Картотеката на Платини

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Картотеката на Платини

Мнениеот Кашчей » 18 окт 2012 20:39

dreben23 написа:Хм, четейки молбата, която сме дали, още един път ме навежда на мисълта, че ще го картотекират. Кашчей, обещаваш ли да не ровиш темата ЦСКА в рамките на 1 месец, ако утре Платини получи картотека съвсем ненадейно? :lol:
Обичаш ли предизвикателствата- отправям ти такова! :) ;)

[offtopic]Дали ще издържи цял месец се чудя, колеги? :)[/offtopic]

Аз съм почти сигурен, че ще получи.Не, защото е правилно и в съответствие с ПСТФ, а защото се касае за ЦСКА и вашият нескончаем рев в публичното пространство.

ПП-Кога ще си преместите базата в гр. Плачковци?Там е най-удачното място за вашият отбор, като се има предвид поведението ви на ръководство и фенове!

ППП-След вас няма да е лошо и Левски да се ориентират натам, защото не се различават много от вас!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 окт 2012 20:45

Е, очаквах такъв отговор- споко. :) Приемам го с усмивка и чакаме утрешния ден.

[offtopic]Уж си възпитан човек, а веднага избухна в пламъци! :mrgreen: В коя държава викаш е тоя град, че да ида да си направя снимка за спомен? :)[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 окт 2012 20:55

dreben23 написа:Е, очаквах такъв отговор- споко. :) Приемам го с усмивка и чакаме утрешния ден.

[offtopic]Уж си възпитан човек, а веднага избухна в пламъци! :mrgreen: В коя държава викаш е тоя град, че да ида да си направя снимка за спомен? :)[/offtopic]

Определено го чакаме 8-) Дано след половин година не забравите пак, че специално за вас има извънредни заседания.. да ви облекчат болките 8-)

Плачковци е...... между Трявна и Върбаново, по жп линията Русе- Подкова.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: ЦСКА пак не можа да картотекира Платини

Мнениеот vaskonti » 18 окт 2012 23:01

Кашчей написа:
vaskonti написа:
Кашчей написа:
Ако не беше купен нямаше да имате проблеми да го картотекирате още на 1-и септември.Тук някои колеги ви писаха по 10 пъти как става изискването на "жълтата карта" при молбата за картотека, но явно са малко-трябва 100 пъти да ви се напише, та белким на някой цесекар му светне пред очите.
Как за всички други новодошли се знаеше и обявяваше, че са свободни, само за Платини не се каза такова нещо, ама сега бил свободен, щото никой не бил видял как и кога се плаща :roll: :mrgreen:

А това, че бил прекратил ТД на 28-и август изобщо не го прави свободен агент, защото не е имал картотека преди това и тя не е прекратена.Без значение е кога е сключен договорът и кога влиза в сила (смях се, като ви четох анекса).След като играчът е дошъл с трансферна сума, той се картотекира най-късно на 31.08 в 24:00.А вашата наглост явно е безкрайна, след като за трети път правите опит да измамите БФС, както и всички изрядни отбори в първенството!

Пак те питам - как реши, че е дошъл с трансферна сума, освен в следствие на "желязната" логика "за всички други новодошли се знаеше и обявяваше, че са свободни, само за Платини не се каза такова нещо"? Защо поне веднъж от БФС не казаха този УЖ елементарен "факт" и въпросът да се приключи веднъж завинаги?

От БФС ясно ви заявиха, че" за Платини не може да се приложи изключението по члл23 т.1".Сега иди и пак прочети какво е това изключение и кога се прилага.Ако е дошъл като свободен агент, за чий тогава разтрогва на 28-и и подписва нов договор, на 31-и?Да не говорим, че на 20-и септември е липсвал анексът към договора, в представените документи, а днес вече се появява.Ама и той не е аргумент, който да разрешава нормалното картотекиране.Както вече ви споменах-дано не са забравили да го заверят при нотариус-задължително условие при договорите на професионалните футболисти.

