Кой младок от А група става за ЦСКА?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
a boy named goo
Контакти:

Re: Кой младок от А група става за ЦСКА?

Мнениеот a boy named goo » 05 май 2009 01:24

pirin_blg написа:Защо пък Спас Делев да идва при вас? Да не сте много големи, а? Защо не си извадите някой свестен футболист от вашата школа,а само гледате да откраднете някой от по-малките клубове?
Като ни взехте голмайстора за есенния полусезон(Пиетробон) какво направихте с него? Разкарвахте го наляво надясно, ту в Мездра, ту пак в Благоевград, после в Беларус го пращахте, само и само да не може момчето да играе футбол. Господ обаче гледа и ви наказа на четвъртфинала, като ви прати Спаско. Сега и него искате да отмъкнете, ама може само да пиете по едно Пиринско за негова сметка.
Да ви припомням ли ситуацията с Бербатов? Измъкнахте го за жълти стотинки, а на всичкото отгоре го псувахте като каруцари след всеки пропуск. Сега обаче тръбите наляво и надясно, че си бил ваш. Ваш е друг е път. Научил се е да рита топката в Благоевград, а не на Панчарево или на 4-ти километър.
Крайно време е да се спре с тази тенденция провинциалните отбори да са люпилнята за таланти, а след това "грандовете" да ги съсипват! Имате си школи, инвестирайте си в тях, вместо да гледате в чуждия двор.

п.с.
Не приемайте това за заяждане. Истинските фенове ще разберат смисъла на това,което съм написал. То не се отнася само до ЦСКА

Ами за българските стандарти сме големи, дори най-големите, като става въпрос за създаване на играчи. Ако Спас Делев иска да направи кариера в голям европейски отбор, то задължително трябва да премине през някой от грандовете ни. Може да звучи гадно, но едва ли някой мениджър би забелязал играч на Пирин. Колкото до Бербатов, мислиш ли, че ако бе останал при вас щеше сега да е в Манчестър Юнайтед?
Измъкнахме го за жълти стотинки, защото тогава бе момче 15 години, което означава, че нямаше никакъв професионален договор с Пирин, вие се радвайте, че въобще получихте нещо тогава. А това къде се научил да рита топката, много добре знаем, че именно ЦСКА го изгради като играч. Първо в юношесткия отбор, впеследстивие и при мъжете, под зоркия поглед и наставления на Димитър Пенев. Как може да мислиш, че един футболист би се изградил като играч на 15 години, защото именно на тази възраст Бербатов дойде при нас.
Между другото, няма как да спре тенденцията големите отбори да прибират футболисти от по-малките тимове, така е навсякаде по света, убеден съм, че така ще бъде и занапред. Просто всеки един човек било то футболист,лекар и т.н иска реализация там, където знае, че ще има най-голям шанс да си постигне целите си. ;)
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 05 май 2009 02:13

Аз пък съм за Фернандо Торес! :mrgreen:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 10:00

Бербатов не отива в ЦСКА на 15, а на 17 години, което означава, че едва ли треньорите в школата ви са го научили на нещо, по-скоро другите момчета там са учили от Митко. Както и да е.
Мисълта ми беше друга. Не може отбори, претендиращи за грандове да гледат само как да откраднат някой футболист от малък отбор, като му предложат с 1000лв. на месец по-висока заплата. Просто не е честно, не е правилно. Защотото този футболист е наемник, и утре когато някой конкурент му предложи още малко повече, познайте къде ще отиде!
Когато един футболист израсне в школата на даден клуб, мине през всички юношески формации и след това влезе в мъжкия състав е много по-ценен за отбора в напрегнатите моменти, защото той е закърмен с идеята на своя отбор, ще го боли когато отборът губи и ще се радва като малко дете, когато побеждава. От друга страна наемникът си знае - и да паднем и да бием, ще си взема заплатката и шапка на тояга. Под наемници имам предвид и "звездните" чужденци, които ядат хляба на българските момчета, но това е друга тема.
В неделя бях на мача "Пирин" - "Миньор". Знаете ли колко юноши имаше в състава на "Пирин"? 8, да 8 и момчетата се раздаваха до край,кой колкото може. Може да не са най-добрите футболисти, но поне играят с желание и себераздаване, което по някой път е достатъчно.
Това, че няма да се спре купуването на таланти от големите клубове ми е пределно ясно, но трябва да е с мярка. А и след това като излезе в чужбина да не казват феновете на грандовете: "Този си е наш", ами да видят първо от къде е тръгнал, къде е поставена основата и тогава да си приписват някакви заслуги!

