Официално: ЦСКА представи проекта за новия си стадион

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Rodn1

Re: Официално: ЦСКА представи проекта за новия си стадион

Мнениеот Rodn1 » 10 юни 2010 15:20

Кашчей написа:Направи ми впечатление казаното, че ще се използва някаква нова технология, при която разрушеният бетон няма да се извозва, а ще се троши и ползва за настилката около стадиона.Лично на мен това ми харесва,но къде ще се съхранява това огромно количество отпадъчен бетон, преди да му дойде времето за използване, защото надали някой прави първо настилката, а след това започва изграждане на самият строеж?

Сигурно ще стои някъде около стадиона.Не знам дали си ходил скоро на Червено знаме....но там дръжаха едно огромно количество пръст между кортовете и терене!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2010 15:32

Rodn1 написа:
Кашчей написа:Направи ми впечатление казаното, че ще се използва някаква нова технология, при която разрушеният бетон няма да се извозва, а ще се троши и ползва за настилката около стадиона.Лично на мен това ми харесва,но къде ще се съхранява това огромно количество отпадъчен бетон, преди да му дойде времето за използване, защото надали някой прави първо настилката, а след това започва изграждане на самият строеж?

Сигурно ще стои някъде около стадиона.Не знам дали си ходил скоро на Червено знаме....но там дръжаха едно огромно количество пръст между кортовете и терене!

Родни, имаш ли си представа какво количество отпадък ще има при разрушаването на стадиона и комплекса, като цяло?Това нещо трябва да го няма там, когато се започнат строителни работи (ако започнат), защото ще пречи.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 10 юни 2010 15:44

Кашчей написа:
Rodn1 написа:

Родни, имаш ли си представа какво количество отпадък ще има при разрушаването на стадиона и комплекса, като цяло?Това нещо трябва да го няма там, когато се започнат строителни работи (ако започнат), защото ще пречи.

Пак ти казвам на червено знаме държаха пръстта до кортовете.А те копаеха сигурно 30 метра надолу и имаше адски много отпадаци!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2010 15:59

Родни, в проекта се говори за около 30 дка застроена площ на стадиона само, под който ще има подземен паркинг и още други неща, от комунално естество.За построяването на подземен паркинг, ще трябва да има поне 10 метра изкоп, който умножен по 30 дка, дава 300 000 м3 пръст, но отъпкана пръст.Преди това трябва да се разруши насип със същите размери, ако не и по-големи.Та къде ще бъдат всички тези стотици хиляди м3 отпадък, ако не се извозват.Няма как да се съхраняват на място, по причина липса на място.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 10 юни 2010 16:56

Кашчей написа:Родни, в проекта се говори за около 30 дка застроена площ на стадиона само, под който ще има подземен паркинг и още други неща, от комунално естество.За построяването на подземен паркинг, ще трябва да има поне 10 метра изкоп, който умножен по 30 дка, дава 300 000 м3 пръст, но отъпкана пръст.Преди това трябва да се разруши насип със същите размери, ако не и по-големи.Та къде ще бъдат всички тези стотици хиляди м3 отпадък, ако не се извозват.Няма как да се съхраняват на място, по причина липса на място.

Да започнат да го строят пък тогава ще го мислим.Явно не можем да се разберем!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2010 16:59

Rodn1 написа:
Кашчей написа:Родни, в проекта се говори за около 30 дка застроена площ на стадиона само, под който ще има подземен паркинг и още други неща, от комунално естество.За построяването на подземен паркинг, ще трябва да има поне 10 метра изкоп, който умножен по 30 дка, дава 300 000 м3 пръст, но отъпкана пръст.Преди това трябва да се разруши насип със същите размери, ако не и по-големи.Та къде ще бъдат всички тези стотици хиляди м3 отпадък, ако не се извозват.Няма как да се съхраняват на място, по причина липса на място.

Да започнат да го строят пък тогава ще го мислим.Явно не можем да се разберем!

Хахаха.. Добре казано, само дето първо се мисли, а и сега само си говорим, нали :lol:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2010 17:55

Кашчей написа:
vaskonti написа:
PFC Litex написа:Само, че това спортно съоръжение ще бъде изградено с частни пари върху собствен имот, защо трябва да го подаряваш след това?

Предполага се, че за срока на концесия инвестициите ще се избият и ще има печалба. Освен това този "подарък" към държавата ще се осъществи само в случай, че концесията не бъде продължена. А дори и в този случай съм убеден, че ЦСКА вероятно ще продължи да ползва стадиона с преференциални условия. Ама...нека минат 30 години и тогава да го мислим...

