Нещо много започнахме да втвърдяваме тона,но това е съвсем нормално,когато едната страна е безсилна.Не съм си позволявал да расъждавам за чувствата на учителите ти,които са гледали как възпитавания от тях като човек,се превръща в едър рогат добитък.
В тази тема,както и в темата за митовете в родния футбол съм се постарал да потвърдя твърденията си с доказателства,но за пореден път срещам само собствени трактовки и расъждения.Престанете да четете както дявола чете библията.Въпросът със собствеността на терена,на който е построен стадион Юнак ясно и категорично е изяснен,независимо дали ви изнася или не.Този терен до 1924 година е бил собственост на единия от съучередителите на АС 23.До тогава Левски е играл мачовете си на една кална поляна в района на Ректората.Във връзка с плановете за разшитение на Университета,общината дава стадиона на клуб Атлетик на Левски!
Тук Атлетик още преди войната изразходва над 4000 златни лева за подравняване на мястото .
Не видях какво неясно има тук и защо е нужно да извъртате и да опорочавате всичко,до което се докоснете.!
4. За стойността на парите по онова време. Е, тук наистина ме хвърли в музиката. Просто нямам думи, за да изразя моята признателност. Възможно е Батенберг да е получил 12 000 златни лева при своята абдикация, но това е станало ПРЕЗ 1886 ГОД. За твое сведение, драги ми финансисте и историко, през 1912 г., малко след началото на Балканската война, конвертируемостта на левовите банкноти в злато е била ОТМЕНЕНА. Възстановена е едва в края на 20-те години. До края на 1913 г. левът се обезценява с 15%. Коренна промяна настъпва с влизането на България в Първата световна война, когато правителството финансира огромните си военни разходи с нова емисия на банкноти, обезпечена до голяма степен с вземания в германски марки и австрийски крони, които губят стойността си в хода на войната (може би си чувал за инфлация). Така, ако през 1913 г. металното покритие на левовите банкноти е над 40%, през 1920 г. то спада до 1,56% (едно цяло и петдесет и шест стотни).
Това е часта от поста ти,разглеждаща курса на българската валута

Доскоро пазех в къщи крепостни актове за покупка на земя в периода от 1890 до 1915 година и съм много добре запознат със стойността на златния лев.Само за сведение ще ти кажа,че пра прадядо ми в тоя период с две жълтици е завъртял кръчма и е започнал бизнес,а тук става въпрос за 4000 монети!Хич не ме интересува къде и кога е играл Левски,но е неоспорим фактът,че клубът по някакъв начин е получил терена на друг клуб през 1924 година.Атлетик са правили постъпки пред общината да бъде върнато старото им игрище,което вече е дадено на друг клуб.
Искрено ти съчувствам,след като имаш Уикипедия за надежден източник на информация.Начина на списване там е толкова либерален,че всеки който има регистрация,може да публикува всяка хрумнала му глупост.Омръзна ми да използвам изтъркани клишета за морал,но явно в отношенията с вас тази дума трябва да се използва по често.