"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: ЦСКА взима "Армията" за 20 години

Мнениеот honda » 25 фев 2010 12:22

temerut написа:Не ми е работа да се меся,ама като се пускат партенки и се заблуждават фенове,макар и на противника,не е лошо да се повдигнат някои въпроси,пък самите фенове да си разсъждават после кое е истина и кое,не е.
Да се върнем малко назад. Прословутия макет ли е,проект ли е,който размахват в момента е от времето на Божков,даже тогава бяха 3 проекта,включваха и " червено знаме" и Панчарево.И той беше готов с парите,а предполагам ще се съгласите,че е имал и лостовете да натисне властимащите,за да си уреди концесията.Нали не си мислите,че Божков е щял да хвърля кинти за бази на ДЮШ,обаче,без да са му гарантирани хилядите декари за строеж в Борисовата градина.Ясно е,че от стадион само,не се печели и не се връщат инвестиции.Ще има и магазини,ще има и казина,сигурно и хотел ще има.И в това няма нищо лошо,разбира се,дал е човека,очаква във времето нещо да му се върне.И тук изниква голямото НО ! Но в Борисовата градина,не Божков,не Лупи,ами султана на Бруней да дойде,никой няма да му разреши да си вдига стоманобетонните конструкции.Божков го разбра и си би камшика.Томов го знаеше,ама той никога не е имал за цел нещо да изгражда,той беше там,за да си лапка.Титан също го знаят много добре и затова се въздържат от гръмки изявления,а подхвърлят по някоя троха на Ченчев и компания и тия вдигат шум до небесата за строежи на стадиони и подобни щуротии.
Целта е да се сключи концесия,за да не се плаща наем на Министерството на спорта.Което е напълно нормално и в реда на нещата,мисля.Дават някакви пари хората за отбора,поддържат съоръжението,нормално е да искат да намалят разходите.Но да се говори за нов стадион,за нова база и т.н. е шум за ушите на наивниците.

Напълно съм съгласен с теб. И аз не малко съм писал по темата. Още повече ,че Гл.Архитект на София Диков обясни,че е абсурдно подобен проект да бъде реализиран в Борисовата градина.

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 25 фев 2010 12:23

Lyubaka01 написа:Видяхме ви как ги намирате парите... То от вашето намиране Лупи е подсъдим, а Кремиковци-пред фалит...
Прочети какво е написал temerut малко по-нагоре и помисли-кой ще ти даде пари да строиш стадион в България, където публика над 5000души се събира 5пъти годишно и няма ли да му е по-изгодно да ги вложи в нещо, което да е наистина доходоносно... Ма какво ли съм седнал да обяснявам-то вие в Цска сте си до един финансови гении-демонстрирали сте го не един път(банков кредит се отчита като печалба :o :o :o :o )...

абе не искам да те обиждам ама ти си много тъпо парче бе.ми по твоята логика дай да не правиме пътища, те ще се разбият пак.нали от някъде трябва да се понче за да има хората къде да тренират добир условия.кво значение има .те и в монако не ходят повече от 5 хиляди на мач ама имат ебати стадинчетата.нали за тия хора където са отишли да мръзнат на стадиона да има козирка да не ги вали.бате ходи се занимавай с нещо друго моля те.ако така мислят всички като тебе, по - добре да затрием държавата.кой ще даде.ми нали ще има хотел, магазин ала бала да не мислиш че това не е доходоносно като се даде поднаем бе?леле нямам думи, бегай да се лекуваш!
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 25 фев 2010 12:35

POPCORN написа:
Lyubaka01 написа:Видяхме ви как ги намирате парите... То от вашето намиране Лупи е подсъдим, а Кремиковци-пред фалит...
Прочети какво е написал temerut малко по-нагоре и помисли-кой ще ти даде пари да строиш стадион в България, където публика над 5000души се събира 5пъти годишно и няма ли да му е по-изгодно да ги вложи в нещо, което да е наистина доходоносно... Ма какво ли съм седнал да обяснявам-то вие в Цска сте си до един финансови гении-демонстрирали сте го не един път(банков кредит се отчита като печалба :o :o :o :o )...

абе не искам да те обиждам ама ти си много тъпо парче бе.ми по твоята логика дай да не правиме пътища, те ще се разбият пак.нали от някъде трябва да се понче за да има хората къде да тренират добир условия.кво значение има .те и в монако не ходят повече от 5 хиляди на мач ама имат ебати стадинчетата.нали за тия хора където са отишли да мръзнат на стадиона да има козирка да не ги вали.бате ходи се занимавай с нещо друго моля те.ако така мислят всички като тебе, по - добре да затрием държавата.кой ще даде.ми нали ще има хотел, магазин ала бала да не мислиш че това не е доходоносно като се даде поднаем бе?леле нямам думи, бегай да се лекуваш!

