Мнениеот Странджата » 08 мар 2012 12:58
Корпоративната държава подкрепя богатите за сметка на социалните си функции - т.е. на бедните. Да се делят в една такава държава клубове, които са акционерни дружестава и са собственици не на бедните фенове, на които дължат марката си, а на богатите собственици, които само я употребяват, е безсмислено. Безсмислено е да се дърлим за това кой отбор на коя власт е, след като никой няма да оспори, че тези отбори ги има, защото имат привърженици. Това е все едно някой цесекар да ми каже, че аз и другите левскари сме закриляни от властта - т.е. имаме например данъчни облекчения. На тези левскари, които свързват данък смет с ЦСКА, ще кажа, че данък смет е данък смет, а не данък ЦСКА - т.е. да не се смесват нещата.Така че те могат да кажат, че издържат в някаква степен ЦСКА ако например си купят карта за Армията (аз например в по-други времена бих си купил и за Армията, и за Герена, защото искам да гледам добри отбори, а и защото по принцип най-силния ти съперник трябва най-много да се уважава, а не да се мрази).