Фен на ЦСКА даде идея за новия вид на "Армията"
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- CskaUl7rasB0ysS0f1a
- dreben23
- Контакти:
Re: Фен на ЦСКА даде идея за новия вид на "Армията"
Corwin написа:Иначе много точно уцелен капацитет. Аз винаги съм смятал, че Левски и ЦСКА могат и трябва да делят един 35-хиляден стадион, в който да са инвестирали и двата отбора.
Това нещо ако го има за една година ще е опожарено!
Колега, първо едните ще палят, после другите и съответно единият пали- другия ще му поема щетите и обратно!
Красива мечта, но не е за нас!
Иначе поздравления за автора на този неземно красив стадион!
Айде да почваме да събираме в касичките- от 3 000 000 българи по 20 лв на парче са 60 000 000, другите 20 ще ги искаме от ЕС!
[offtopic]3 щото другите 3 са левскари, а не бихме искали общ стадион нали?
***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
- JohnnieWalker
- Контакти:
Проекта е страхотен !
Аз обаче имам следната теория :
Да говорим за редовна посещаемост от 35 000 души, в днешните условия, е нереалистично. За това си мисля, че не само ЦСКА, ами всички отбори в България, които имат възможност, трябва да си бутнат комунистическите паметници(стадиони) и трябва да си построят малки (до 10 000 души мах) стадиони, които да се пълнят постоянно и да отговарят на всички изисквания !
I - Eдин стадион е много по-красив, когато е пълен
II - Излиза много по-евтино да се поддържа
Пример : Герена се пълни до дупка на мачовете от ЕКТ, но иначе има до 5 000 души мах. Няма да коментирам любимата Славия !
Аз поне съм на това мнение...
Аз обаче имам следната теория :
Да говорим за редовна посещаемост от 35 000 души, в днешните условия, е нереалистично. За това си мисля, че не само ЦСКА, ами всички отбори в България, които имат възможност, трябва да си бутнат комунистическите паметници(стадиони) и трябва да си построят малки (до 10 000 души мах) стадиони, които да се пълнят постоянно и да отговарят на всички изисквания !
I - Eдин стадион е много по-красив, когато е пълен
II - Излиза много по-евтино да се поддържа
Пример : Герена се пълни до дупка на мачовете от ЕКТ, но иначе има до 5 000 души мах. Няма да коментирам любимата Славия !
Аз поне съм на това мнение...
Най-голямата надежда на футбола у нас са подобренията в базите. Дано доживеем някога стадиона в Ловеч да се превърне в най-незабележителния в А група. Много фенове не са имали щастието да бъдат на модерен стадион, но тези които са имали това щастие знаят, че един истински стадион би увеличил посещаемостта в пъти. Преживяването и усещането за спортно събитие е несравнимо. Новата зала в София показа нагледно, че желаещи за спортни събития има, просто НЯМА УСЛОВИЯ за провеждане на футболен мач в България с изключение на Ловеч и Бургас.
Красиво като идея, като мечта. Но това не е проект. Това е една шарена картинка. Такива разпространяваха няколко пъти сегашните собственици на ЦСКА и собственици и висши служители на други български клубове.
От ЦСКА съм и да кажа че няма смисъл от стадион за 35 000 само за един отбор, който и да било отбор !!!
Би било добре да има по един голям стадион от 25 до 50 000 в няколко града !!!
ЦСКА ако правят нов стадион не им е необходимо чак толкова скъпо съоражение, един стадион от 22/25000,
нов отговарящ на всички изисквания на УЕФА могат да го направят и за под 18 млн. Е, което си е
космическа сума а пък 80 млн. Е е без коментар въобще това е немислимо .
Би било добре да има по един голям стадион от 25 до 50 000 в няколко града !!!
ЦСКА ако правят нов стадион не им е необходимо чак толкова скъпо съоражение, един стадион от 22/25000,
нов отговарящ на всички изисквания на УЕФА могат да го направят и за под 18 млн. Е, което си е
космическа сума а пък 80 млн. Е е без коментар въобще това е немислимо .
Абе не е баш така. Сега Армията ни е кочина и това е причина много хора да не ходят, но вижте какво става с Армеец арена, винаги е пълна.
В парка това чудо не може да бъде построено. Някъде другаде - може би, но не и в Борисовата, няма главен архитект, който да се съгласи
А за парите - не са чак толкова много. Ако Цска претендира, че има примерно 500 000 привърженика, събира по 200 лв и хоп, ето ти 100 милиона
А за парите - не са чак толкова много. Ако Цска претендира, че има примерно 500 000 привърженика, събира по 200 лв и хоп, ето ти 100 милиона
Живко6461, за подобна шарена картинка, която въобще не изглеждаше толкова приятно Ливърпул дадоха 35 млн. паунда... Може да се направи такъв стадион и с много по-малко средства, но ако се прави сериозен проект смятам, че няма ЦСКА-р в този форум, който би възразил той да е подобен на тази картинка.
Pichichi, ако се прави нов стадион, то той трябва да е с по-голям капацитет от сегашния. Това е задължително. 35 000 е напълно нормален капацитет. Когато стадионът е хубав публиката ще бъде в пъти повече. Някой се беше изказал по-горе, че максимално трябва да се строят нови стадиони с капацитет от 10 000. Е за Славия и 3 000 са много, но тук говорим за ЦСКА. На европейски мачове на "Васил Левски" последните години се събираме между 30 и 35 000 при положение, че стадиона не е наш и въобще не е модерен, а и отбора не е показал суперфутбол. Ако това, което е на картинката стане реалност някой ден няма да може да побира желаещите да посещават мачовете от ЕКТ. Малка справка давам за посещаемостта на мачове на Байерн Мюнхен при това в ШЛ на "Олимпиящадион", а сега всеки знае какво е на "Алианц Арена":
18. Sep. 2002, München (GER) Stadium Attendance
FC Bayern München - Real Club Deportivo 2: 3 ( 0: 2) Olympiastadion (cap. 62.629) 40.000
13. Nov. 2002, München (GER) Stadium Attendance
FC Bayern München - RC Lens 3: 3 ( 2: 1) Olympiastadion (cap. 62.629) 22.000
Pichichi, ако се прави нов стадион, то той трябва да е с по-голям капацитет от сегашния. Това е задължително. 35 000 е напълно нормален капацитет. Когато стадионът е хубав публиката ще бъде в пъти повече. Някой се беше изказал по-горе, че максимално трябва да се строят нови стадиони с капацитет от 10 000. Е за Славия и 3 000 са много, но тук говорим за ЦСКА. На европейски мачове на "Васил Левски" последните години се събираме между 30 и 35 000 при положение, че стадиона не е наш и въобще не е модерен, а и отбора не е показал суперфутбол. Ако това, което е на картинката стане реалност някой ден няма да може да побира желаещите да посещават мачовете от ЕКТ. Малка справка давам за посещаемостта на мачове на Байерн Мюнхен при това в ШЛ на "Олимпиящадион", а сега всеки знае какво е на "Алианц Арена":
18. Sep. 2002, München (GER) Stadium Attendance
FC Bayern München - Real Club Deportivo 2: 3 ( 0: 2) Olympiastadion (cap. 62.629) 40.000
13. Nov. 2002, München (GER) Stadium Attendance
FC Bayern München - RC Lens 3: 3 ( 2: 1) Olympiastadion (cap. 62.629) 22.000
Янис Зику написа:Абе не е баш така. Сега Армията ни е кочина и това е причина много хора да не ходят, но вижте какво става с Армеец арена, винаги е пълна.
Винаги пълна друг път..