Пред банята, след ЦСКА-Дери(не ми махайте темата)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Пред банята, след ЦСКА-Дери(не ми махайте темата)
Ами и аз да си кажа скромното мнение. Мисля, че имаше играчи в червено снощи на стадиона, но като отбор май ги нямаше много. Знам, че ще си кажем –те са нови и сега се обиграват, нямат опит в европейските мачове и така нататък. Добре с част от нещата съм съгласен, ма това с обиграването, малко не ми допада. То че трябва да се сработват трябва, но кой е виновен да не са сработени.... според мен Пенев. Отбора изигра доста контроли, че и мачове на тренировки. За какво му трябваха тогава толкова експеримента и не случайно тук във форума се пишеше- хайде бе кога ще почне да избистря състава. Кога ще го прави сега на официалните мачове ли? Че ние ако се съберем 15 човека и след 8-9 контроли и още сума ти двустранни игри, ще се сработим.... но ако играем едни и същи, не ако този мач е един, другия друг. И какво бе това подреждане на отбора по постове и играчи. И за какво трябваше да минат 2/3 от мача, че да правим смени с атакуващи футболисти, дето да променят играта.Е поздрави за смените, бяха добри, повлияха върху играта, но бе малко късно май, а на това че трябваха да започнат титуляри.... там май две мнения няма, освен за Любо, дето ги вижда по-друг начин нещата. Като се заинати за нещо и да става каквото ще, той си държи на него. ОК няма нищо лошо в това, дори е похвално, но човек когато греши, трябва да може да си го признае и да си вземе поуки, а нашия треньор май не си взема такива. За бразилеца въпреки, че не впечатли изключително много с играта си, мисля че има промяна и то към добро. Ако и феновете му дадат малко време, може и да покаже и по-добро, но поне се видя желание за промяна. И дайте да не се лъжем, не бяха лош отбор ирландците, ма не са някой сериозен гранд. Че на мен играта на Баку ми допадна повече от тяхната. Ами ако играехме с Баку и с нашата игра снощи, какво щеше да стане? Да знам, че играха затворено и трудно се пробива при 9 човека в и пред наказателното, но....... В заключение има светлина в тунела, мисля че пътя не е лош, ще се получат доста добри неща, но трябва доста работа и то не само от играчите , но и от треньора. Да кредита на довери го има за сега и дай боже да не спира никога, но ако нещата продължат така, мисля че ще се изчерпа сравнително бързо. Защото и за ЦСКА и за Левски няма много време да се прави нещо и да се чакат много след това резултатите, просто са големи отбори с традиции/ поне за нас си тук/ и феновете им не са свикнали, да чакат с по 2-3 години докато се види нещо осезаемо, а искат това в доста по-кратки срокове.
a boy named goo написа:cska_90
Единственото положително нещо, което демонстрираха Руи Мигел и Маркиньос поне за мен е желанието, друго тези играчи нямат. Руи Мигел нямаше почти нито едно вярно отиграване първото полувреме, а второто се загуби свъсем. Маркиньос пък демонстрира борбеност и желание, поне според мен това снощи му беше един от най-силните мачове в ЦСКА, въпреки това обаче, нито един двамата не залужават да са в ЦСКА, със сигурност са добри и свестни момчета, които имат желание да играят за ЦСКА, ама възможностите им са просто ограничени. Колкото до Иван Иванов, ами мисля, че вчера направи приличен мач, вярно е, че противника не е нищо особено, но пък същинския тест за него ще бъдат двубойте със сериозните отбори, където вече може по-обстойно да преценим за него.
Най-оптималният варинат на състава на ЦСКА в момента е:
---------------------------------------------Здравко Чавдаров-------------------------------------------------
Йордан Тодоров--------------Иван Иванов-----------Кирил Котев--------------------------Йордан Минев
Спас Делев--------------------Тодор Янчев --------- Викторс Морозс-----------------------Тодор Тимонов
----------------------------------Владимир Манчев----Иван Стоянов-------------------------------------------
Естествено също така при евентулани контузии или накзания могат да се добавят играчите : Апостол Попов, Костадин Стоянов, Николай Манчев, Светльо Петров, Коста Янев, Атанас Зехиров и Саидходжа. Другите засега поне за мен не стават, от чужденците с изключение на Морозс всички трябва да се разкарат.
Ами всели си има мнение.За Мигел може би ще се сълася с тебе.Но Маркинъос пак казвам,че ако желание(вчера щеше да изоре терена)може да е полезен.Опирам се най-вече на сезона когато станахме шампиони с 16т. разлика и той беше основен плеъмеъкър на тима и игра прилично.Но пак казвам всеки си мнение.