Според българското законодателство, срокът на договора е максимално 35 години.Продължаване може да се извърши само в рамките на този срок.
В този закон обаче http://lex.bg/laws/ldoc/2135523562 пише, че за предоставяне на концесия, трябва да има :

Чл. 23. (1) Концесия се предоставя при спазване на следните принципи:

1. публичност и прозрачност;

2. свободна и лоялна конкуренция;

3. равнопоставеност на всички кандидати и участници в процедурата за предоставяне на концесия и недопускане на дискриминация.

(2) В решението за откриване на процедура за предоставяне на концесия, в обявлението или в документацията за участие в процедурата за предоставяне на концесия не могат да се включват условия или изисквания, които дават предимство или необосновано ограничават участието на определени лица.

(3) Комисията за провеждане на процедурата за предоставяне на концесия, наричана по-нататък "комисията", няма право да предоставя информация, с която се дискриминира или облагодетелства кандидат или участник в процедурата.

Това не означава ли, че концесия не може да се предоставя без да има официално обявена за това процедура, в която могат да участват повече от един кандидат, или се предоставя по предусмотрение на този, който предоставя концесията?
Прави ми впечатление, че повече са изказванията от типа "дайте ни го на концесия", отколкото" трябва да спечелим процедурата за получаване на концесия".

Формално вероятно ще има конкурс за тая концесия, но това, че само ЦСКА ще се яви на този конкурс не значи, че няма да може да спечели само защото е единствен кандидат. Пък и не виждам кой друг клуб ще предяви претенции към Армията. Въобще стигне ли се до задвижване на процедура за даване на концесия, ще стане много лесно. Не казвам бързо, а лесно.
35 години е толкова далеч в бъдещето, че не знам дали има смисъл да го обсъждаме. До тогава закона сигурно ще се е променил коренно, не знам защо въобще реши да цитираш сегашното положение...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2010 18:29

vaskonti написа:Формално вероятно ще има конкурс за тая концесия, но това, че само ЦСКА ще се яви на този конкурс не значи, че няма да може да спечели само защото е единствен кандидат. Пък и не виждам кой друг клуб ще предяви претенции към Армията. Въобще стигне ли се до задвижване на процедура за даване на концесия, ще стане много лесно. Не казвам бързо, а лесно.
35 години е толкова далеч в бъдещето, че не знам дали има смисъл да го обсъждаме. До тогава закона сигурно ще се е променил коренно, не знам защо въобще реши да цитираш сегашното положение...

Защо си толкова убеден, че само ЦСКА ще се яви?
Аз срока не обсъждам, защото това е въпрос на процедурата и сключен договор, след спечелване на процедурата.Дотогава не се знае и дали нас ще ни има, та нека не обсъждаме нищо в такъв случай, за неща, които са в бъдещето.Защо тогава обсъждаме тема, която е в бъдещето, защото се говори за нещо, което евентуално може да стане, но все още не е реалност, нали?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2010 20:14

Кашчей написа:
vaskonti написа:Формално вероятно ще има конкурс за тая концесия, но това, че само ЦСКА ще се яви на този конкурс не значи, че няма да може да спечели само защото е единствен кандидат. Пък и не виждам кой друг клуб ще предяви претенции към Армията. Въобще стигне ли се до задвижване на процедура за даване на концесия, ще стане много лесно. Не казвам бързо, а лесно.

Защо си толкова убеден, че само ЦСКА ще се яви?
Аз срока не обсъждам, защото това е въпрос на процедурата и сключен договор, след спечелване на процедурата.Дотогава не се знае и дали нас ще ни има, та нека не обсъждаме нищо в такъв случай, за неща, които са в бъдещето.Защо тогава обсъждаме тема, която е в бъдещето, защото се говори за нещо, което евентуално може да стане, но все още не е реалност, нали?!

Виж сега, ти сериозно ли смяташ, че и някой друг освен ЦСКА ще се яви на този конкурс? Дай да си говорим реални неща. Кой друг може да го поиска? То дори хипотетично не може да се предположи кой. Така че е ясно, че стигне ли се до конкурс, само ЦСКА ще се яви и ще го спечели.
Далечно бъдеще е защо ЦСКА би подарил стадиона на държавата и дали концесията ще бъде продължена. Близко бъдеще(надявам се) е началото на реализирането на този проект. Това начало до вчера беше оплювано неистово, включително и от теб, сега нещата вече са по-умерени, което е добре де...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “ЦСКА”