Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Мнениеот msm » 11 яну 2010 20:54

Кашчей написа:Хааахх.. Това ми хареса :mrgreen: Сега "Левски" ще искат като наследство Централна Поща и всичките и клонове в София :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Няма начин, просто защото такъв документ не съществува, нищо черно на бяло. По скоро Пощите трябва да си искат всичко свързано с отбора на Левски :) .

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 11 яну 2010 21:21

ЕМИЛ написа:Марти употребявам думата "създадени" от уважение към теб и форума.Но сам знаеш каква дума трябва да напиша.И защо сега се сетихте да се обединявате с АС23?Защо не го направихте това през 1950г.?
Някой иска да трупа дивиденти в полза на ЦСКА.Това мисля аз.

Емо, явно не си ти разказвали много за миналото. По времето на комунизма , просто всичко беше държавно. Нямаше мое и твое, за да си искаме каквото и да е. Предполагам, че си объркал думата "обединявате", защото обединението е извършено много преди това. А наследство можеше да се търси след като дойде демокрацията. Точно от 1999г е заведено дело за наследствеността на АС 23 в полза на ЦСКА, и до сега вече 10 години, ни вопъл ни стон по въпроса. Както вече няколко пъти повторих, нека най-после излезе някакво решение та да мирнеме.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 11 яну 2010 21:44

DrAvalanche написа:Точно това е разликата. Левски е прикачен към ведомствен отбор, за да могат да го контролират. Което е последвано от смяна на името от Левски на Динамо. А след като И това не помага идва обединението със Спартак. Но още в пъвитемесеци след 10 Ноември Левски отново става независим. Вие като сте такива асисти, защо 20 години не се сетихте да се отделите от хранилката на Българската армия?

Дали пък тогава да не попитам за някакъв учредителен протокол от 1914г.,удостоверяващ създаването на Левски през същата година,за разлика от Славия която има? Но няма, че ще излезе да сте невалидни.
Много интересно, как точно е прикачен и контролиран? Левски или насила полевскарченият и ПРЕИМЕНУВАН на Левски ПСК Княз Кирил Преславски,а? След 1944г. само до 1953 ПСК Левски печели: 5 шампионски титли за период от 9 години :1946,1947,1949,1950,1953г., четири Купи на Съветската армия:1946,1947,1949,1950, четири дубъла-титла плюс купата на Съветската армия/1946,1947,1949,1950/, купата на Сталин от 1949г., требъл от 1949г.-шампионска титла,Купа на съветската армия и купата на Сталин. Е гати контрола. Дай боже всекиму такъв контрол.

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 11 яну 2010 22:40

е тва наглоста на братчедите край няма ..... когато става въпрос за тях са обединени насила , независимо от изгодите, които са извлекли от това, пък ЦСКА са затрили по своя воля сумати отбори. Имам един въпрос към подуенци. По времето на комунизма са ви налагали шефове комунисти, тва го разбирам, но не разбирам защо по време на демокрация шефовете ви пак са комунисти, нали сте всеизвестните борци срещу комунизма, които са се бонтували 45 години. Как така стана, че останаха да виреят в "най-враждебната" среда?

Напред червени лъвове

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 яну 2010 06:42

Old_death написа:до deepblue1963

По-голяма "далавера" от оръжейния бизнес има ли,който по него време на всичко отгоре беше и държавен?Оръжейните заводи към кое министерство бяха?само не ми казвай,че не сме продавали оръжие,че ще ми стане смешно.В Унгария и Чехия милицията ли "наложи" диктатурата или армията?

Пак си прекалил със сънотворните ;) Не ти ли омръзна да се излагаш?Това са редове,написани от фен на клуб,който в историята си се е прочул,като първия ведомствен клуб.В периода от 1944 до 1969 година,преди да станете ведомствен отбор на милицията,Левски е бил спонсориран от пощите,Министерството на леката промишленост и фармацевтиката.Това в прав текст е признато от изказване на дългогодишния член на синята управа и отговорен шеф във посочените ведомства.Междудругото тоя спор с теб го водихме и в темата за митовете и не виждам нужда да се повтарям,като пред олигофрени.Темата бе дали трябва да бъде признат ЦСКА за наследник на АС 23.Моето мнение е,че трябва.Всички данни говорят за една приемственост и пряка линия между двата клуба,независимо от обединенията и смяната на имената.

