с два прошляка, за да се създаде най-мощният народен спортен клуб, който след мощно мачкане и ново обединение, се налага да се обедини за трети път, за да не изпадне в по-долна дивизия.Напълно доброволно един популярен и силен столичен клуб разрешава да му се отнеме идентичността, в името на святата кауза.
Докато някой е мрял под куршумите,друг е тичал към държавната софра

В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Old_death написа:И докато синовете и дъщерите мрат, АС-23 с песни на уста се втурват към обединяване с два прошляка, за да се създаде най-мощният народен спортен клуб, който след мощно мачкане и ново обединение, се налага да се обедини за трети път, за да не изпадне в по-долна дивизия.Напълно доброволно един популярен и силен столичен клуб разрешава да му се отнеме идентичността, в името на святата кауза.
Докато някой е мрял под куршумите,друг е тичал към държавната софраТова е голата истина,а пък вие можете да витийствате колкото си искате.Никъде не видях отговор на въпросите си за промяната на имената на други клубове и защо само ЦСКА е трън в очите ви!Кога най-после ще видя и прословутия указ на БКП за създаване на ЦСКА?Може би когато видя учредителния протокол от 1913 година за създаването на Левски!В тоя форум поне 10 пъти съм казвал,че докато не видя тия два документа,с пълно право ще наричам всички вас лъжци и мошеници!
Казваш, че си на 50 години, а разсъждаваш по-зле и от заблуден и вярващ на всичко написано тинейджър.Кога и къде АЗ съм казвал нещо за Укази и други подобни щуротии?Колко пъти трябва да казвам, че не съм привърженик на "Левски", но в твоята заблудена и явно ограничена в това отношение душа, всеки нецесекар е задължително левскар.Когато това го пишат хлапаци мога да го разбера донякъде, но да го мисли и пише човек на твоята е възраст е смешно и жалко.Може и 10 висши да имаш, това надали е променило донякъде фенското ти мислене(доколкото го има въобще).Мен въобще не ме топли учредителният протокол за създаването нито на "Левски", нито на "Славия", нито на "Ботев", "Тича" и който и да е друг отбор.Дано ти успееш да намериш такъв, за създаването на "Слава" или "Атлетик".
По въпроса за наследството ви, за което толкова много претендирате, и което е тема на този спор-Наистина ли не разбирате, че нямате юридическо право върху стадион "Българска армия"?!?Това, че там някога е имало стадион, не означава, че това е същият стадион.Този стадион е построен на мястото на стария, но не е старият стадион.По закон, застроени терени не се връщат в първоначалният им вид на старите собственици или наследници.Ако помислиш малко по-задълбочено, ще се увериш и сам, че има резон в тази разпоредба на закона за реституцията.Ако случайно ви признаят за наследници в дело, за което изобщо не съм убеден , че въобще съществува, то трябва да ви обезщетят с равностоен имот, а ако държите на точно този стадион, ще трябва да си го платите по пазарни цени в момента.
Като знам, че Отборът без име, обикновено е над законите в страната, не бих се учудил отново да стане нещо, извънзаконно!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Old_death написа:
И докато синовете и дъщерите мрат, АС-23 с песни на уста се втурват към обединяване с два прошляка, за да се създаде най-мощният народен спортен клуб, който след мощно мачкане и ново обединение, се налага да се обедини за трети път, за да не изпадне в по-долна дивизия.Напълно доброволно един популярен и силен столичен клуб разрешава да му се отнеме идентичността, в името на святата кауза.
Докато някой е мрял под куршумите,друг е тичал към държавната софраТова е голата истина,а пък вие можете да витийствате колкото си искате.Никъде не видях отговор на въпросите си за промяната на имената на други клубове и защо само ЦСКА е трън в очите ви!Кога най-после ще видя и прословутия указ на БКП за създаване на ЦСКА?Може би когато видя учредителния протокол от 1913 година за създаването на Левски!В тоя форум поне 10 пъти съм казвал,че докато не видя тия два документа,с пълно право ще наричам всички вас лъжци и мошеници!
Казваш, че си на 50 години, а разсъждаваш по-зле и от заблуден и вярващ на всичко написано тинейджър.Кога и къде АЗ съм казвал нещо за Укази и други подобни щуротии?Колко пъти трябва да казвам, че не съм привърженик на "Левски", но в твоята заблудена и явно ограничена в това отношение душа, всеки нецесекар е задължително левскар.Когато това го пишат хлапаци мога да го разбера донякъде, но да го мисли и пише човек на твоята е възраст е смешно и жалко.Може и 10 висши да имаш, това надали е променило донякъде фенското ти мислене(доколкото го има въобще)
Видя ли някъде в поста ми да визирам твоята свещена особа,та подскачаш като ощипана мома?Твоя случай е даже паталогичен.Претендираш че не си фен на Левски,а се държиш като закърмен със синьо кисело мляко!Не искам да коментирам определенията ти,на фона на претенциите.След като си толкова докачлив,не мога да разбера защо постоянно се намесваш в теми,които не засягат поддържания от теб отбор и защо постояно нападаш ЦСКА а защитаваш сините?
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Old_death написа:Видя ли някъде в поста ми да визирам твоята свещена особа,та подскачаш като ощипана мома?Твоя случай е даже паталогичен.Претендираш че не си фен на Левски,а се държиш като закърмен със синьо кисело мляко!Не искам да коментирам определенията ти,на фона на претенциите.След като си толкова докачлив,не мога да разбера защо постоянно се намесваш в теми,които не засягат поддържания от теб отбор и защо постояно нападаш ЦСКА а защитаваш сините?
След като си писал, цитирайки мен, естествено е да приема, че говориш на мен, или ти само използваш цитата, без да ме визираш в поста си

