ЦСКА - Зимна селекция, подготoвка и трансфери - 2013/2014

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: ЦСКА - Зимна селекция, подготoвка и трансфери - 2013/2014

Мнениеот Old_death » 21 фев 2014 20:11

vaskonti написа:Случаят с Бейл и изобщо всички подобни случаи на Запад тук не важат, просто защото ограничението от 3 години се налага от българския кодекс на труда, а не от УЕФА. Разбира се, това изобщо не значи нищо. Може да се подпише договор за 6 месеца + 3 години или 1+3 години. Никъде не е казано, че влизането в сила на договора не може да бъде определено с конкретна дата, пък била тя и след 1 година.

Пак стигаме до същия въпрос . По коя точка от КТ максималния срок за сключване на трудов договор е 3 години ? Тоя въпрос е толкова дъвкан , че лично на мен ми се повдига . Кое има приоритет при трудовото законодателство , КТ или наредбите на БФС ? При трансфери между два отбора от различни страни , чии правилници са с приоритет ? На местната или на международната централа ? В тая насока могат да се зададат още много въпроси , но не ми се губи излишно време , а и писането на глупости в някакъв форум не са приоритет в живота ми !
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 фев 2014 20:20

Гугъл ми върна светкавично отговор, че според чл68, ал1 от трудовия кодекс срочните договори са до 3 години. По принцип това не противоречи на нормите на УЕФА, тук става въпрос просто за различни разрешителни режими, които не се изключват един друг. А не се изключват по една много проста причина - УЕФА разрешава договор с произволни срокове, а не само 6 годишни. Тоест, разрешава и 3 годишни. А след като разрешава 3 годишни, значи нямаме проблем. А няма проблем и по още една причина - нищо не пречи тук да се сключи договор дори за 3+3 години.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 21 фев 2014 20:25

vaskonti написа:Гугъл ми върна светкавично отговор, че според чл68, ал1 от трудовия кодекс срочните договори са до 3 години. По принцип това не противоречи на нормите на УЕФА, тук става въпрос просто за различни разрешителни режими, които не се изключват един друг. А не се изключват по една много проста причина - УЕФА разрешава договор с произволни срокове, а не само 6 годишни. Тоест, разрешава и 3 годишни. А след като разрешава 3 годишни, значи нямаме проблем. А няма проблем и по още една причина - нищо не пречи тук да се сключи договор дори за 3+3 години.

От думите ти да разбирам ли , че оспорвания от русенския "адвокат " договор може да е за 3+1 , 3+2 и.т.н. години ?
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 фев 2014 20:28

Не се сещам за кое оспорване говориш, но няма никакъв проблем да се сключи 3-годишен договор с клауза, че след изтичането му той автоматично се подновява(влиза в сила нов) 3 годишен договор, при определени условия.
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 фев 2014 20:30

vaskonti написа:Гугъл ми върна светкавично отговор, че според чл68, ал1 от трудовия кодекс срочните договори са до 3 години. По принцип това не противоречи на нормите на УЕФА, тук става въпрос просто за различни разрешителни режими, които не се изключват един друг. А не се изключват по една много проста причина - УЕФА разрешава договор с произволни срокове, а не само 6 годишни. Тоест, разрешава и 3 годишни. А след като разрешава 3 годишни, значи нямаме проблем. А няма проблем и по още една причина - нищо не пречи тук да се сключи договор дори за 3+3 години.

УЕФА нищо не разрешава-това не си ли го разбрал още? Правилата във футбола ги променя и разрешава ФИФА, а според нея ТД на футболистите са срочни и съобразени с ТЗ на съответната страна. В Българи срочен договор се сключва за 3 години максимум, така че договор над тази граница е нереален, незаконен или фалшив-избирай сам!
Три плюс три е съвсем друго нещо-договорът е за 3 години, с опция за продължаване, но не може да е за 3.5 години, без да има анекс към него, че ще бъде продължен с още половин година. Това ще анекс, на който ще се смеят и гаргите, но вие си знаете 8-)

ПП- Не към теб, но ще умра от смях, когато се говори за трудово законодателство при трансфери :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 фев 2014 20:31

vaskonti написа:Не се сещам за кое оспорване говориш, но няма никакъв проблем да се сключи 3-годишен договор с клауза, че след изтичането му той автоматично се подновява(влиза в сила нов) 3 годишен договор, при определени условия.

Автоматично продължаване на срочен договор?!?Ми нали след тези три години играчът или клубът могат да искат преразглеждане на условията :roll:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 фев 2014 20:59

Кашчей написа:
vaskonti написа:Не се сещам за кое оспорване говориш, но няма никакъв проблем да се сключи 3-годишен договор с клауза, че след изтичането му той автоматично се подновява(влиза в сила нов) 3 годишен договор, при определени условия.

Автоматично продължаване на срочен договор?!?Ми нали след тези три години играчът или клубът могат да искат преразглеждане на условията :roll:

Първо уточних това -
vaskonti написа:Какъв е проблемът да се сключи договор за 6 месеца с опция, че след изтичането му автоматично влиза в сила 3-годишен договор, стига една от двете страни да не пожелае нещо друго?

След това го казах по друг начин -

Не знам как по-ясно и още колко пъти да се изразя... :|
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 фев 2014 21:01

Кашчей написа:

УЕФА нищо не разрешава-това не си ли го разбрал още? Правилата във футбола ги променя и разрешава ФИФА, а според нея ТД на футболистите са срочни и съобразени с ТЗ на съответната страна. В Българи срочен договор се сключва за 3 години максимум, така че договор над тази граница е нереален, незаконен или фалшив-избирай сам!
Три плюс три е съвсем друго нещо-договорът е за 3 години, с опция за продължаване, но не може да е за 3.5 години, без да има анекс към него, че ще бъде продължен с още половин година. Това ще анекс, на който ще се смеят и гаргите, но вие си знаете 8-)

ПП- Не към теб, но ще умра от смях, когато се говори за трудово законодателство при трансфери :mrgreen: :mrgreen:

Това, че журналистите тук са решили да напишат целия срок(отделен е въпросът, че официална информация от ЦСКА по този въпрос няма) изобщо не значи, че ЦСКА ще наруши(по традиция) де що има закони на тоя свят.
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 фев 2014 21:22

vaskonti написа:
Кашчей написа:

Първо уточних това -
vaskonti написа:Какъв е проблемът да се сключи договор за 6 месеца с опция, че след изтичането му автоматично влиза в сила 3-годишен договор, стига една от двете страни да не пожелае нещо друго?

След това го казах по друг начин -

Не знам как по-ясно и още колко пъти да се изразя... :|

Уточненията не съм ги чел, сигурно защото не съм ги видял, но са невъзможни, в духа на пуснатата информация. Доколко тя е вярна не знам, но знам, че всяко инфо, добро за ЦСКА, е вярно, независимо в кой сайт е пуснато и всяко, което не е добро, е лъжа, пак независимо от сайта.

ПП- След изтичането на срочен договор, той автоматично се продължава в безсрочен. За срочен трябват нови подписи.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 фев 2014 21:31

Да, а след като никъде по сайтовете не е уточнено, че подновяването на договора ще се извърши чрез подписване, значи такова подписване няма да има, което отново доказва поредното зловещо нарушение от страна на ЦСКА. :|
Аз съм до тук по тоя въпрос, то бива буквоядство и дребнавство, ама това твоето е просто върха...
[/center]

Върни се в “ЦСКА”