stannn написа:........... За стадиона. Покажи нотариален акт за земята на която е националния стадион. Държавата си е взела нещо нейно и е направила национален стадион. От какъв зор ще ви обезщетява. Все едно да си направиш къща на държавна земя. Да трябва да мине магистралата от там и ти да искаш обезщетение, че са махнали къщата ти. Нали се сещаш, че земята не е била на Левски. Не е и била дадена на Левски. Просто тогава левскарите са си решили, че ще бъде там. Това не означава, че е ваша. А за годинити сигурно съм по -голям и от тебе другарю партиен секретар. ...........
А бе колега, как можа в тези няколко реда, които съм цитирал по-горе, да събереш толкова много глупости!
По въпроса за стадиона:
През 1924 г. Столична община отпуска терен за построяване на игрище на ССК Левски върху празно, незастроено място, ползвано за сметище, на изток от Перловска река и на югоизток от Орлов мост. Повече от десет години продължава строежът. Стадионът е по проект на арх. Зафир Абрашев, един от основателите на клуба. Той е и главен изпълнител на строителството.
През 1934 г. стадионът е напълно готов - с твърд сгуриен терен и с трибуни за около 7-8 хиляди зрители. През 1936 г. е завършена съблекалнята с баня с топла вода. Игрище „Левски“ дълги години е едно от най-използваните в София, на него се провеждат мачовете за столичното и държавното първенство. Съгласно балансовия отчет на клуба през 1934 г. стадионът е имал стойност 1 044 903 тогавашни лева.
През 1949 г. е решено да се построи в центъра на София нов национален стадион, точно на мястото на игрище „Левски“.
Разпоредено е на Министерството на комуналното стопанство да национализира имуществото на клуба, след което стадионът е разрушен. По-късно на това място е изграден сегашния Национален стадион "Васил Левски". На клуба временно е разрешено да тренира и играе мачовете си на стадион „Юнак“, а през 1952 г. му е отредено ново място за игрище в квартал Иван Вазов, където теренът, по ирония на съдбата, е отново сметище, пълно предимно с отпадъци от Тухларната фабрика. На този терен, наречен игрище „Динамо“ - от сгурия, без трибуни и с дъсчена ограда - сините играят до 1961 г. И до днес отборът не е получил обезщетение за изгонването от собствения му дом през 1949 г.
Примерът ти с магистралата не беше особено сполучлив, опитай пак, примерно с твоята къща, която разрушават, за да построят жилищен блок.

При магистралата пак ще получиш обезщетение за къщата, но под друга форма, прекалено сложно е за теб, за да ти обяснявам.
[offtopic]За годините и партийната принадлежност: На 56 години съм, по една или друга причина не съм бил никога партиен член. Нещо да кажеш?

[/offtopic]