Искаш ли да си обясняваме един на друг кой колко е тъп след, примерно, пет години, когато новият ви стадион все още ще е на етап "макет"... Май в червения ти мозък не може да се роди мисълта, че привърженик на друг отбор може чистосърдечно да ви пожелава(и на вас и на всички други отбори в България) да си намерите така желаните инвеститори... Но ако не си забелязъл, пожеланията са едно, а икономическите реалности-съвсем друго...
П.С. М/у пътища и стадиони има известна разлика-ако не вярваш-питай Божков защо строи пътища, а не стадиони...

RED MAGIC
Контакти:

Мнениеот RED MAGIC » 25 фев 2010 12:49

Ако до три години няма поне три чисто нови стадиони в България, няма да има футбол в България!!!
Евала на демокрацията Ви! Заключвате неудобните теми от раз! Истината боли! Нали?

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 25 фев 2010 13:08

RED MAGIC написа:Ако до три години няма поне три чисто нови стадиони в България, няма да има футбол в България!!!

За съжаление е малко верочтно да има 3 нови-Черно море почнаха, ама нещо имаше някакви скандали и не знам дали не е временно спрян строежа. Вие се гласите за нов стадион, ама не виждам шансове за такъв. за друг просто не се сещам... По-реално и възможно ми се вижда да се направи основен ремонт на няколко стадиона...

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 25 фев 2010 13:52

Lyubak,не трябва да се стига до мерене на сивото вещество,защото собственото количество може да се окаже недостатъчно.Искам да те питам нещо,но преди това ще ти разясня че съм отрасъл до стадион Локомотив и съм живял в 10-ти блок на Свобода от 1965 до 1988 година.Това ти го казвам за да не започнеш да ми говориш някакви небивалици ;) Присъствал съм на строежа на тоя стадион и те питам чия собственост е той?Стадиона бе строен от държавата.Преди това бе на държавата и чрез нея го ползваше Локомотив.Сега чия собственост е?Внимавай с отговора.Можеш да ми кажеш че е собственост на клубът,но тогава ще ми обясниш как и по какъв начин е даден на Гигов за да го ползва клубът.Може да ми кажеш че все още е държавен.Тогава и при вас съществува същия въпрос,както пред нас.Защо ще плащаме ремонтите на чужд имот!Относно инвеститорите мога да ти кажа следното.Няма проблеми да се привлекат чуждестранни инвеститори,стига да ги убедиш че ще има изгодна възвращаемост на инвестициите им.Фирма Титан има тясни връзки с арабски консорциум,даже се говореше че работят изключително с тяхни пари и са представители на арабите за България.От тая гледна точка е напълно възможно да са истина думите на Борисов,че парите са обезпечени.Остава открит въпроса дали държавата ще прояви воля да свърши работата си.Аз мисля,че тя няма да си мръдне пръста и тия приказки за 20 годишна концесия са хвърляне на прах в очите.За такъв срок не може да се върне такава инвестиция и ми се струва,че това са залъгалки за да имат после оправдание.Ако Титан се съгласят на такъв срок за концесия,значи са малоумници!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 25 фев 2010 14:27

Old_death написа:Lyubak,не трябва да се стига до мерене на сивото вещество,защото собственото количество може да се окаже недостатъчно.Искам да те питам нещо,но преди това ще ти разясня че съм отрасъл до стадион Локомотив и съм живял в 10-ти блок на Свобода от 1965 до 1988 година.Това ти го казвам за да не започнеш да ми говориш някакви небивалици ;) Присъствал съм на строежа на тоя стадион и те питам чия собственост е той?Стадиона бе строен от държавата.Преди това бе на държавата и чрез нея го ползваше Локомотив.Сега чия собственост е?Внимавай с отговора.Можеш да ми кажеш че е собственост на клубът,но тогава ще ми обясниш как и по какъв начин е даден на Гигов за да го ползва клубът.Може да ми кажеш че все още е държавен.Тогава и при вас съществува същия въпрос,както пред нас.Защо ще плащаме ремонтите на чужд имот!Относно инвеститорите мога да ти кажа следното.Няма проблеми да се привлекат чуждестранни инвеститори,стига да ги убедиш че ще има изгодна възвращаемост на инвестициите им.Фирма Титан има тясни връзки с арабски консорциум,даже се говореше че работят изключително с тяхни пари и са представители на арабите за България.От тая гледна точка е напълно възможно да са истина думите на Борисов,че парите са обезпечени.Остава открит въпроса дали държавата ще прояви воля да свърши работата си.Аз мисля,че тя няма да си мръдне пръста и тия приказки за 20 годишна концесия са хвърляне на прах в очите.За такъв срок не може да се върне такава инвестиция и ми се струва,че това са залъгалки за да имат после оправдание.Ако Титан се съгласят на такъв срок за концесия,значи са малоумници!

