ЦСКА и Левски в европейските клубни турнири
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: ЦСКА и Левски в европейските клубни турнири
Много ясно, че ЦСКА е по-успелият отбор. Дори Левскарите не могат да го оспорят.
към този момент отборът на Левски държи националния рекорд за най-много мачове в един сезон от ЕКТ, което е значимо постижение, достойно за уважение в условията на модерния футбол, който познаваме днес
Айде разкажи ни за четвърт финала в ЛЕ.
Истински мач с Оксер
В групите - победа над Динамо Букурещ в последната минута /преди това те изтърваха на празна врата/ - истински мач
Загуба от ЦСКА М
Победа над Марсилия- те се бяха вече класирали и играха с резервоарите -
С Петържалка - ония излязоха от ШЛ и моментално си разпродадоха 10 /десет/ играча . С вас играха с току що сформиран отбор.
С Удинезе - Преди мачовете президента на тима излезе и заяви , че отбора ще се съсредоточи в Серия А , защото този турнир на ЛЕ носи само финансови загуби.
Така , че с два истински мача през август и септември и достигнахте до четвърт финал с Дортмунт през март.
ЦСКА победили Гленторан - през 80-те години в първи кръг. Че то и сега пак играем с тъкиве "славни" отбори в първи кръг. Клифтонвил , Санта Джулия , Тампере и др.
Истински мач с Оксер
В групите - победа над Динамо Букурещ в последната минута /преди това те изтърваха на празна врата/ - истински мач
Загуба от ЦСКА М
С Петържалка - ония излязоха от ШЛ и моментално си разпродадоха 10 /десет/ играча . С вас играха с току що сформиран отбор.
С Удинезе - Преди мачовете президента на тима излезе и заяви , че отбора ще се съсредоточи в Серия А , защото този турнир на ЛЕ носи само финансови загуби.
Така , че с два истински мача през август и септември и достигнахте до четвърт финал с Дортмунт през март.
ЦСКА победили Гленторан - през 80-те години в първи кръг. Че то и сега пак играем с тъкиве "славни" отбори в първи кръг. Клифтонвил , Санта Джулия , Тампере и др.
От темата се долавя доста комплексарщина! Добре че цска е побеждавал в турнирите, но къде отидоха тези успехи последните 15 години. ЛЕВСКИ поне последните години редува слаби участия с такива които винаги ще се помнят. Има един девиз който казва "бий за да те уважават"...така че вместо да се ровите в далечното бъдеще в издирване на прашасала европейска слава вземете бийте Стяуа примерно като за начало!!!
Ей това е истинско комплексарско мнение...от 10 кладенеца вода за да омаловжаиш успехите на ЛЕВСКИ. Не чакай някой да ви уважава след като вие не можете да уважавате!!!bezpanika написа:към този момент отборът на Левски държи националния рекорд за най-много мачове в един сезон от ЕКТ, което е значимо постижение, достойно за уважение в условията на модерния футбол, който познаваме днес
Истински мач с Оксер
Загуба от ЦСКА М
- THE RED SNAKE
- Контакти:
dodo7271 написа:Спор няма, че чистата статистика показва предимство на ЦСКА. Проблемът е, че в последните 20 години червените дишат прахта в евротурнирите на Левски, а и на Литекс. Примери:
1. ЦСКА излизал ли е от групите на Лига Европа?
2. ЦСКА играл ли е в евротурнирите през пролетта?
3. Кой отбор има най-голям принос за коефициента на българските отбори в евротурнирите?
4. ЦСКА играл ли е в групите на Шампионската лига?
5. Колко отбора, идващи от Шампионска лига, са били отстранявани от ЦСКА в директен мач?
Само статистика, нищо лично.
Ето ти и отговори без да поставям условности, както правиш ти (в последните 10, 20 или 30 100 години):
1.Безмислен въпрос при положение, че сме с три полуфинала и няколко четвъртфинала.
2.Да играл е през пролетта в евротурнирите. Четвъртфиналите и полуфиналите със сигурност не са се играли през есента