Не отговори колко "либерална" е Уикипедията,според теб?За кой точно шеф става въпрос,че името му нещо ми убягна? :oops: :oops: :oops:

Няколко пъти ти казах да прегледаш темата за митовете.Там съм казал всичко,което съм счел за необходимо и не виждам смисъл да ти правя кефа да се повтарям,още повече че и ти имаш достатъчно постове в тая тема.Не се опитвай да ме въвличаш в празни спорове,след като няма какво да кажеш по същество!Ще направя последно изключение,с надеждата че ще престанеш да се държиш като олигофрен.Ето ти линкове към мои стари постове,за да си опресниш паметта ;)
http://www.northside14.org/forum/viewtopic.php?t=315&sid=0ad7e962cb18c80249de974fa877f30d
http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=2&t=31387&st=0&sk=t&sd=a&start=50
http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=2&t=31387&st=0&sk=t&sd=a&start=80

Напомням ти и изказването на члена на управителния съвет на Левски,което така късопаметно забрави,но пожела да ти припомня!

Списание "Само Левски" в брой 4/86/ интервю с господин Емануил Николов(един членовете на УС на ПФК Лефски, роден на 1 май 1926г...През 1949г. е назначен в Централния комитет на профсъюзите на хранителната промишленост.От 1967г. става генерален директор на обединения "Фармахим",а след това преминава на работа в Министерството на химическата промишленост.Впослествие е началник на на управление "Внос,износ и търговия"....От 1949г присъства неизменно във всяко ръководство на Левски.В момента е заместник-председател на Управителния съвет..)Интервю с посочения господин:

"...Цял живот съм живял с проблемите на клуба.Помагал съм винаги с каквото мога и облаги не съм търсим никога.Като генерален директор на "Фармахим" съм отпускал средства,не само за футболния тим,но и за другите спортове,участвал съм навремето и в изгражадането на Герена например.".

Винаги съм призовавал към коректност в споровете,но вие само спорите,без да се аргументирате.За последно искам да ти задам един въпрос.Трябва ли по вашата логика да се махнат от историята на Ботев годините,в които клубът се казваше Тракия?Защо на емблемата на Черно море стои датата 1911 година,след като тогава отбора се е казвал Тича?Кой е другия голям отбор от Пловдив?Локомотив или Велбъжд?Кога ще доживеем да видим протокола от учередителното събрание на Левски или близо век ще вярваме на измислиците на Боркиша?Отговори на тия въпроси и след това гледай в чуждото канче!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 яну 2010 06:50

msm написа:

DrAvalanche написа:Щом "изкуствено" те дразни, отсега нататък може да ползваме "насилствено". "Насилствено" обединение на АС 23, Септември, ДНА Пловдив и т.н. и т.н.

Когато ми представиш протокол или някакъв вид документ, как "Пощенски спортен клуб" и "Левски" - София се обединяват доброволно в "ПСК Левски" на 20 октомври 1944г. Тогава може и да употребяваш думите "изкуствено" и "насилствено", защото в този случай те важат за вас в пълна сила.

Точно това е разликата. Левски е прикачен към ведомствен отбор, за да могат да го контролират. Което е последвано от смяна на името от Левски на Динамо. А след като И това не помага идва обединението със Спартак. Но още в пъвитемесеци след 10 Ноември Левски отново става независим. Вие като сте такива асисти, защо 20 години не се сетихте да се отделите от хранилката на Българската армия?

Това е поредната нагла синя лъжа!Само един месец след деветосептемврийския преврат,докато синовете и дъщерите на България мрат по фронтовете на Отечествената война,сините стават първия ведомствен отбор,преминавайки под опеката на пощите.Анексират пощенския клуб и прехвърлят издръжката на отбора си към това ведомство.Същия сценарий бе осъществен и през 1969 година,когато сключиха брак по сметка и с МВР.Обединението им със Спартак им донесе 5-7 класни футболисти,с помощтта на които спечелиха 5 титли и 3 купи на страната,да не говорим и за базата,придобита като зестра.А що се отнася до името на апостола,това е най-гнусната ви кражба.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 яну 2010 07:14

Old_death написа:
msm написа:

DrAvalanche написа:Щом "изкуствено" те дразни, отсега нататък може да ползваме "насилствено". "Насилствено" обединение на АС 23, Септември, ДНА Пловдив и т.н. и т.н.