Иначе съм съгласен с тебе за Мороз-не е лош футболист,ама сега е в Китай за един месец ако не се лъжа,така че едва ли ще стане.Дано и Владо се възстанови скоро.

- Red_champions
Мороз ли?Той изобщо не е за ЦСКА.
Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !
Здравейте, пичове! По принцип не съм от ЦСКА, но бях много против чуждестранната ви селекция. Сега се радвам, че взимате български момчета.
Снощи срещу ирландците бяхте пълна трагедия. Въпреки това, едва ли някой се съмнява, че ще ги отсраните и то с лекота. Разбираемо е да сте толкова неориентирани, тъй като почти всички нови са с нулев опит в Европа.
Имам късмета да познавам прекрасно (и като хора и като качества) някои от новите ви любимци. Затова ще си изкажа мнението, пък времето ще покаже дали съм бил прав... И така:
Здравко Чавдаров - много скромно и добро момче. Набор 81, юноша на Марица, шампион на страната, в един отбор с Данчо Тодоров. Има страхотни качества, но му липсва увереност. Ако я придобие може спокойно да забравяте Пифа. Освен това е и изявен дузпаджия.
Апостол Попов - бъдете сигурни, че това е най-добрият защитник стъпвал на "Армията" в последните години (заедно със Сашо Тунчев). Набор 82, юноша на Ботев, впоследствие и на частен отбор (Кедър), с който печели 2 титли. Благодарение на качествата си е изкачил всички стъпала в българския футбол - от А регионална, през В, Б, та до А група. Отлично самочувствие, играе с акъл. Изнася топката с пасове към халфовете, а не я рита напосоки като Бранеков примерно. На Попов сигурно ще му се наложи да чака своя шанс, но такъв със сигурност ще му се отвори. Ако има късмет и се наложи като титуляр, до една година е в национала.
Николай Манчев - супер попълнение! Набор 85, юноша на Марица. В отбор с Г. Христов, Акалски и Костадин Дяков(Ч-ц) нямаха конкуренция в страната. Страхотен поглед върху играта и много нестандартни ходове. Големият му проблем са травмите. Ако се опази от такива със сигурност ще се наложи като титуляр и ще му скандирате името.
Тодор Тимонов - талант отвсякъде. Набор 86, юноша на Ботев, в един отбор със Саидходжа. Страхотни качества, убийствен ляв крак. Големият му проблем е тежкарлъка. Самочувствието му идва в повечко. След силен мач си мисли, че е най-големият и после го няма 2 месеца. Съветвам ви да го държите изкъсо и да го вкарате в правия път. Направите ли го - имате голям играч!
Снощи срещу ирландците бяхте пълна трагедия. Въпреки това, едва ли някой се съмнява, че ще ги отсраните и то с лекота. Разбираемо е да сте толкова неориентирани, тъй като почти всички нови са с нулев опит в Европа.
Имам късмета да познавам прекрасно (и като хора и като качества) някои от новите ви любимци. Затова ще си изкажа мнението, пък времето ще покаже дали съм бил прав... И така:
Здравко Чавдаров - много скромно и добро момче. Набор 81, юноша на Марица, шампион на страната, в един отбор с Данчо Тодоров. Има страхотни качества, но му липсва увереност. Ако я придобие може спокойно да забравяте Пифа. Освен това е и изявен дузпаджия.
Апостол Попов - бъдете сигурни, че това е най-добрият защитник стъпвал на "Армията" в последните години (заедно със Сашо Тунчев). Набор 82, юноша на Ботев, впоследствие и на частен отбор (Кедър), с който печели 2 титли. Благодарение на качествата си е изкачил всички стъпала в българския футбол - от А регионална, през В, Б, та до А група. Отлично самочувствие, играе с акъл. Изнася топката с пасове към халфовете, а не я рита напосоки като Бранеков примерно. На Попов сигурно ще му се наложи да чака своя шанс, но такъв със сигурност ще му се отвори. Ако има късмет и се наложи като титуляр, до една година е в национала.
Николай Манчев - супер попълнение! Набор 85, юноша на Марица. В отбор с Г. Христов, Акалски и Костадин Дяков(Ч-ц) нямаха конкуренция в страната. Страхотен поглед върху играта и много нестандартни ходове. Големият му проблем са травмите. Ако се опази от такива със сигурност ще се наложи като титуляр и ще му скандирате името.
Тодор Тимонов - талант отвсякъде. Набор 86, юноша на Ботев, в един отбор със Саидходжа. Страхотни качества, убийствен ляв крак. Големият му проблем е тежкарлъка. Самочувствието му идва в повечко. След силен мач си мисли, че е най-големият и после го няма 2 месеца. Съветвам ви да го държите изкъсо и да го вкарате в правия път. Направите ли го - имате голям играч!
