Иван Караджов или Здравко Чавдаров
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Иван Караджов или Здравко Чавдаров
и все пак Любо решава кой да пуска

- Udoji90
- Контакти:
Ще си позволя да се разгранича от мнението на повечето от вас. Вярно е, че Караджов е талантлив и мен също ме радва, че наш юноша е титуляр, но си мисля, че не е редно толкова млад играч да бъде натоварван с такава отговорност. Ивайло Петров вероятно ще се пенсионира скоро и е нормално да получава все по-малко шансове за изява, но Чавдаров е опитен, без да е прекалено възрастен, а и е имал не една и две страхотни изяви като вратар на Сливен, така че най-малкото не бива да остава чак трети вратар.
В същото време обаче не мога да се съглася с един фен, който малко по-нагоре беше изброил аргументите си срещу Караджов и един от тях беше, че не е имал ключови спасявания. Напротив - имал е - срещу Ботев, Пирин, Монтана, Локо Пд, Динамо.... От тези съперници само един беше победен с разлика, а срещу другите беше трудно, така че изявите на Караджов бяха много важни. Даже и срещу Локо Пд (единственият от изброените, който беше разгомен) той направи някои много добри спасявания при 0-1 и 0-2 за ЦСКА и мисля, че точно тези негови изяви прекършиха Локо тогава.
И, все пак, Караджов още е прекалено млад, докато Чавдаров е в по-добра футболна възраст. Нямам против Караджов да пази, ако продължава да допуска само епизодични грешки (което се случва на всеки вратар), а иначе успява да спаси добри положения, но не мислите ли, че по-нормално е по-опитният вратар да играе по-често, а по-младият да се включва в някои по-лесни мачове и да стане титуляр при пенсиониране или трансфер на другия?
В същото време обаче не мога да се съглася с един фен, който малко по-нагоре беше изброил аргументите си срещу Караджов и един от тях беше, че не е имал ключови спасявания. Напротив - имал е - срещу Ботев, Пирин, Монтана, Локо Пд, Динамо.... От тези съперници само един беше победен с разлика, а срещу другите беше трудно, така че изявите на Караджов бяха много важни. Даже и срещу Локо Пд (единственият от изброените, който беше разгомен) той направи някои много добри спасявания при 0-1 и 0-2 за ЦСКА и мисля, че точно тези негови изяви прекършиха Локо тогава.
И, все пак, Караджов още е прекалено млад, докато Чавдаров е в по-добра футболна възраст. Нямам против Караджов да пази, ако продължава да допуска само епизодични грешки (което се случва на всеки вратар), а иначе успява да спаси добри положения, но не мислите ли, че по-нормално е по-опитният вратар да играе по-често, а по-младият да се включва в някои по-лесни мачове и да стане титуляр при пенсиониране или трансфер на другия?
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Udoji90 написа:Ще си позволя да се разгранича от мнението на повечето от вас. Вярно е, че Караджов е талантлив и мен също ме радва, че наш юноша е титуляр, но си мисля, че не е редно толкова млад играч да бъде натоварван с такава отговорност. Ивайло Петров вероятно ще се пенсионира скоро и е нормално да получава все по-малко шансове за изява, но Чавдаров е опитен, без да е прекалено възрастен, а и е имал не една и две страхотни изяви като вратар на Сливен, така че най-малкото не бива да остава чак трети вратар.
+1
YA GUNNERS YA
Udoji90 написа:Ще си позволя да се разгранича от мнението на повечето от вас. Вярно е, че Караджов е талантлив и мен също ме радва, че наш юноша е титуляр, но си мисля, че не е редно толкова млад играч да бъде натоварван с такава отговорност. Ивайло Петров вероятно ще се пенсионира скоро и е нормално да получава все по-малко шансове за изява, но Чавдаров е опитен, без да е прекалено възрастен, а и е имал не една и две страхотни изяви като вратар на Сливен, така че най-малкото не бива да остава чак трети вратар.
Добре де дай сега като е на 20 години да е резерва. Показа качества. Да направи грешки при 2-та гола до сега. И нека критиците забележат. Допуснал е едва 2 гола. Да след негови грешки, но все пак само 2. Айде поне ние ЦСКА-рите не критикуваме играчите си. Отбора е твърде млад. Само на няколко месеца просто не може да искаме са правят чудеса. Призовавам за подкрепа навсякъде независимо от грешките които допускат дадени играчи. Дано са по -малко. Нека отбора разгърне потенциала си и дано някой ден отново видим отбор играещ като равен с равен с отбори като Леверкузен и Ливърпул.
[center]
[/center]

[/center]- Udoji90
- Контакти:
Скоро никой не е писал по тази тема, но сега аз искам да взема отношение по въпроса. Днес играхме ужасяващо срещу Литекс и можеше дори да бъдем разгромени. Искам обаче да обърнете внимание на великолепните спасявания на Чавдаров, който отдавна не беше играл. Личи си, че е добър вратар. Караджов не би се представил толкова добре в тези ситуации. Няма да казвам нищо повече, защото всичко се видя тази вечер.
Последна промяна от Udoji90 на 03 ное 2009 20:08, променено общо 1 път.
Мисля си ,че Чавдаров се уплаши и симулира контузия на мача с Дери,оттам и Любо го замрази.Ако това е било така,няма място в ЦСКА!
Факт-Здравко спаси отбора от истински кошмар! Показа и характер. От доста време не го бяхме виждали на вратата, а май на Каражата не може да се разчита-все пак беше изритан от отбора... точно това си мислих и аз снощи като гледах мача-какво би направил Караджов. Трябва да се радваме-има конкуренция на вратарското място, нещо което е липсвало от доста време в отбора на ЦСКА, но защитата е скръб от всякъде...
YA GUNNERS YA
Няма да оспорвам качествата на Чавдаров, явно е доста добър вратар. Но? Тоя човек, сякаш е залепен за гол линията. Как пък не излезе нито веднъж при центрираните топки. Никакво мърдане от вратата, даже и когато топката падаше в малкото наказателно поле. Сигурен съм, че ако умееше да излиза правилно, поне половината удари към нашата врата нямаше да ги има. И друг път съм писал за играта на вратаря, и смятам, че той също носи голяма отговорност за това как играе защитата пред него. Той е човекът който най-добре вижда ситуацията отзад, и с негови напътствия могат да се коригират доста грешки в позицията на определен защитник. А, какво видяхме в същност? Хаус в защитата, а Чавдаров само вдигаше рамене и питаше какво става. Явно и с него има още много по какво да се работи.
Първия гол на Литекс, стано след грешно отиграване на Чавдаров.Удара на Янев не беше много страховит и трябваше да го избие назад ,над гредата, а не да връща топката към дузпата.Защита също остана изненадана от това отиграване
.Категорично първия гол му тежи на съвестта.
Всеки класен вратар такива топки , ако не ги лови, ги избутва назад , а не ги връща на налитащите нападатели. 
Villa ,Inter, Real Madrid и ЦСКА
- Udoji90
- Контакти:
joro65 написа:Мисля си,че Чавдаров се уплаши и симулира контузия на мача с Дери, оттам и Любо го замрази. Ако това е било така, няма място в ЦСКА!
Е, не ми се вярва да е направил такова нещо. Виждал съм повторения на сблъсъка между Чавдаров и играча на Дери и изглеждаше доста тежко, така че не вярвам да е симулирал. Освен това, едва ли точно срещу Дери се е уплашил.
Последна промяна от Udoji90 на 03 ное 2009 20:49, променено общо 1 път.