Не знам какви точно небивалици очакваш да ти говоря за нашия стадион, но ще ти кажа накратко какво знам за него-стадионът е пълна трагедия откъм собственост-според слухове, които съм чувал, доскоро не го е имало въобще в регистрите на общината :shock: ( в темата за стадиона в нашия форум haiobaio спомена, че от 2г. присъства там). Доколкото знам, към момента е общински, но пак същия съфорумец казва, че има и част, която е частна собственост. Със сигурност обаче не е на клуба, респ. на Гигов. При какви точно условия ФК ЛОКОМОТИВ ползва стадиона-не знам-предполагам, че с/у някакъв символичен наем. И тук идва това, което ти явно не си разбрал-абсолютно НЕ съм противда се дадат стадионите на клубовете на концесия(не само за ЛОКОМОТИВ, но и за Цска, Левски, въобще за всички), но само при условие, че съответният собственик се задължи да не променя предназначението на съоръжението и да направи съответните инвестиции. Пак казвам-дай Боже всеки клуб(вкл. и Цска) да намери инвеститори и да си построи нов стадион, защото е близко до акъла, че с тия пропаднали бази до 10-тина години ще се наредим сред "велики" футболни сили като Андора, Лихтенщайн и Фарьорски острови...
Лошото обаче е, е верочтността да се намерят такива инвеститори е минимална. Колкото до това, което са казали шефовете на Титан, е, по ред причини не бих приел думите им на доверие(не че те ще се притеснят сериозно от това ;) ).

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 25 фев 2010 14:56

Не знам какви точно небивалици очакваш да ти говоря за нашия стадион, но ще ти кажа накратко какво знам за него-стадионът е пълна трагедия откъм собственост-според слухове, които съм чувал, доскоро не го е имало въобще в регистрите на общината ( в темата за стадиона в нашия форум haiobaio спомена, че от 2г. присъства там). Доколкото знам, към момента е общински, но пак същия съфорумец казва, че има и част, която е частна собственост. Със сигурност обаче не е на клуба, респ. на Гигов. При какви точно условия ФК ЛОКОМОТИВ ползва стадиона-не знам-предполагам, че с/у някакъв символичен наем. И тук идва това, което ти явно не си разбрал-абсолютно НЕ съм противда се дадат стадионите на клубовете на концесия(не само за ЛОКОМОТИВ, но и за Цска, Левски, въобще за всички), но само при условие, че съответният собственик се задължи да не променя предназначението на съоръжението и да направи съответните инвестиции. Пак казвам-дай Боже всеки клуб(вкл. и Цска) да намери инвеститори и да си построи нов стадион, защото е близко до акъла, че с тия пропаднали бази до 10-тина години ще се наредим сред "велики" футболни сили като Андора, Лихтенщайн и Фарьорски острови...
Лошото обаче е, е верочтността да се намерят такива инвеститори е минимална. Колкото до това, което са казали шефовете на Титан, е, по ред причини не бих приел думите им на доверие(не че те ще се притеснят сериозно от това ).

Получих задоволителен отговор.Явно и вие сте в тая каша,в която сме и ние.И двата стадиона са собственост на държавата и ни извиват ръцете да плащаме наеми,без наемодателя да поддържа собствеността си.До преди 10-15 години тоя проблем стоеше и пред Левски,но те използваха момента,когато Бакърджиев бе на власт и взеха стадиона си за ползване за вечни времена!!!Явно пред законите всички сме равни,но някои са по равни ;) Пак ще се повторя.Инвеститори ще се намерят,стига да има договор,гарантиращ печалба от инвестициите им,но остава държавата да си свърши работата!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 25 фев 2010 14:59

Дано да си прав за последното...

temerut
Контакти:

Мнениеот temerut » 25 фев 2010 16:33

Стига оправдания с тази държава бе,мама му стара.Държавата за това виновна,държавата за онова.Значи,успяха да лапнат хиляди декари по морето чрез заменки и държавата им е била майка тогава,ама в София не става толкова лесно с кинти под масата и хоп,държавата е мащеха.Все пак държавата не е най-големия балък в обществото,за да подари по 100 декара в най-апетитните части на столицата- Борисовата градина за вашите собственици и кв.Иван Вазов за нашия тъпак.

Върни се в “ЦСКА”