Да не говорим, че при промяна на условията в ТД, то той се сключва наново, то няма как анексът да се добави допълнително, след нотариалната заверка на договора.В края на краищата, едно от трите нотариално заверени копия на ТД отива във футболната централа, та там този анекс би трябвало да съществува.Да се представя сега анекс към договор, сключен на 31.08 е толкова плоско, прозрачно и непрофесионално, но нищо не ме учудва, когато иде реч за юристите на ЦСКА и техните селски номерца.

Въпросният чл23т1 засяга футболисти с изтекли договори. Забележи - договори, а не картотеки. А забраната през август беше за....какво? Картотека или подписване на договор? След като проблемът, според теб, е, че Платини не е бил свободен агент, защо не се посочва това като мотив, а датата на договора? Датата на договора няма НИЩО ОБЩО с тая забрана! Ако Платини не е свободен агент е все тая дали договорът му е от 28, 31 август или 10 септември! Датата е без абсолютно никакво значение защото ако не е свободен агент той не може да бъде картотекиран до 31.08 защото има забрана за това, а от 01.09 пак защото не е свободен агент! ВСЕ ТАЯ Е КОЯ Е ДАТАТА!
Защо в мотивите за отказа не се казва безкрайно елементарното Платини не е свободен агент, поради което не може да бъде картотекиран, а се посочва нещо нямащо никакво значение?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 окт 2012 23:38

Васко, с удоволствие ще прочета този член или глава, или алинея, от ПСТФ, в който съществува понятието "свободен агент".
Ако си го чел по-внимателно, ще знаеш, че при изтичане на срока на договора картотеката автоматично се прекратява.Това позволява на съответният футболист сам да си търси отбор, без бившият му клуб да получи обезщетение.Наказанието ви беше да не картотекирате футболисти в рамките на трансферният период.Тъй като по ПСТФ извън този период могат да бъдат картотекирани само дошлите със свободен трансфер, то нямахте проблеми с останалите, които бяха "свободни агенти".Явно Платини не е дошъл, като свободен агент.

Ще се радвам да ми обясниш, как така анексът към договора на Платини се появява сега, при положение, че едно копие от този договор, заверено от нотариус (задължително условие) се представя в БФС при искането за картотекиране на новопривлечен футболист.Кога ли е вписан този новопоявил се анекс?Може ли анексът да е отделен документ, невлизащ в ТД?

ПП-Замислял ли си се, че може да има изискване при картотеката да се представи документ, по какъв начин пристига даден футболист в новият си отбор, тоест, на каква основа и по какъв начин е привлечен футболистът в отбора.Определено пропусна да ми отговориш и защо, поради каква причина, Платини разтрогва с ЦСКА на 28.08 и подписва нов договор два дена по-късно-явно е имало договор, вече подписан.А смехотворното обяснение, че бил лишен от правото на труд?Кой му забранява да се труди?Има ТД с ЦСКА-може да коси тревата, да бърше седалките, да гледа видео от победите на ЦСКА над Аякс и Ливърпул.....никой не го лишава от право на труд.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 окт 2012 08:57

Кашчей написа:Васко, с удоволствие ще прочета този член или глава, или алинея, от ПСТФ, в който съществува понятието "свободен агент".
Ако си го чел по-внимателно, ще знаеш, че при изтичане на срока на договора картотеката автоматично се прекратява.Това позволява на съответният футболист сам да си търси отбор, без бившият му клуб да получи обезщетение.Наказанието ви беше да не картотекирате футболисти в рамките на трансферният период.Тъй като по ПСТФ извън този период могат да бъдат картотекирани само дошлите със свободен трансфер, то нямахте проблеми с останалите, които бяха "свободни агенти".Явно Платини не е дошъл, като свободен агент.

Ще се радвам да ми обясниш, как така анексът към договора на Платини се появява сега, при положение, че едно копие от този договор, заверено от нотариус (задължително условие) се представя в БФС при искането за картотекиране на новопривлечен футболист.Кога ли е вписан този новопоявил се анекс?Може ли анексът да е отделен документ, невлизащ в ТД?

