Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

sly
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот sly » 23 дек 2024 11:17

По дясното крило Мартин Минчев може да се конкурира с Локило. В това момче има и бързина и техника. Разбира се има и по-скъпи опций, но от дясно определено ни трябва още един човек.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 23 дек 2024 17:12

Днес чета някакви анализи в ТС, че ни трябват 7 нови играчи. :geek:

Говори се за нов вратар, нов цз, нов офанзивен халф и т.н.

Аз си мисля, че максимумът, който ще вземем зимата са 4 играчи за най-нужните позиции.

Реално погледнато за мен лично най-важната позиция, на която задължително трябва да се подсилим е дефанзивен халф. Човек, който да играе пред защитата, да умее да изнася топката и да е силен в защита. С една дума черноработник, но и човек, който да умее да променя темпото на игра, да бъде барометър и лидер в средата на терена, да се включва и в атака при нужда и да има добър поглед и извеждащ пас. Намерим ли такъв играч 50 % от работата по селекцията през зимата ще е свършена. Смятам, че един такъв футболист ще помогне много и на Ето'о да покаже в още по-голяма степен качествата си, а и ще има по-голяма свобода да се включва и в атака.

Следващите позиции, където трябва да помислим за подсилване през зимата са на фланговете, в защита и от дясно на нападението.

Ситуацията с бековете обаче е по-сложна. Дефекто на хартия ние имаме трима крайни защитници, които би трябвало да ни вършат работа в лицето на Пинто, Вион и Турицов. Но реално това не се получава. И тримата имат дефицити и слабости и не можем да гоним големи цели с тях. Физически Пинто и Вион не отговарят на съвременните изисквания за бързина, острота и пробивност, каквато се изисква за всеки бек в агресивна формация, каквато изповядва и Томаш. При Турицов проблемите са по-различни, но няма да влизам в подробности сега. Следователно ние имаме нужда сега от минимум един бек, който моментално да започне да играе като титуляр и да отговаря на по-горе споменатите критерии.

Последният пост е на дясно крило. Локило за цикли и е видно, че не може да се разчита на него за титулярното място.

Вярно е, че може да има нужда от ъпгрейд и на някои други позиции, но както каза и Златков подобрението и надграждане на тима трябва да става последователно и в качествено и в количествено отношение.

За мен трансферът на Купър беше грешка, но ние ще си изсърбаме попарата. Лошото е, че договорът му май е за две години, но дано успеем да се разделим с него още през лятото.

Относно Дониник Янков не смятам, че ни е нужен. Доколкото знам най-силната му позиция е на десятка. На този етап обаче Шопов се справя добре в тази роля и няма нужда от нов човек.

За нов вратар също се носят слухове. Уж взехме Дюлгеров с идеята той да наследи Бусато, но сега се говори, че ще търсим вратар със силна игра с крака. И този казус ми се вижда все още ранен за решаване, най-малкоро, че към момента разполагаме и с Бусато, и с Дюлгеров като опции и не виждам нужда от форсиране.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 23 дек 2024 21:54

Представителният тим на ЦСКА ще стартира подготовката си за пролетния дял от сезон 2024/25 г. на 6 януари (понеделник). Първите занимания на армейците ще се проведат на клубната база в Панчарево, като на 10 януари (петък) тимът на Александър Томаш ще изиграе там първия си контролен двубой срещу Спортист (Своге). Проверката ще е от 2 полувремена по 30 минути.

По-късно през същия ден ЦСКА ще замине за турския курорт Анталия, където ще премине същинската част от зимната подготовка на тима. Предвидени са 4 контролни срещи – на 15 януари срещу украинския Шахтьор (Донецк), на 19 януари срещу унгарския Дьор ЕТО, на 22 януари срещу полския Видзев (Лодз) и на 27 януари срещу латвийския ФК Лиепая. Червените ще се завърнат на българска земя на 28 януари.

Първият шампионатен двубой на ЦСКА след подновяването на първенството ще се проведе в периода 7-10 февруари като гост на Славия.