3.Към днешна дата никого. А и коефицента не играе на терена. Примери най-вече с твоя отбор безброй такива.
4.Играли сме два полуфинала в този турнир. Ако ти се струва малко... При същия регламент Левски също са имали възможност да направят нещо по този въпрос.
5.Отстранявали сме действащи шампиони.
Статистиката ти е с условности, аз ти отговарям като цяло. Нищо лично

Леверкузен играха пролетта на 2005 1/8 финал в ШЛ и после същата есен ЦСКА ги отстрани 

Авторът на темата,очевидно,не знае на кой свят се намира 
Гурник Забже-финалист за КНК,цска финал в Европа?
Днепър-шампион на СССР
Антверпен-финалист за КНК,цска финал в европа?
Слован Братислава-носител на КНК,цска с европейска купа?
Да не споменавам за победите на Левски над Аякс,Барселона,Атлетико М,Динамо Киев,Щутгарт(2 пъти),Рейнджърс,Марсилия,Лацио,Спортинг Лисабон и т.н.
И още нещо,драги ми смехурко,в 3-те си участия в групи от ЕКТ,отборът на цска е спечелил толкова точки,колкото Левски спечели само миналата година в групите на ЛЕ

Гурник Забже-финалист за КНК,цска финал в Европа?
Днепър-шампион на СССР
Антверпен-финалист за КНК,цска финал в европа?
Слован Братислава-носител на КНК,цска с европейска купа?
Да не споменавам за победите на Левски над Аякс,Барселона,Атлетико М,Динамо Киев,Щутгарт(2 пъти),Рейнджърс,Марсилия,Лацио,Спортинг Лисабон и т.н.
И още нещо,драги ми смехурко,в 3-те си участия в групи от ЕКТ,отборът на цска е спечелил толкова точки,колкото Левски спечели само миналата година в групите на ЛЕ

SFHC написа:Неoспорима истина е, че отборът на ЦСКА по една или друга причина, които няма да споменавам в детаили, защото това не е идеята на темата, е имал много повече възможности да атакува турнирът, известен в миналото като КЕШ, в сравнение с Левски.
Да, така е и причината е много проста - за да играеш в КЕШ трябваше да си шампион. Т.е. тия възможности си ги изработваш сам.
SFHC написа: турнирът на УЕФА не беше най-слабият от трите в миналото (КЕШ УЕФА КНК) и обяснението за това е елементарно - за купата на уефа играеха отбори между 2ро и 5то място
В КЕШ играеха шампионите. В КНК играеха отборите, предния сезон спечелили купата на своята страна. В УЕФА играеха отбори, които предишния сезон не бяха спечелили нищо. Да, имаше и силни отбори, но беше (както и сега) пълно с отбори завършили на 3-4-то място.
SFHC написа:част от полуфиналите на отборът на ЦСКА са достигнати след победи над малки отбори, станали шампиони на страните си (Гленторан?) поради спецификата на стария формат на КЕШ.
Това важи и за Манчестър Юнайтед, Реал, Ливърпул и т.н. И те понякога играеха срещу малки отбори преди да стигнат финала. Това омаловажава ли купите им?
Я да видим с победи над какви отбори се е стигнало до 1/4 финалите (европейската гордост) на Левски.
КНК 1969–70
1/16 финал - Вестманея (Рейкявик)
1/8 финал - Санкт Гален
1/4 финал - Гурник (Забже)
УЕФА 1975–76
1/32 финал - Ескишехирспор (Ескишехир)
1/16 финал - Дуисбург
КНК 1976–77
1/16 финал - Рейпас (Лахти)
1/8 финал - Боавища (Порто)
КНК 1986–87
1/16 финал - БК 1903 (Копенхаген)
1/8 финал - Вележ (Мостар)
SFHC написа:към този момент отборът на Левски държи националния рекорд за най-много мачове в един сезон от ЕКТ, което е значимо постижение, достойно за уважение в условията на модерния футбол, който познаваме днес.
Това е резултат само и единствено на новия формат на турнира.
SFHC написа:авторът на темата пропуска фактът, че Левски е отстранявал отборът на Щутгарт, което е единственият случай в който роден тим отстранява немски шампион в ЕКТ и е успех от колосален стандарт за родния ни футбол. Пропуснато е и изключително престижното отсраняване на шотландския колос Глазгоу Рейнджърс, което, ако беше сътворено от ЦСКА, щеше да се превъзнася до легендарни мащаби.
Щутгарт не бяха шампиони през 1983, когато Левски ги отстрани за УЕФА. Не смятам че с 5 немски титли и нито една европейска, Щутгарт са нещо голямо. Те са нещо като Болоня или Реал Сарагоса.
Глазгоу Рейнджърс, със всичките им купи, се състезават в шотландското първенство, което не е много по-силно от нашето. Отстранявания на Рейнджърс и Щутгарт не могат да се сравняват с такива на Аякс и Ливърпул. Все пак в списъка с отбори отстранени от ЦСКА в ЕКТ не съм включил Панатинайкос и Олимпиякос, отбори по-големи от ЦСКА, т.е. не се превъзнасяме за средни отбори.
- vratar4eto
- Контакти:
Интересно ми е как отпадане от Дебрецен е срамно, а от МТК - не. Значи унгарският футбол е с традиции само, когато играят с ЦСКА, но като играят с Левски са слабаци
А, че имате успехи не го оспорвам, само че повечето са усмивки от старите ленти. От както аз се помня за втори път Левски отпада преди ЦСКА (първия бяха двата мача с Тулуза). За четвъртфинала на Левски отпреди 5 години говорите, че сме играли само със слаби отбори, но не смятам че победи над 2 френски отбора са слабо постижение (при мачовете с Левски, Оксер и Марсилия се борят за 2-3 място, а отборът на Монако, който бие ЦСКА посъщото време е 14ти), пък и да напомня ли, че в т.нар. пети състав на Марсилия беше Франк Рибери
(макар и играл само едно полувреме).
БАТЕ викате са трактористи, Жилина - амтьори, ама освен Левски и Литекс те биха още много отбори. Направи си справка от предстявянето на БАТЕ, Жилина и ЦСКА в ЕТ последните години. Дано не ти прилушее.
Снощи и националния на трактористите ни закопа.
Знам, че не ви е приятно, че последните години сте последна дупка на кавала в Европа (не, че ние сме цъфнали, ама поне и в съвремието сме виждали някой успех), но погледнете реално. Да, ИМАЛИ сте успехи. Но колко от пишештите в тоя форум са ги виждали? Защото футболаго има заради изживяването. На мен лично ми е приятно да чуя, че сме били Барселона С 5:4, ама като не съм бил роден не мога да го преживея. Но изживях онзи 1/4 финал.