ПП-Замислял ли си се, че може да има изискване при картотеката да се представи документ, по какъв начин пристига даден футболист в новият си отбор, тоест, на каква основа и по какъв начин е привлечен футболистът в отбора.Определено пропусна да ми отговориш и защо, поради каква причина, Платини разтрогва с ЦСКА на 28.08 и подписва нов договор два дена по-късно-явно е имало договор, вече подписан.А смехотворното обяснение, че бил лишен от правото на труд?Кой му забранява да се труди?Има ТД с ЦСКА-може да коси тревата, да бърше седалките, да гледа видео от победите на ЦСКА над Аякс и Ливърпул.....никой не го лишава от право на труд.

Нали помниш, че освен чрез изтичане на договор, един играч може да стане...свободен агент и при прекратяване на договор чрез взаимно съгласие? Има и други варианти, освен този.
Аз пак не разбрах защо трябва да разсъждаваме и да търсим улики дали Платини е свободен агент или е дошъл с трансфер, вместо БФС да го заяви в прав текс? Не смяташ ли, че ако БФС заяви това, то спорът просто приключва?
Ако при изтичане на договор картотеката автоматично отпада, то какво се случва с тая картотека при прекратен договор с взаимно съгласие? А какво значение въобще има какво се случва с картотеката, след като въпросният чл23т1 касае единствено договорите? След като има прекратен договор на 28, това защо да не значи, че Платини е свободен агент(или както там предпочиташ да е термина)?
А да не говорим пък за вчерашната простотия - вместо на работното си място, СТК решили да заседават на стадиона и видиш ли, ЦСКА се е объркал да ги търсят на обичайното място, представи си. Какво е това, скатават ли се нещо и ако да - защо?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 19 окт 2012 10:17

Аз си мисля, че Платини ще получи картотека. Хората в БФС са толкова затънали в некадърност, неадекватност и желание да угодят на всички, че просто си представям как Боби се обажда на шефа на комисията и им казва: "Измислете нещо да го картотекирате Платини."

Както, предполагам, е казал и нещо такова за Гаджев. Така всички ще са доволни, БФС ще са готини, защото са угодили на всички.

А наредбите им са така написани, а в случая с Платини се намесва явно и трудовото законодателство, че могат да се тълкуват минимум по 2 начина. Което е толкова удобно.

А иначе аз доколкото разбирам към края на Август Платини не е бил свободен агент и затова не е бил картотекиран, а после се прави някаква врътка за да стане такъв и да се картотекира сега. Това, морално или не, изглежа законно, но защо анекса, с който искат да го картотекират сега е с дата от 31.08., когато уж не е бил свободен агент и действията по това да стане са се случили по-късно?

Не питам за да се заяждам, просто ми е интересно, защото не схващам логиката.

Потребителски аватар
vpnikolov
Контакти:

Мнениеот vpnikolov » 19 окт 2012 10:21

RIR написа:Аз си мисля, че Платини ще получи картотека. Хората в БФС са толкова затънали в некадърност, неадекватност и желание да угодят на всички, че просто си представям как Боби се обажда на шефа на комисията и им казва: "Измислете нещо да го картотекирате Платини."

Както, предполагам, е казал и нещо такова за Гаджев. Така всички ще са доволни, БФС ще са готини, защото са угодили на всички.

А наредбите им са така написани, а в случая с Платини се намесва явно и трудовото законодателство, че могат да се тълкуват минимум по 2 начина. Което е толкова удобно.

А иначе аз доколкото разбирам към края на Август Платини не е бил свободен агент и затова не е бил картотекиран, а после се прави някаква врътка за да стане такъв и да се картотекира сега. Това, морално или не, изглежа законно, но защо анекса, с който искат да го картотекират сега е с дата от 31.08., когато уж не е бил свободен агент и действията по това да стане са се случили по-късно?

Не питам за да се заяждам, просто ми е интересно, защото не схващам логиката.

