13 Кръг/ЦСКА - Ботев Враца /24.10.2024/ 17:30

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: 13 Кръг/ЦСКА - Ботев Враца /24.10.2024/ 17:30

Мнениеот MASTER_COOL » 25 окт 2024 09:54

danko_sot написа:Чакаме следващия мач Моуриньо, Гуардиола и Анчелоти да идват да гледат безплатно най-новите и модерни тактически иновации във футболната игра в изпълнение от Томаш :mrgreen:

Не ти разбирам иронията в случая !
Всички, които избра като стартов състав се понравиха !
Имаше и принудителни смени, които малко или много объркват тактиката за конкретния мач.
Силно включване на Шопов ! Но той си е такъв - един мач е като Йодегор в следващите 10 мача - бърка елементарни пасове на по 2,3 метра.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 окт 2024 09:57

CSKA_FEN4E написа:На какво викаш нормални обстоятелства.

Защо се правиш на "такъв", какъвто не си !
Под нормални обстоятелства :
- отбор със самочувствие
- серия от положителни мачове
- класиране в горната половина на таблицата
- обигран състав
- стил на игра
- ниско напрежение
- НЕ в игрова и всякаква КРИЗА

Red_Omerta
Контакти:

Мнениеот Red_Omerta » 25 окт 2024 11:08

MASTER_COOL написа:
danko_sot написа:Чакаме следващия мач Моуриньо, Гуардиола и Анчелоти да идват да гледат безплатно най-новите и модерни тактически иновации във футболната игра в изпълнение от Томаш :mrgreen:

Имаше и принудителни смени, които малко или много объркват тактиката за конкретния мач.
Силно включване на Шопов ! Но той си е такъв - един мач е като Йодегор в следващите 10 мача - бърка елементарни пасове на по 2,3 метра.

Силно включване на Шопов ? Сериозен ли си ? Явно Шопов може да изпъква срещу отбори като Ботев Вр, Септември, Хебър и т.н. , това му е нивото, вчера отново имаше на 2 метра разстояние грешни пасове, прибързани пасове, отново любимото му пасове на изуст, така че дай да си коментираме истината до момента нито един от българите в отбора не са за ЦСКА!
Християн Петров - дупка, Турицов - Дупка, Илиян Илиев младши - дупка и да не изброявам още и още..

Шопов да се включи силно срещу отбори в топ 4 и тогава да го възхваляваме :)

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 окт 2024 11:12

Ти прочете ли до край ?
Казал съм си мнението над 20 пъти за Шопов - Не става за ЦСКА
Същото важи и за Турицов и за Петров

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 25 окт 2024 12:45

MASTER_COOL написа:

При Томаш човек много трудно може да разбере той с каква схема играе. Според мен много се влияе от най-модерните тактически и иновативни футболни прийоми на най-добрите съвременни мениджъри, но друг е въпросът доколко това е приложимо на този етап при нас. Все пак той е треньор на отбора от два месеца, а половината титуляри са при нас и те от толкова време.

Вместо да заложи на една сигурна основа, да избистри една тактическа постройка и стил с няколко тактически прийома, той всеки мач почти променя схемата, като същото не особено последователно и логично ротиране се забелязва и при футболистите. Учудих се, че вчера при третата принудителна смяна, не направи и още две промени, за да не му изгорят двете последни резерви.

От цялото това нещо в много голям процент от времетраенето на мачовете се получава една манджа с грозде. Не знам докъде ще я докара с подобна стратегия Томаш. Общо взето като един стар кораб, който се лъкатуши нагоре и надолу, на приливи и отливи. Нека видим дали ще успее да направи поне една по-дълга и постоянна серия от 3-4 мача с победи. ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 25 окт 2024 12:48

Имам притеснения за срещата с Добруджа, толкова безидеен ЦСКА не съм гледал, Каквато и да беше предсезонната подготовка Томаш и екипът му за два месеца трябваше да ги вдигне малко.Има нещо сбъркано, играят така като, че ли се виждат за първи път и много лесно се контузват.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 окт 2024 13:03

Нямам абсолютно никакво съмнение, че ще отстраним Добруджа.
Аз пак ще се повторя - никога досега в историята си или поне аз не помня - не сме били на такова място в класирането.
При всички положения налива гипс в краката на футболистите - напрежението е брутално !
Съгласен съм с тренера - в момента ни трябват победи - без значение на играта.
Играта ще я гледам през пролетта.

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 25 окт 2024 18:12

Българите бяха най-слаби!
Do Something Different!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 25 окт 2024 20:20

Тема спорт са написали, че сме играли вчера с 3-1-4-2, което на практика си е 3-5-2, но аз не видях да играем с двама нападатели. Според тях Кареасо бил вторият нападател.

Съгласен съм, че имаше по-атакуваща роля в този мач Кареасо и влизаше от втора линия и дълбочина зад Коялипу първото полувреме особено, но чак втори нападател.

Според мен беше по-скоро 3-4-3. Ясно е, че играхме с трима отзад, като Пинто беше третият централен, въпреки че последният такъв мач Томаш каза, че били четирима.

В подобна схема играхме срещу Берое, но тогава вместо Шопов игра Илиев. Двамата с Линдсет бяха крайни полузащитници, но бяха разположени по- навътре към центъра на терена. Вчера беше подобно. Крайните нападатели Фаетон и Локило покриваха доста голям периметър по дължината на терена, на моменти изглеждаха като класически халф бекове дори. При атака по фланга крайния полузащитник (Линдсет или Шопов) уплътняваше съответния фланг, а другия от противоположната страна влизаше навътре към терена. Изнасянето този път беше поверено почти изцяло на Ето'о. Относно ролята на Кареасо да атакува от втора линия вероятно идеята е била при такова включване да бъде подсигурен от единия от двамата крайни полузащитници.

Второто заиграхме с четирима защитници отзад, като обаче Турицов бе изтеглен по-напред, за да може Шопов пак да тегли навътре, докато Фаетон си играеше като класическо крило, покривано от Бека зад него- Пинто. Играчите в средата сменяха позициите си, но отново Ето'о продължи да е основния играч, който изнася, а Линдсет се върна в старата си роля на плеймейкър зад нападателя.

Това видях аз, но ми се струва, че тези тактически прийоми на Томаш са
too much за футболистите на този етап. Също така твърде често променя тактическата постройка, понякога по два- три пъти на мач, което не знам как може да бъде асимилирано и приложено от футболистите при положение, че доста от тях са отскоро в отбора, а същото важи и за треньорът.

Томаш рискува доста с тези решения, смените му също са леко прибързани според мен и някои необмислени, не за този мач специално.

Според мен Треньорът трябва да е по-последователен, по-подреден, по-опростен също в действията си на този етап, както и по-прецизен и точен при смените, които прави.
Явно е доста зарибен на тема тактически постройки и прийоми, но е нужно преди тези експерименти да сложи ред и организация в постройката ни и начин на игра и едва след това според мен може да си позволява подобни експериментални подходи.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 25 окт 2024 21:31

MASTER_COOL написа:

Шопов е ОК, когато не се изисква никаква дефанзивна игра от него, т.е. играем срещу някой аутсайдер, подредил се в собственото си наказателно поле.
Лошото е, че Шопа е кръгла нула, даже отрицателно число, ако се иска да помага и в защита, т.е. играем оспорван и важен мач.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Върни се в “ЦСКА”