Въпреки че изхабих доста нерви по време на мача, трябва да се погледне и философски на нещата.
Отдавна не бяхме почвали първи мач като домакини. Последния път с Кула се получи почти същия мач, дано реваншът с Дери да не е толкова инфарктен. Като гледам резултатите на Партизан, Цървена звезда - отбори от нашата черга - и направо настръхвам. Просто има изравняване на силите в Европа, особено нефутболните страни и средните сили, така че нека нито надценяваме, нито подценяваме резултата.
Кажи-речи съм дългогодишен почитател на футбола и до онзи ЦСКА, който искам да виждам има много време да изтече и правилна работа да се свърши. Сега тепърва разчистваме, за да градим основата. Цялото ми уважение към Любо Пенев, но трябваше чиракува малко. Най-спорни са чисточовешките му отношения с хората. Късмет бе, че негативното отношение към Муши, Маркиньос, Котев и Тодоров не се отрази на играта им, а напротив. Като нищо обаче в някой друг мач може да има "връщане на рестото".
Новите футболисти много трябва да се доказват. Коста Янев и Стоянов ми направиха много добро впечатление, но за тях се знаеше, че имат малко класа и опит.
Вратарчето не знае къде се намира общо взето, а това е много, много опасно, защото на реванша ще има центрирания от всякаква дистанция. Да не говорим за безобразната игра с крак при върната топка.
Тимонов има качества но му липсва техника на скорост и агресивност при борбата и пазенето на топката.
Играта не беше добра, но впечатлението се разваляше от детайла, не от генералната концепция, както искат да го изкарат някои "доброжелатели". Красивият футбол се получава и от двете, а несработен отбор няма как да постигне детайлна чистота.
Истинската класа може да дойде краткосрочно със сериозни трансфери, с играчи, които и сами могат да играят срещу много пари или дългосрочно, с изграждането на добра школа, скаутска мрежа, наемането на опитни специалисти и налагането на млади футболисти. Аз предпочитам схемата на Арсенал с Арсен Венгер, пред тази на Челси с 11 звезди и Аврам Грант. Притеснява ме, че снощи нямаше много перспектива в нашия отбор, съставен от играчи, чакащи всеки момент трансфер в чужбина.
Като цяло на фона на това, което преживяхме през последната година и половина, трябва да сме позитивно настроени, защото се видя че сме заедно футболисти, отбор и ръководство, имаме си респекта и доверието.
Традицията е силно нещо и съм сигурен, че ще преминем в следващия кръг. Там обаче наистина ще трябва да надскочим себе си за успех и влизане в групите.
Отдавна не бяхме почвали първи мач като домакини. Последния път с Кула се получи почти същия мач, дано реваншът с Дери да не е толкова инфарктен. Като гледам резултатите на Партизан, Цървена звезда - отбори от нашата черга - и направо настръхвам. Просто има изравняване на силите в Европа, особено нефутболните страни и средните сили, така че нека нито надценяваме, нито подценяваме резултата.
Кажи-речи съм дългогодишен почитател на футбола и до онзи ЦСКА, който искам да виждам има много време да изтече и правилна работа да се свърши. Сега тепърва разчистваме, за да градим основата. Цялото ми уважение към Любо Пенев, но трябваше чиракува малко. Най-спорни са чисточовешките му отношения с хората. Късмет бе, че негативното отношение към Муши, Маркиньос, Котев и Тодоров не се отрази на играта им, а напротив. Като нищо обаче в някой друг мач може да има "връщане на рестото".
Новите футболисти много трябва да се доказват. Коста Янев и Стоянов ми направиха много добро впечатление, но за тях се знаеше, че имат малко класа и опит.
Вратарчето не знае къде се намира общо взето, а това е много, много опасно, защото на реванша ще има центрирания от всякаква дистанция. Да не говорим за безобразната игра с крак при върната топка.
Тимонов има качества но му липсва техника на скорост и агресивност при борбата и пазенето на топката.
Играта не беше добра, но впечатлението се разваляше от детайла, не от генералната концепция, както искат да го изкарат някои "доброжелатели". Красивият футбол се получава и от двете, а несработен отбор няма как да постигне детайлна чистота.
Истинската класа може да дойде краткосрочно със сериозни трансфери, с играчи, които и сами могат да играят срещу много пари или дългосрочно, с изграждането на добра школа, скаутска мрежа, наемането на опитни специалисти и налагането на млади футболисти. Аз предпочитам схемата на Арсенал с Арсен Венгер, пред тази на Челси с 11 звезди и Аврам Грант. Притеснява ме, че снощи нямаше много перспектива в нашия отбор, съставен от играчи, чакащи всеки момент трансфер в чужбина.