Контролните срещи на ЦСКА:

10 януари – Спортист Своге

15 януари – Шахтьор Донецк (Украйна)

19 януари – Дьор ЕТО (Унгария)

22 януари – Видзев Лодз (Полша)

27 януари – Лиепая (Латвия)

CSKArforever
Контакти:

Мнениеот CSKArforever » 24 дек 2024 11:03

Мартин Минчев е изключително посредствен футболист. За националния е участвал в над 20 мача като централен нападател или крило в които няма отбелязан гол. Винаги когато е на терена е ненадминат призрак.
В Турция за 2 години има колко? 2 гола?
Виктор Попов си е селски бек, по подобие на Турица. Посредственяк отвсякъде. Не мерси.
Цялостно съм много скептичен за купуването на български футболисти, защото обикновенно не стават за нищо, но им лепват внушителни цени и не искам да се на*баваме с тях.
Двамата за които се сещам по настоящем, които бих искал да видя с червената фланелка са Никола Илиев от Ботев и Нюрнбергер. Никола е минимум с потенциала на Десподов, а Нюрнбергер е научен на футбол от германците и може да играе като дефанзивен халф и ляв бек, позиции на които отчайващо се нуждаем от някой класен играч.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 24 дек 2024 11:20

Честита Бъдни вечер, армейци! Нека тази свята нощ донесе топлина, мир и радост във всеки дом, а новата година да бъде изпълнена с гордост и успехи за нашия ЦСКА!

Вече не разчитаме на 3-4 футболисти да компенсират слабостите на останалите – това време е в историята!
Новата концепция е ясна: жестока конкуренция за всяко място в състава. Нормално е всеки играч да има възходи и спадове, но конкуренцията ще ги кара да дават 101% във всеки мач. Който не го прави – просто отпада.

В ЦСКА вече има само една звезда – червената звезда, емблемата на клуба! Всеки играч трябва да знае, че е част от нещо много по-голямо, което ще го надживее – клубът, феновете, историята.

И на всички, включително и на нас феновете, трябва да е абсолютно ясно каква е целта – заедно да върнем ЦСКА там, където му е мястото – сред великите футболни клубове в света. Да се върнем към корените на този отбор и към мястото, където легендите му го поставиха. Там, където ЦСКА е синоним на българския футбол, на страстта, на успехите, на героичните моменти.

Само ЦСКА – заедно към величие!
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 24 дек 2024 12:56

По-хубаво от българското няма. Но за жалост и аз съм на мнение, че в момента нивото у нас е много ниско и няма българи в зряла футболна възраст около 20-те, които биха ни свършили работа.

Иначе ако сте слушали добре интервюто на Златков той говори по тази тема и казва, че един от приоритетите пред клуба е налагането на българи, но и той осъзнава, че ще трябва и търпение към тези играчи. Това обаче е страхотно.

Аз мисля, че налагането на българи наистина е един от приоритетите на новото ръководство и Златков не говори празни приказки. Пак ще дам примерът с Лудогорец и колко важни за тях в различни периоди бяха Владо Стоянов, Дяков, Недялков, Десподов, Терзиев, Делев и т.н.

Ето сега Слави показва добро ниво, заслужава си да му се дава шанс и през пролетта, но позицията на 10-ка е специфична, а и не във всяка схема има толкова ясно изразен плеймейкър.

Никола Попов наистина е много талантлив. Аз съм писал тук, че технически той е най-надарен от младите български играчи, макар че и той отива над 20-те вече. Виждаме обаче че и в Ботев му е трудно и е предимно резерва, а при нас ще му е още по-трудно.

Мисля си, че трябва да се дава приоритет на нашите собствени кадри и юноши като Антонов, Панайотов, Борносузов, Папазов, Тасев, Илиев и т.н. За други българи да купуваме е трудна работа. Груев и Десподов няма как да ги вземем. Сещам се за един десен бек от Израел, Йоан май му беше първото име. Този от бундеслигата левия бек също е добра опция, но други почти няма.

Остават нашите юноши, но това е в двора на Томаш. Със сигурност от наличните Панайотов заслужаваше да запише минути за първият състав още тази есен, но ....
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 24 дек 2024 13:22

КОЯ в Локо Москва за 3 млн. евро. Изобщо не ми харесва и не мисля, че това е дестинация за която трябва да мечтае. Отделно си мисля, че през лятото спокойно може да му вземем и 5 млн.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 24 дек 2024 20:07

MASTER_COOL написа:КОЯ в Локо Москва за 3 млн. евро. Изобщо не ми харесва и не мисля, че това е дестинация за която трябва да мечтае. Отделно си мисля, че през лятото спокойно може да му вземем и 5 млн.
5млн.е минимума, освен това не мисля че ще се съгласи да отиде да играе в Русия. Иначе всеки си има цена. Във Втора Френска, Белгийска, Нидерландска лиги има достатъчно качество ако евентуално го продадем

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 дек 2024 11:06

Честито Рождество Христово армейци :idea:
Желая ви прекрасен празник и бъдете уверени , че най-доброто предстои за нас !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 25 дек 2024 14:09

Честито Рождество
Много успехи и на терена и извън него. Бъдете здрави.
Само ЦСКА

Върни се в “ЦСКА”