Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Мнениеот msm » 11 яну 2010 18:26

Кашчей написа:Обеденителният протокол, написан на Учредително събрание, не означава ли създаване на нещо ново, което обединява две или повече стари?Ако две фирми се обединят и си сменят името с ново, това не означава ли, че новата фирма е създадена именно с обединението?Защо говорите, че АС-23 е създаден от обединяването на два отбора, а вие само сте се обединили...много олекнало ми се струва това твърдение.

Просто много голяма част от привържениците на Левски при използването на думата "създадени" е предшествана от "изкуствено", което Емо може би от "уважение" е прпуснал. Просто исках да му кажа , да не си го мисли повече. Има и неща , които се четат между редовете ;) .

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 11 яну 2010 18:38

msm написа:
Кашчей написа:Обеденителният протокол, написан на Учредително събрание, не означава ли създаване на нещо ново, което обединява две или повече стари?Ако две фирми се обединят и си сменят името с ново, това не означава ли, че новата фирма е създадена именно с обединението?Защо говорите, че АС-23 е създаден от обединяването на два отбора, а вие само сте се обединили...много олекнало ми се струва това твърдение.

Просто много голяма част от привържениците на Левски при използването на думата "създадени" е предшествана от "изкуствено", което Емо може би от "уважение" е прпуснал. Просто исках да му кажа , да не си го мисли повече. Има и неща , които се четат между редовете ;) .

Щом "изкуствено" те дразни, отсега нататък може да ползваме "насилствено". "Насилствено" обединение на АС 23, Септември, ДНА Пловдив и т.н. и т.н.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 яну 2010 18:39

msm написа:
Кашчей написа:[
Напротив, трябва да се признае.Както трябва да се признае и за наследник на всички български владетели, защото те са имали армия, АС-23 са били клуб на офицерите от Царската армия, та значи ЦСКА са наследници на всичко в България, което е свързано с армията на България през вековете.
Дребна подробност е, че в момента тази абревиатура е куха откъм съдържание, защото нито са Централен, още по-малко са на Армията.Донякъде е вярно че са Спортен (нищо че са само футболен), и е напълно вярно, че са Клуб.

ПП-Просто си представям как с песен на уста, футболисти и ръководители на АС-23 са тръгнали към обединението и създаването на новия мощен народен спортен клуб "Чавдар".Толкова мощен, че след 3-4 години мощност му се налага наново обединение, за да остане в тогавашната А група.

Пак започваш с глупостите! Дали са тръгнали мощно или пълзешком, факт е , че в новосформирания отбор Чавдар са играли 7 футболисти от АС 23, както и някой от шефовете на АС 23 са останали началници на Чавдар. Относно абревиатурата, можеш да ме светнеш, отбора на Русе - р.Дунав ли е, или Дунав е само ваш?..... или ФК Левски, Васил Левски ли е?.... или просто си търсиш закачалка ;) .

Много ти е неиздържан примерът-вашето име е абревиатура, а една абревиатура трябва да има някакво значение, но вашата няма такова-Нито сте на армията, нито сте централен.Нито "Дунав", нито "Левски", нито "Ботев" са абревиатури, за да се чудиш какво означават.След като не сте армейски клуб, защо се пънете да сте наследници на офицерски клуб.Както вече казах, според родословното ви дърво, трябва 3/4 София да е наследство на ЦСКА.Пък и....дали територията на днешният стадион Българска армия е 1:1 копие на територията на стадиона на АС-23?Защо ми се струва, че има някой и друг декар в повече и доста построено.Не съм убеден, че реституцията важи за подобни обекти, или пък ще ви върнат само тази част от терена, която е включвала като площ старият стадион, а около него ще си остане държавна собственост :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 11 яну 2010 19:10