Във форума ви съм писал предимно по три теми-едната за пловдивската тройка(не кебапчета) и двете за прословутото ви наследство.Какви са ви вътрешните работи, кой ви е треньор, кого сте взели или изгонили-това не ме засяга, освен фактът, че на Българския трансферен пазар действате така, както Реал Мадрид действа на европейско ниво.
Доста удобно си пропуснал и втората част от поста ми, защото май не е много привлекателно, като опция за претенциите ви.Всъщност, въз основа на именно този закон, "Герена" няма как да бъде върнат, като терен на когото и да е и приказките, че стадионът е реституиран, но понеже собственикът е болен левскар, затова не иска наем, са меко казано несъдържателни.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- deepblue1963
Току-що по Гонг Д.Борисов каза буквално:
"Ние собственици на "Българска Армия" НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НИКОГА!Можем да го вземем САМО НА КОНЦЕСИЯ!!!"
Сега ще излезе ли някой пак да ми обяснява,как ЦСКА щял да наследи АС-23 и СТАДИОНА.

"Ние собственици на "Българска Армия" НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НИКОГА!Можем да го вземем САМО НА КОНЦЕСИЯ!!!"
Сега ще излезе ли някой пак да ми обяснява,как ЦСКА щял да наследи АС-23 и СТАДИОНА.

ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!
от deepblue1963 на 14 Яну 2010 18:34
Това за наследяването на стадиона го измислихте вие.Все пак ние не сме Левски,за да наследяваме чужда собственост,въпреки че Българска армия е бил собственост на нашия предшественик

Old_death написа:от deepblue1963 на 14 Яну 2010 18:34
Това за наследяването на стадиона го измислихте вие.Все пак ние не сме Левски,за да наследяваме чужда собственост,въпреки че Българска армия е бил собственост на нашия предшественикЖивеем в държава,в която всички са равни,но някои сте по равни от другите!
"Българска армия" никога не е бил собственост на вашия "предшественик".На мястото, където сега е "Българска армия", е бил стадионът на АС-23, който все още не ви е предшественик.Надали и още ще се напъвате за наследство, след като се разбра и от изказването на вашия шеф, че няма как да станете собственици на "Българска армия"-сигурно ще загубите интерес към историята

Я раздуй, чия чужда собственост е наследил "Левски", че ми стана интересно.Това за мен е нещо ново, което може да е и старо, но аз не се сещам за какво говориш сега

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- deepblue1963
Old_death написа:от deepblue1963 на 14 Яну 2010 18:34
Това за наследяването на стадиона го измислихте вие.Все пак ние не сме Левски,за да наследяваме чужда собственост,въпреки че Българска армия е бил собственост на нашия предшественикЖивеем в държава,в която всички са равни,но някои сте по равни от другите!
Ние ли?То не бяха нотариални актове,то не бяха вестници,то не беше от девет кладенеца вода,че ЦСКА плащал наем за нещо,което всъщност било негово.Айде да не си копираме стари "постове",нали?И,може би точно затова толкова дълго съдът не се е произнасял.Просто е нямало за какво да се произнася.Сега,като се замисля,може и дело да е нямало въобще.А тук някои бяха изпаднали в екстаз да обясняват,че аха-аха и да си вземете ВАШИЯ стадион.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!