Здрвейте, пичове и...ти Сисе

Вече на трезво, рекох и аз да драсна кво мисля за мачлето..Първо не мисля, че ни надиграха, защото никой нищо не игра - и от двата отбора. Те имаха късмета да вкарат и всичко да тръгне по тяхното русло, ако ние бяхме вкарали щеше да е същото, но с обратен цветови знак. Начетох се на мнения кой колко слаб бил и прочие...за мен най-слаби бяха Десподов, Малинов и Джеси. Ние просто нямаме крила, които да се връщат в защита, които да помагат на бековете, затова и сега плюем Лясков и Секулич. Първият сбърка- факт, при това по начин, който показва нагледно нивото на БГ футбола- нямаш право да тръгваш на риск към центъра на терена, по крилото, към тъча - ок, риташ, махаш топката настрани и си ок, но в центъра - основно правило, което трябва да се учи още от дете...да, ама...някой трябва да те научи. Явно няма кой - българските треньори са под всякаква критика - от тези на децата, та до Томаш, Бала и т.н. Грешката му в Разград, когато се шматкаше напред- назад е също в следствие на ненаученост - при излязал вратар е нормално да покриваш голлинията...Лимитиран играч е - като физика, интелект и качества, но и го оставяха сам - Джеси не се върна нито веднъж, а защитните действия на Киро се изразяваха в нарушения, едно от друго по-тъпи. Тиаго просто не е за там и след като всички го виждаме, явно....всички ние не разбираме от футбол, щом НЕМ продължава да го мъчи там. А после се реве, че няма плеймейкър - има, при това добър, но е заточен на крилото. Секулич беше загадка за мен, но сега мисля, че е просто средностатистически бек , под средноевропейско ниво - абсолютно ненужен ни е. Джеси се помисли за звезда, говорят му за Англия , Висша лига и прочие, а той става точно за там където е играл - Б-я и Норвегия. Някой трябва да му удари два шамара, както и на Десподов - няма важен мач, в който той да не се е скрил - така не си голям, а посредствен играч, за местна консумация, да вкарваш на Верея и Витоша. Нивото на Малинов върви само и единствено надолу, при това стремглаво. Не знам защо е на терена, надявам се да не е заповед от СС или ДГ / Дани Ганчев/ с цел продажба, защото с тази игра, освен че вреди на отбора, няма и да го продадат.Както и другата ми болка се надявам да не е в следствие на подобна заповед - Евандро! Това момче има едно полувреме с Копенхаген и един мач с Монтана , резултат - 2 гола! Ако НЕМ не го харесва, защо го взеха?!? Жоржиньо е типичният житен бегач - много енергия, никаква ефективност, но мисля, че щеше да е по-полезен в защитен план от Джеси или Десподов. Мауридес го плюят само сините - всъщност момчето играе на върха на възможностите си, но и той като Бодура, може би трябва да си я сложи на главата и да изтича да я вкара. Вратарчето...подкрепям НЕМ , не си сне доверието след една грешка, но вече мисля, че е време Данте да се пробва. И накрая две думи за НЕМ - започва да губи доверие и трябва да го осъзнае колкото си може по-бързо! Грешен състав, грешни смени - Бикел вместо Пинто...защо??? Минутки преди това Малинов загуби топка в центъра и просто....спря?! Докато Пинто е май единствения, който има що годе приличен удар от разстояние, което при нормалното прибиране на сините в защита, можеше да свърши някаква работа, после Жорж вместо Тиаго...защо не вместо Киро, а Тиаго на оригиналната си позиция?? Да не говорим , че Жорж е идеален за контраатакуващ стил ако водиш в резултата, има бързина, но срещу вече затворилите всичко противници, при разчитането само на центрирания....каква точно работа имаше на терена?! Спирам и се извинявам за романа, който се получи, успех на всички!