БАТЕ викате са трактористи, Жилина - амтьори, ама освен Левски и Литекс те биха още много отбори. Направи си справка от предстявянето на БАТЕ, Жилина и ЦСКА в ЕТ последните години. Дано не ти прилушее.

Знам, че не ви е приятно, че последните години сте последна дупка на кавала в Европа (не, че ние сме цъфнали, ама поне и в съвремието сме виждали някой успех), но погледнете реално. Да, ИМАЛИ сте успехи. Но колко от пишештите в тоя форум са ги виждали? Защото футболаго има заради изживяването. На мен лично ми е приятно да чуя, че сме били Барселона С 5:4, ама като не съм бил роден не мога да го преживея. Но изживях онзи 1/4 финал.
film4 написа:Щутгарт не бяха шампиони през 1983, когато Левски ги отстрани за УЕФА. Не смятам че с 5 немски титли и нито една европейска, Щутгарт са нещо голямо. Те са нещо като Болоня или Реал Сарагоса.
Глазгоу Рейнджърс, със всичките им купи, се състезават в шотландското първенство, което не е много по-силно от нашето. Отстранявания на Рейнджърс и Щутгарт не могат да се сравняват с такива на Аякс и Ливърпул. Все пак в списъка с отбори отстранени от ЦСКА в ЕКТ не съм включил Панатинайкос и Олимпиякос, отбори по-големи от ЦСКА, т.е. не се превъзнасяме за средни отбори.
А през 1984г. пак ли не бяха шампиони бе?

А да си на ясно,че 2 месеца преди да отстрани Рейнджърс шотландците са на един гол от финал в новосформираната ШЛ и,че по това време,заедно с Милан и Марсилия,са най-силния отбор в Европа?
Я ми каже нещо за Сваровски Тирол,Акурейри,Цюрих и т.н.