Като цяло на фона на това, което преживяхме през последната година и половина, трябва да сме позитивно настроени, защото се видя че сме заедно футболисти, отбор и ръководство, имаме си респекта и доверието.
Традицията е силно нещо и съм сигурен, че ще преминем в следващия кръг. Там обаче наистина ще трябва да надскочим себе си за успех и влизане в групите.
Хехе! Какъв Мороз в отбора, хайде стига! Какво всички взехте да се застъпвате за Маркиньос, аз ли не съм гледал, вие ли, но незнам какво му харесахте на Маркиньос. Може би че изпусна най-чистото положение сам срещу вратаря. Или пък Руи Мигел, казах ви не може само с желание и не може КПД-то ти да е 20 процента на мач. Всеки втори пас грешен, да не говорим, че въобще не го бива и когато трябва да вкарва голове. Ако играем с Беласица на Арията е идеален. Тея двамата Мигел и Маркиньос не трябва да са титуляри- това е! Друго няма!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- lacho_trepacho
- Контакти:
Хора, знам че е малко в страни от темата, обаче някой може ли да ми каже, дали от някъде мога да гледам на запис мача от снощи с ирландците, понеже бях ниско в сектор Г и не разбрах много много от самия мач. А ме интересува живо играта най-вече на новите е отбора. Евентуално, ако има торент от мача качен някъде?
[center]
[/center] [center]Ооо, шампиони обичаме ви ЦСКА![/center]

- a boy named goo
- Контакти:
lacho_trepacho написа:Хора, знам че е малко в страни от темата, обаче някой може ли да ми каже, дали от някъде мога да гледам на запис мача от снощи с ирландците, понеже бях ниско в сектор Г и не разбрах много много от самия мач. А ме интересува живо играта най-вече на новите е отбора. Евентуално, ако има торент от мача качен някъде?
Да, има го качен в Аренабг, ето ти линк http://www.arenabg.com/details.php?id=636c14b6a74ab480543655b8919b2bc6353960c9
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди
Джон Фицджералд Кенеди
danko_sot написа:Хехе! Какъв Мороз в отбора, хайде стига! Какво всички взехте да се застъпвате за Маркиньос, аз ли не съм гледал, вие ли, но незнам какво му харесахте на Маркиньос. Може би че изпусна най-чистото положение сам срещу вратаря. Или пък Руи Мигел, казах ви не може само с желание и не може КПД-то ти да е 20 процента на мач. Всеки втори пас грешен, да не говорим, че въобще не го бива и когато трябва да вкарва голове. Ако играем с Беласица на Арията е идеален. Тея двамата Мигел и Маркиньос не трябва да са титуляри- това е! Друго няма!
Еми лично на мене Маркиньос ми хареса.И доказателство за това че е играл добре е и реакцията на публиката.В началото беше освиркван, а в края след един шпагат беше бурно аплодиран от сектор В.
Просто момчето игра с желание-изора терена за разлика от миналата година.Така,че поне снощи няма причина да го критикуваме.

- a boy named goo
- Контакти:
cska_90 написа:danko_sot написа:Хехе! Какъв Мороз в отбора, хайде стига! Какво всички взехте да се застъпвате за Маркиньос, аз ли не съм гледал, вие ли, но незнам какво му харесахте на Маркиньос. Може би че изпусна най-чистото положение сам срещу вратаря. Или пък Руи Мигел, казах ви не може само с желание и не може КПД-то ти да е 20 процента на мач. Всеки втори пас грешен, да не говорим, че въобще не го бива и когато трябва да вкарва голове. Ако играем с Беласица на Арията е идеален. Тея двамата Мигел и Маркиньос не трябва да са титуляри- това е! Друго няма!
Еми лично на мене Маркиньос ми хареса.И доказателство за това че е играл добре е и реакцията на публиката.В началото беше освиркван, а в края след един шпагат беше бурно аплодиран от сектор В.
Просто момчето игра с желание-изора терена за разлика от миналата година.Така,че поне снощи няма причина да го критикуваме.
Работата е там обаче, че Маркиньос е адски непостоянен играч, не за първи път е изигравал добър мач като снощния и след него е правил чудовищно слаби мачове. Това не е футболист на който може да се разчита в напечени моменти. В днешно време постоянството у един футболист е може би едно от най-важните неща, ако най-важното. Никой не може да гарантира утре примерно в някой решителен двубой на ЦСКА Маркиньос в какво състояние ще се събуди сутринта, дали ще е на кеф и какъв мач ще направи. На нас ни трябват сериозни хора, които имат желание да се доказват и играят на 100 % във всеки един мач, а не само когато са в настроение.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди
Джон Фицджералд Кенеди