Кашчей написа:Много ти е неиздържан примерът-вашето име е абревиатура, а една абревиатура трябва да има някакво значение, но вашата няма такова-Нито сте на армията, нито сте централен.Нито "Дунав", нито "Левски", нито "Ботев" са абревиатури, за да се чудиш какво означават.След като не сте армейски клуб, защо се пънете да сте наследници на офицерски клуб.Както вече казах, според родословното ви дърво, трябва 3/4 София да е наследство на ЦСКА.Пък и....дали територията на днешният стадион Българска армия е 1:1 копие на територията на стадиона на АС-23?Защо ми се струва, че има някой и друг декар в повече и доста построено.Не съм убеден, че реституцията важи за подобни обекти, или пък ще ви върнат само тази част от терена, която е включвала като площ старият стадион, а около него ще си остане държавна собственост :mrgreen:

Аууу, и какво е това животно " абревиатура"? Взети първите букви от думите които образуват име и за по-лесно изговаряне. А значението е абсалютно същото, както и имената на който и да е отбор. Всеки може да си кръсти отбора така, както му харесва,а не че трябва точно да сме централен или армейски. Защото както ти казах и Левски не е В.Левски, и Ботев не е Хр.Ботев и т.н. Просто мозъците ви са пълни с някаква незнайна злъч, която избива в комплекси. Името на ЦСКА ли ти е най-големия проблем? Значи името-абревиатура трябва да има значение, а името , каквото и да е то няма значение. Да ти имам логиката.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 яну 2010 19:52

msm написа:
Кашчей написа:Много ти е неиздържан примерът-вашето име е абревиатура, а една абревиатура трябва да има някакво значение, но вашата няма такова-Нито сте на армията, нито сте централен.Нито "Дунав", нито "Левски", нито "Ботев" са абревиатури, за да се чудиш какво означават.След като не сте армейски клуб, защо се пънете да сте наследници на офицерски клуб.Както вече казах, според родословното ви дърво, трябва 3/4 София да е наследство на ЦСКА.Пък и....дали територията на днешният стадион Българска армия е 1:1 копие на територията на стадиона на АС-23?Защо ми се струва, че има някой и друг декар в повече и доста построено.Не съм убеден, че реституцията важи за подобни обекти, или пък ще ви върнат само тази част от терена, която е включвала като площ старият стадион, а около него ще си остане държавна собственост :mrgreen:

Аууу, и какво е това животно " абревиатура"? Взети първите букви от думите които образуват име и за по-лесно изговаряне. А значението е абсалютно същото, както и имената на който и да е отбор. Всеки може да си кръсти отбора така, както му харесва,а не че трябва точно да сме централен или армейски. Защото както ти казах и Левски не е В.Левски, и Ботев не е Хр.Ботев и т.н. Просто мозъците ви са пълни с някаква незнайна злъч, която избива в комплекси. Името на ЦСКА ли ти е най-големия проблем? Значи името-абревиатура трябва да има значение, а името , каквото и да е то няма значение. Да ти имам логиката.

Сори, но отново издишаш!Казваш, че абревиатурата нищо не значи, което е повече от смешно, направо избива към жалко.Как можеш да сравняваш имена, като "Дунав", "Локомотив", "Левски", "Славия", "Ботев".. с ЦСКА, което било произволен набор от главни букви-хахахаха.Какво ли означава тогава ПСЖ-сигурно Парижки страстни жени :mrgreen: И, като няма значение, че не сте отбор на армията, що се самонаричате "армейци"?Дотук с имената.
Нещо споменах за реституцията, но ти леко го подмина.По закон, застроени площи не се връщат.Това, че в момента там има стадион, съвсем не означава, че това е същият стадион, със същата площ и инфраструктура.Ако толкова много напиняте, то е редно да ви обезщетят с терен, равностоен на този, но въобще не трябва да е точно това място.По вашата логика, доста предприятия и жилищни комплекси щяха да станат собственост на някого, само защото някога е притежавал тази земя.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 11 яну 2010 20:12

DrAvalanche написа:Щом "изкуствено" те дразни, отсега нататък може да ползваме "насилствено". "Насилствено" обединение на АС 23, Септември, ДНА Пловдив и т.н. и т.н.

