temerut написа:Не ми е работа да се меся,ама като се пускат партенки и се заблуждават фенове,макар и на противника,не е лошо да се повдигнат някои въпроси,пък самите фенове да си разсъждават после кое е истина и кое,не е.
Да се върнем малко назад. Прословутия макет ли е,проект ли е,който размахват в момента е от времето на Божков,даже тогава бяха 3 проекта,включваха и " червено знаме" и Панчарево.И той беше готов с парите,а предполагам ще се съгласите,че е имал и лостовете да натисне властимащите,за да си уреди концесията.Нали не си мислите,че Божков е щял да хвърля кинти за бази на ДЮШ,обаче,без да са му гарантирани хилядите декари за строеж в Борисовата градина.Ясно е,че от стадион само,не се печели и не се връщат инвестиции.Ще има и магазини,ще има и казина,сигурно и хотел ще има.И в това няма нищо лошо,разбира се,дал е човека,очаква във времето нещо да му се върне.И тук изниква голямото НО ! Но в Борисовата градина,не Божков,не Лупи,ами султана на Бруней да дойде,никой няма да му разреши да си вдига стоманобетонните конструкции.Божков го разбра и си би камшика.Томов го знаеше,ама той никога не е имал за цел нещо да изгражда,той беше там,за да си лапка.Титан също го знаят много добре и затова се въздържат от гръмки изявления,а подхвърлят по някоя троха на Ченчев и компания и тия вдигат шум до небесата за строежи на стадиони и подобни щуротии.
Целта е да се сключи концесия,за да не се плаща наем на Министерството на спорта.Което е напълно нормално и в реда на нещата,мисля.Дават някакви пари хората за отбора,поддържат съоръжението,нормално е да искат да намалят разходите.Но да се говори за нов стадион,за нова база и т.н. е шум за ушите на наивниците.
Напълно съм съгласен с теб. И аз не малко съм писал по темата. Още повече ,че Гл.Архитект на София Диков обясни,че е абсурдно подобен проект да бъде реализиран в Борисовата градина.

Присъствал съм на строежа на тоя стадион и те питам чия собственост е той?Стадиона бе строен от държавата.Преди това бе на държавата и чрез нея го ползваше Локомотив.Сега чия собственост е?Внимавай с отговора.Можеш да ми кажеш че е собственост на клубът,но тогава ще ми обясниш как и по какъв начин е даден на Гигов за да го ползва клубът.Може да ми кажеш че все още е държавен.Тогава и при вас съществува същия въпрос,както пред нас.Защо ще плащаме ремонтите на чужд имот!Относно инвеститорите мога да ти кажа следното.Няма проблеми да се привлекат чуждестранни инвеститори,стига да ги убедиш че ще има изгодна възвращаемост на инвестициите им.Фирма Титан има тясни връзки с арабски консорциум,даже се говореше че работят изключително с тяхни пари и са представители на арабите за България.От тая гледна точка е напълно възможно да са истина думите на Борисов,че парите са обезпечени.Остава открит въпроса дали държавата ще прояви воля да свърши работата си.Аз мисля,че тя няма да си мръдне пръста и тия приказки за 20 годишна концесия са хвърляне на прах в очите.За такъв срок не може да се върне такава инвестиция и ми се струва,че това са залъгалки за да имат после оправдание.Ако Титан се съгласят на такъв срок за концесия,значи са малоумници!
 Присъствал съм на строежа на тоя стадион и те питам чия собственост е той?Стадиона бе строен от държавата.Преди това бе на държавата и чрез нея го ползваше Локомотив.Сега чия собственост е?Внимавай с отговора.Можеш да ми кажеш че е собственост на клубът,но тогава ще ми обясниш как и по какъв начин е даден на Гигов за да го ползва клубът.Може да ми кажеш че все още е държавен.Тогава и при вас съществува същия въпрос,както пред нас.Защо ще плащаме ремонтите на чужд имот!Относно инвеститорите мога да ти кажа следното.Няма проблеми да се привлекат чуждестранни инвеститори,стига да ги убедиш че ще има изгодна възвращаемост на инвестициите им.Фирма Титан има тясни връзки с арабски консорциум,даже се говореше че работят изключително с тяхни пари и са представители на арабите за България.От тая гледна точка е напълно възможно да са истина думите на Борисов,че парите са обезпечени.Остава открит въпроса дали държавата ще прояви воля да свърши работата си.Аз мисля,че тя няма да си мръдне пръста и тия приказки за 20 годишна концесия са хвърляне на прах в очите.За такъв срок не може да се върне такава инвестиция и ми се струва,че това са залъгалки за да имат после оправдание.Ако Титан се съгласят на такъв срок за концесия,значи са малоумници! ( в темата за стадиона в нашия форум haiobaio спомена, че от 2г. присъства там). Доколкото знам, към момента е общински, но пак същия съфорумец казва, че има и част, която е частна собственост. Със сигурност обаче не е на клуба, респ. на Гигов. При какви точно условия ФК ЛОКОМОТИВ ползва стадиона-не знам-предполагам, че с/у някакъв символичен наем. И тук идва това, което ти явно не си разбрал-абсолютно НЕ съм противда се дадат стадионите на клубовете на концесия(не само за ЛОКОМОТИВ, но и за Цска, Левски, въобще за всички), но само при условие, че съответният собственик се задължи да не променя предназначението на съоръжението и да направи съответните инвестиции. Пак казвам-дай Боже всеки клуб(вкл. и Цска) да намери инвеститори и да си построи нов стадион, защото е близко до акъла, че с тия пропаднали бази до 10-тина години ще се наредим сред "велики" футболни сили като Андора, Лихтенщайн и Фарьорски острови...
 ( в темата за стадиона в нашия форум haiobaio спомена, че от 2г. присъства там). Доколкото знам, към момента е общински, но пак същия съфорумец казва, че има и част, която е частна собственост. Със сигурност обаче не е на клуба, респ. на Гигов. При какви точно условия ФК ЛОКОМОТИВ ползва стадиона-не знам-предполагам, че с/у някакъв символичен наем. И тук идва това, което ти явно не си разбрал-абсолютно НЕ съм противда се дадат стадионите на клубовете на концесия(не само за ЛОКОМОТИВ, но и за Цска, Левски, въобще за всички), но само при условие, че съответният собственик се задължи да не променя предназначението на съоръжението и да направи съответните инвестиции. Пак казвам-дай Боже всеки клуб(вкл. и Цска) да намери инвеститори и да си построи нов стадион, защото е близко до акъла, че с тия пропаднали бази до 10-тина години ще се наредим сред "велики" футболни сили като Андора, Лихтенщайн и Фарьорски острови...