Потребителски аватар
a boy named goo
Контакти:

Мнениеот a boy named goo » 05 май 2009 10:39

Абе баш на 15 си е бил, във всички интервюта и статии, които съм чел са посочвали именно тази възраст. Но както и да е, това няма сособено значение, дори и да приемем, че е бил на 17, пак Пирин не би го изградил като играч, поради простата причина, че един футболист се изгражда в официални мачове, а Митко няма такива в Пирин.
Колкото до това, че грандовете взимат талантите на по-малките отбори, с риск да се повторя ще кажа, че това най-нормалното нещо на света. Има го навсякде по света, почти всички велики играчи са тръгнали от малки тимове, като са ги сменили с по-големи отбори още в юношестките си години. Бях чел статия в която се посочваше, че в големите европейски грандове, само около 20 % от играчите в юношестките отбори са местни момчета, което много добре показва, че тази тенденция я има навсякаде, не само тук в България. На мен ми е пределно ясно, че специално за вас феновете на Пирин, тази политика да се привличат млади футболисти е особено неприятна, тъй като вие сте се доказали като отбор, който ражда едни най-големите таланти в българския футбол и всички вие искате да си ги задържите, но в момента реалностите са такива, че много трудно би могло да стане, поради простата причана, че не бихте могли да им дадете това, което могат ЦСКА, Левски или Литекс например.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 11:32

a boy named goo написа:Абе баш на 15 си е бил, във всички интервюта и статии, които съм чел са посочвали именно тази възраст. Но както и да е, това няма сособено значение, дори и да приемем, че е бил на 17, пак Пирин не би го изградил като играч, поради простата причина, че един футболист се изгражда в официални мачове, а Митко няма такива в Пирин.
Колкото до това, че грандовете взимат талантите на по-малките отбори, с риск да се повторя ще кажа, че това най-нормалното нещо на света. Има го навсякде по света, почти всички велики играчи са тръгнали от малки тимове, като са ги сменили с по-големи отбори още в юношестките си години. Бях чел статия в която се посочваше, че в големите европейски грандове, само около 20 % от играчите в юношестките отбори са местни момчета, което много добре показва, че тази тенденция я има навсякаде, не само тук в България. На мен ми е пределно ясно, че специално за вас феновете на Пирин, тази политика да се привличат млади футболисти е особено неприятна, тъй като вие сте се доказали като отбор, който ражда едни най-големите таланти в българския футбол и всички вие искате да си ги задържите, но в момента реалностите са такива, че много трудно би могло да стане, поради простата причана, че не бихте могли да им дадете това, което могат ЦСКА, Левски или Литекс например.

Прав си за много неща. Наистина "Пирин" не може да даде на футболистите си това,което могат софиийските клубове. Наистина темата ми е много болна, защото представи си да гледаш как един футболист израства пред очите ти и на другия ден го виждаш да позира с екип на друг отбор, но както каза - такива са реалностите в момента.
Колкото до 20-те% юноши, точно те носят отбора на гръб. Погледнете Ман. Ютд - ако ги няма Гигс, Скоулс, Невил(тази година не е играл много де) този отбор едва ли ще се бори за всеки възможен трофей. Не пренебрегвам Рууни, той също е лидер на отбора, нищо че не е юноша на клуба. Същата е ситуацията с Барса и нейните Шави, Пуйол, Иниеста, дори и Меси, който отива там на 12. Какво да кажем за Малдини и Милан, за Але Дел Пиеро и Юве, ами къде щеше да е Реал без Раул? Това са футболисти, за които роднит клуб е нещо свято, нещо,което не може да се замени с банкноти. Това е страстта в тази игра.
Разбира се, по никакъв начин не искам да обиждам някой футболист, който си е сменил клубата принадлежност, все пак всеки избира своя път за реализация.
Съмнявам се, че има някой футболен ръководите, който чете тези форуми, но специално за тема искам да кажа, че нещата са много много сериозни и някой трябва да помисли доста над това.