И аз не я схващам въобще, за какво трябваше да се правят такива врътки? На първо място дори не трябваше да има забрана за картотекиране (уж). Всеки казва - не го слушайте тоя, аз съм прав. Другият пък обратното... да се чуди човек на кого да вярва в крайна сметка. А за договорът на Платини - явно има вратичка в закона, която позволява по този начин да се разтрогне договорът и да се избегне тази забрана за картотекиране, но друг е въпросът колко е морално. Ето затова ТИТАН трябва да се махнат. От 4 години винаги сме в устите на хората и се говори само за скандали и нищо хубаво. :evil:
"Тия много приказваха,ама дойдоха и им напълнихме кошницата... Всеки отбор трябва да свиква, че като мине по алеята на Армията, ще отнася поне по три гола."
[wrapimg=]http://img15.imageshack.us/img15/2492/tumblrm2uhl5nxap1qdqmz4.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 19 окт 2012 16:38

Кашчей написа:
dreben23 написа:Хм, четейки молбата, която сме дали, още един път ме навежда на мисълта, че ще го картотекират. Кашчей, обещаваш ли да не ровиш темата ЦСКА в рамките на 1 месец, ако утре Платини получи картотека съвсем ненадейно? :lol:
Обичаш ли предизвикателствата- отправям ти такова! :) ;)

[offtopic]Дали ще издържи цял месец се чудя, колеги? :)[/offtopic]

Аз съм почти сигурен, че ще получи.Не, защото е правилно и в съответствие с ПСТФ, а защото се касае за ЦСКА и вашият нескончаем рев в публичното пространство.

ПП-Кога ще си преместите базата в гр. Плачковци?Там е най-удачното място за вашият отбор, като се има предвид поведението ви на ръководство и фенове!

ППП-След вас няма да е лошо и Левски да се ориентират натам, защото не се различават много от вас!

Ето че ти сбърка:
Спорният футболист Мишел Платини няма да бъде картотекиран в ЦСКА за утрешното дерби с Левски, съобщиха от БФС.

„Днес няма да има заседание на Спортно-техническата комисия. Вчера са внесени нови документи от ЦСКА по случая „Платини“, които ще бъдат разгледани от СТК на следващото й редовно заседание“, заяви пресаташето на футболния съюз Павел Колев.

От централата смятат, че има канален ред, по който се подават документи за разглеждане от съответните комисии. Дневният ред на всяко заседание се изготвя всеки понеделник. Вчера около 15:30 часа от ЦСКА са внесли нови документи по казуса в централата на БФС. Същевременно минути след това е стартирало редовното заседание на СТК, което не е разполагало с тази документация.

На „Иван Асен“ 26 смятат, че не звучи резонно за казус, който датира от август месец, през октомври да се внасят някакви нови документи непосредствено преди заседанието на съответната комисия. Освен това преди разглеждането на всеки един казус, върху документацията се поставя резолюцията на изпълнителният директор Борислав Попов.

Така Мишел Платини няма да може да играе за ЦСКА срещу Левски утре, а случаят му ще бъде гледан отново от СТК следващата седмица.

Значи излиза, че за ЦСКА не се събират извънредно комисии винаги както ти твърдиш.А че от ЦСКА са допуснали гаф и не са внесли документите още миналата седмица е отделен въпрос.Лично аз се надявам в понеделник казуса да бъде включен в дневния ред на заседанието и във вторник да има положително решение.Надявам се и наистина ЦСКА да подаде иск срещу БФС и да го спечели,за да може най-накрая некадърниците в тази структура да си получат заслуженото заради всички простотии, които сътвориха в българския футбол.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 окт 2012 16:52

vaskonti написа:А да не говорим пък за вчерашната простотия - вместо на работното си място, СТК решили да заседават на стадиона и видиш ли, ЦСКА се е объркал да ги търсят на обичайното място, представи си. Какво е това, скатават ли се нещо и ако да - защо?

винаги си заседават на стадион В.Левски... като се качиш в коридорите на сектор В даже си има големи табели на вратите. ДК на БФС, СТК на БФС, Зонален Съвет на БФС и тн.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “ЦСКА”