Когато ми представиш протокол или някакъв вид документ, как "Пощенски спортен клуб" и "Левски" - София се обединяват доброволно в "ПСК Левски" на 20 октомври 1944г. Тогава може и да употребяваш думите "изкуствено" и "насилствено", защото в този случай те важат за вас в пълна сила.

Точно това е разликата. Левски е прикачен към ведомствен отбор, за да могат да го контролират. Което е последвано от смяна на името от Левски на Динамо. А след като И това не помага идва обединението със Спартак. Но още в пъвитемесеци след 10 Ноември Левски отново става независим. Вие като сте такива асисти, защо 20 години не се сетихте да се отделите от хранилката на Българската армия?

Това е поредната нагла синя лъжа!Само един месец след деветосептемврийския преврат,докато синовете и дъщерите на България мрат по фронтовете на Отечествената война,сините стават първия ведомствен отбор,преминавайки под опеката на пощите.Анексират пощенския клуб и прехвърлят издръжката на отбора си към това ведомство.Същия сценарий бе осъществен и през 1969 година,когато сключиха брак по сметка и с МВР.Обединението им със Спартак им донесе 5-7 класни футболисти,с помощтта на които спечелиха 5 титли и 3 купи на страната,да не говорим и за базата,придобита като зестра.А що се отнася до името на апостола,това е най-гнусната ви кражба.

И докато синовете и дъщерите мрат, АС-23 с песни на уста се втурват към обединяване с два прошляка, за да се създаде най-мощният народен спортен клуб, който след мощно мачкане и ново обединение, се налага да се обедини за трети път, за да не изпадне в по-долна дивизия.Напълно доброволно един популярен и силен столичен клуб разрешава да му се отнеме идентичността, в името на святата кауза.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 12 яну 2010 09:44

Old_death написа:
msm написа:

Това го бях писал по-горе и го копирам,щото не ми се чатка по клавишчетата:
1.Никой,никога не е оспорвал,че Левски е станал по -силен след "обединението" със Спартак
2.Никой не може да твърди,какъв отбор щеше да стане Левски без това присъединяване:по-силен или по-слаб.За това,драги ми мой Old_death,и аз,и ти можем само да спекулираме(факти няма и няма как да има,нали)
3.Никой не е питал нито ръководствата,нито феновете на двата отбора,дали искат да се "обединят".Просто е било РАЗПОРЕДЕНО!
4.От дистанцията на годините,можем само да спекулираме дали феновете и на двата отбора са били "за" присъединяването.Аз твърдя,че са били толкова "ентусиазирани"(говоря за феновете на Левски),колкото и феновете на Локо Сф при "образуването" на "ЖСК Славия".Доказателството за това е,че в момента,в който се оказа възможно,ЛС престана да съществува и отново си върнахме исконното име-Левски.
А на оня "отворко",дето хвърля поглед към "шефовете" на Левски от посткомунистическия период-не пипай там,щото не ти е изгодно.Вашите ще се окажат,и повече,и по-комунисти.Тъй,че...Между впрочем,демокрация не беше ли,че всеки може да избира и да бъде избиран,назначаван и т.н.Или се лъжа?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 12 яну 2010 10:27

Old_death написа:
msm написа:

Да част от синовете на България са умирали на фронта от германски куршуми. Други, като генерал Димитър Айранов (тогава председател на АС 23), генерал Константин Лукаш (почетен председател на АС 23), Иван Карадочев (един от най-видните деятели на Левски по това време и баща на певицата Богдана Карадочева) са били избивани в България от комунистически главорези. Явно Иван Карадочев е сгазил лука с обединението с ПСК, защото след това е затворен в трудов лагер. Тъй като е бил диабетик, лесно можеш да се досетиш какво се е случило с него след 1 седмица тежък труд и липса на грижи и условия.
За финал да попитам всички ярмейци знаете ли какво е поделение 38 600?

П.П: Втората световна война е наречена великата отечествена война от вашите духовни лидери и пример за подражание от СССР, другарю болшевик. И вина за тази война има както Германия, така и СССР.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 12 яну 2010 11:50

Това е един от тези спорове,в които никой от опонентите ще успее да убеди другия в правотата си.Така,че...
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Върни се в “ЦСКА”