BGarmy
Контакти:

Мнениеот BGarmy » 05 май 2009 12:17

pirin_blg написа:Бербатов не отива в ЦСКА на 15, а на 17 години, което означава, че едва ли треньорите в школата ви са го научили на нещо, по-скоро другите момчета там са учили от Митко. Както и да е.
Мисълта ми беше друга. Не може отбори, претендиращи за грандове да гледат само как да откраднат някой футболист от малък отбор, като му предложат с 1000лв. на месец по-висока заплата. Просто не е честно, не е правилно. Защотото този футболист е наемник, и утре когато някой конкурент му предложи още малко повече, познайте къде ще отиде!
Когато един футболист израсне в школата на даден клуб, мине през всички юношески формации и след това влезе в мъжкия състав е много по-ценен за отбора в напрегнатите моменти, защото той е закърмен с идеята на своя отбор, ще го боли когато отборът губи и ще се радва като малко дете, когато побеждава. От друга страна наемникът си знае - и да паднем и да бием, ще си взема заплатката и шапка на тояга. Под наемници имам предвид и "звездните" чужденци, които ядат хляба на българските момчета, но това е друга тема.
В неделя бях на мача "Пирин" - "Миньор". Знаете ли колко юноши имаше в състава на "Пирин"? 8, да 8 и момчетата се раздаваха до край,кой колкото може. Може да не са най-добрите футболисти, но поне играят с желание и себераздаване, което по някой път е достатъчно.
Това, че няма да се спре купуването на таланти от големите клубове ми е пределно ясно, но трябва да е с мярка. А и след това като излезе в чужбина да не казват феновете на грандовете: "Този си е наш", ами да видят първо от къде е тръгнал, къде е поставена основата и тогава да си приписват някакви заслуги!

На 17 бе взет при мъжете,той и Мартин са играли заедно при юношите ;)
Как може да наречеш кражба,като това се плаща?
Изображение

1948,1951,1952,1954,1955,1956,1957,1958, 1959,1960,1961,1962,1966,1969,1971,1972,1973,1975,1976,1980, 1981,1982,1983,1987,1989,1990,1992,1997,2003,2005,2008...!!!

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 05 май 2009 12:40

20 чифта футболни обувки плащане ли го наричаш?

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 05 май 2009 12:47

pirin_blg написа:Бербатов не отива в ЦСКА на 15, а на 17 години, което означава, че едва ли треньорите в школата ви са го научили на нещо, по-скоро другите момчета там са учили от Митко. Както и да е.

Аз неискам да се заяждам сега приятел но като казваш 8 играчи от школата на Пирин ме объркваш. Кой от Пирин? Коя от школите на Пирин???И кой е този Пирин ,Пирин или Пирин ??? Честно при вас се объркаха много нещата в последните години . Кой е Пирин ,кой е Македонска Слава,Кой Кой е всъщност там???
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Sid Vicious
Контакти:

Мнениеот Sid Vicious » 05 май 2009 12:53

Защо пък ви е Спаско Делев ?
По добре си вземете някои мангал от нигерия .

11_best
Контакти:

Мнениеот 11_best » 05 май 2009 12:55

Много интересни мнения се получиха...
Относно Бербатов - да момчето имаше огромен талант, който се виждаше от космоса - още от първите си мачове в А група.
В момента с него в Юнайтед се случва същото като в някои мачове на ЦСКА - критики, критики... Но така е в големите отбори (на конкретно ниво на трудност, не може да се сравнява Ман Ю и ЦСКА в момента).
Има ги и обратните примери - Костадин Хазуров - имах доста по-големи очкавания, но момчето няма психиката да прескочи на по-високо ниво.
Същото може да се каже за Румен Христов и Кривия - техния огромен талант остана предимно за местна консумация (особено за Христов). Като ученик с огромно вълнение се провирах през оградата на стадиона за да ги гледам с екипа на Марица. После много се радвах, когато Христов облече червената фланелка, но уви... не можа да замести Незаменимия (Стоичков).

В нашата си школа има страхотни момчета и при по-продължителна работа на Пенев(живия пример и мотиватор) и най-вече на Паредес (мозъка в цялата система), съм убеден че ще стигнат далеч. Но нищо чудно звездата (както е Рууни за Юнайтед или Торес за Ливърпул) да дойде от друго място.

И да се върна на имената - Даксон наистина си струва, за Тимонов - трябват му още мачове в А група, за да се докаже. Иначе сравненията му с Тоти - Принцът на Рим/Пловдив се свеждат до някаква плейбойска визия.

Върни се в “ЦСКА”