Когато ми представиш протокол или някакъв вид документ, как "Пощенски спортен клуб" и "Левски" - София се обединяват доброволно в "ПСК Левски" на 20 октомври 1944г. Тогава може и да употребяваш думите "изкуствено" и "насилствено", защото в този случай те важат за вас в пълна сила.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 яну 2010 20:23

msm написа:
DrAvalanche написа:Щом "изкуствено" те дразни, отсега нататък може да ползваме "насилствено". "Насилствено" обединение на АС 23, Септември, ДНА Пловдив и т.н. и т.н.

Когато ми представиш протокол или някакъв вид документ, как "Пощенски спортен клуб" и "Левски" - София се обединяват доброволно в "ПСК Левски" на 20 октомври 1944г. Тогава може и да употребяваш думите "изкуствено" и "насилствено", защото в този случай те важат за вас в пълна сила.

Хааахх.. Това ми хареса :mrgreen: Сега "Левски" ще искат като наследство Централна Поща и всичките и клонове в София :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 11 яну 2010 20:36

Кашчей написа:Сори, но отново издишаш!Казваш, че абревиатурата нищо не значи, което е повече от смешно, направо избива към жалко.Как можеш да сравняваш имена, като "Дунав", "Локомотив", "Левски", "Славия", "Ботев".. с ЦСКА, което било произволен набор от главни букви-хахахаха.Какво ли означава тогава ПСЖ-сигурно Парижки страстни жени :mrgreen: И, като няма значение, че не сте отбор на армията, що се самонаричате "армейци"?Дотук с имената.
Нещо споменах за реституцията, но ти леко го подмина.По закон, застроени площи не се връщат.Това, че в момента там има стадион, съвсем не означава, че това е същият стадион, със същата площ и инфраструктура.Ако толкова много напиняте, то е редно да ви обезщетят с терен, равностоен на този, но въобще не трябва да е точно това място.По вашата логика, доста предприятия и жилищни комплекси щяха да станат собственост на някого, само защото някога е притежавал тази земя.

Колко е тъпо , когато няма какво да кажеш и започнеш да си измисляш, но това не ти е за първи път. Копирай ми цитатът в който съм казал, че абревиатурата не значи нищо. И цитатът в който съм казал , че ЦСКА било произволен набор от думи? Покажи ми тези мой думи, защото в противен случай оставаш просто жалък лъжец.
Относно реституцията, това са лично твои трактовки. Аз зададох въпрос, защо не се решава въпроса с наследството. Без значение , какво ще ни дадат, ако съдът отреди , че сме в правото си. Просто искам да има решение и всичко да приключи веднъж за винаги.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 11 яну 2010 20:42

msm написа:
ЕМИЛ написа:Не не трябва.ЦСКА е създаден 1948 и няма нищо общо с 23 година................Офицерите от АС23 не са били почитатели на комунистическата власт създала ЦСКА.

Емо, приемам мнението , че не трябва, защото така ти мислиш. Но не мога да приема банално вече употребяваната от вас дума "създадени". Както съм показал в предишните мнения, имаме си "обединителен протокол", който не е излязъл от шубраците. Всички футболисти, които са започнали в новосформирания отбор, са имали вече доста мачове зад гърба си, т.е. вече отдавна са били, а не току що "създадени". Другото нещо са "почитателите". Задавам ти следния въпрос: ако дядоти е бил почитател на фашизма, бащати на комунизма, а ти на ГЕРБ, това означава ли , че ти не си наследник на семейния имот?

Марти употребявам думата "създадени" от уважение към теб и форума.Но сам знаеш каква дума трябва да напиша.И защо сега се сетихте да се обединявате с АС23?Защо не го направихте това през 1950г.?
Някой иска да трупа дивиденти в полза на ЦСКА.Това мисля аз.

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 11 яну 2010 20:50

msm написа:

Точно това е разликата. Левски е прикачен към ведомствен отбор, за да могат да го контролират. Което е последвано от смяна на името от Левски на Динамо. А след като И това не помага идва обединението със Спартак. Но още в пъвитемесеци след 10 Ноември Левски отново става независим. Вие като сте такива асисти, защо 20 години не се сетихте да се отделите от хранилката на Българската армия?
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “ЦСКА”