"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

skarab
Контакти:

Re: "Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Мнениеот skarab » 03 мар 2010 21:53

"Освен футболния терен, стадионът разполага и с шопинг център с 36 магазина на разстояние от 16 500 квадратни метра и разположен на три етажа, паркинг за 680 коли, дом за възрастни граждани със 107 апартамента, ресторанти и кафенета."

"но всички знаят, че ЦСКА вземат стадиона с право на строеж и още утре почват да го събарят"
Тип "махленска клюкарка"...всички знаели... Хората му обясняват че текат преговори в момента, нооооо вие ще му обяснявате на него... :lol: :lol:
Архитектурният и инженерният проект не те касае теб. И да ти го донесат на крака пак нищо няма да разбереш от него (тип "гледам умно")
В "централния парк" вече си има изграден стадион, който е изграден на мястото на друг стадион. Дай да видим какви неуредени отношения имат с данъчните... "разсрочени плащания" нали се досещаш че не се броят?(за да не ти натикам макетите от клечки за зъби където слънце не огрява). Сега отиваш да провериш Портсмут, Кристал Палас и въобще всички отбори кой какви задължения имал.
И между другото това че споменах че имаш тиква вместо глава не е обида... просто констатация. Който има претенции спрямо плащания -> съд. И не ми дрънкай глупости. Имали били готови проекти ...всичко било нагласено... държавна помощ...после обръща на 180 градуса с "да ама то ..."

Не виждал че пише че имало магазини на Базел... Ти какво искаш бе някой да дойде и да ти покаже ли? Цялата ти работа е такава -> мърлява. Някой да му е длъжен да му показва на мърляча. Търси бе некадърник. Защо други трябва да ти отварят очите? До преди малко разправяше как нямало друг отбор на който държавата да му помага. 5 пари не давам дали Титан ще го строи... Купи ЦСКА, искай стадиона...строй. Обаче теб те бива само плещиш като махленска клюкарка. 8-)

П.С. Аз ти казах като завършиш архитектура/строителство и проектираш малко тогава да ми дращиш за проелтиране,стойност,конструкции ... Ама не, пак почна с простотиите. Ти за предварително проучване чувал ли си? Никой не ти е обявявал нито цени,нито проекти,нито нищо. Резултати от проучвания - може. В повечето случаи са спекулативни и само такива като теб се плюнчат после. 10 етажен паркинг на 5 декара... Дай да го видя проекта на този паркинг. Пий ги тези хапчета! Пий!

"Тестът на “Йети” приключва в началото на Саас Фее. Там е изграден 11-етажен паркинг (на снимката вдясно), където задължително оставяте колата си."
Ходи му смятай декарите на паркинга в швейцарските Алпи. :lol:
Ако искат хората и на 20 етажа ще си правят. Това не означава че ще е в Борисовата градина и че на теб някой трябва да ти отваря очите!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 22:24

http://www.vsekiden.com/?p=59467

http://sport.actualno.com/news_271841.html

Избери си сам.
Може и да направиш разлика в текстовете, които са писани в разстояние на месеци, както и в проектите.. идейните :mrgreen:

Оказва се, че първият идеен проект е обявен и за окончателен и работен преди 4-5 месеца.На 1-и февруари щеше да почва разрушаването на старият стадион.Сега има нов идеен проект, който е много по-различен от старият, но и за него вече има работен проект и само се чака да изсъхне калта, та да тръгнат самосвалите с останките от "Българска армия".
Ти си печен, та ще те помоля да ми обясниш, как се прави работен проект на спортно-търговски комплекс за 2 месеца, заедно с финансовата обосновка, която обикновено следва, а не предшества който и да е проект.

Не тръгвай отново с терминологията, а го обясни с думи прости, та да те разбере и прост човек, като мен.

ПП-Партенката, че ЦСКА е със съдебно решение по дело, което не е завеждано (за АС-23) не тръгна ли пак от Спортал.бг :shock: :shock:

ППП-
Ако искат хората и на 20 етажа ще си правят. Това не означава че ще е в Борисовата градина и че на теб някой трябва да ти отваря очите!
-Иде реч за паркинг, който трябва да е към стадиона и трябва да отговаря на определени условия за количество превозни средства.За 30 000 стадион, паркинг за 680 коли е смешно и въобще не влиза в категорията за оценяване на стадиона.

.............................................
Малко повече култура и уважение към опонента няма да ти навредят!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 03 мар 2010 23:04

А не не ... предавам се! :lol: :lol:

Картинката на първи линк е от "Стад дьо Бож" ... за една вечер. Толкова за "идейните проекти" ... Другото е пак някакво си ошмулено 3Д. Е и? Не си наясно че накрая стадионът може да няма нищо общо с това нещо което са изпляскали нали? Идеен...предварителен...вариант... И сумата е някаква си предварителна (за да не кажа че е смехотворна).

Може да се спори единствено за вписването на стадиона в съществуващата обстановка само.Като визия,евентуален трафик и.т.н. Но "градоустрояване" и "благоустрояване" при нас нЕма, така че ми е през ... 8-)

П.С. Within the stadium, there are 32 shops on three different floors, as well as two restaurants (the "Restaurant UNO" and "Hattrick Sports Bar"). The stadium has parking spaces for 680 cars on two different floors. The stadium can be reached either by bus, tram or train (the stadium has its own train station).

http://en.wikipedia.org/wiki/St._Jakob-Park

Написали са хората 680 паркоместа ...ходи ги питай дали е така.

http://www.euro-2008-cup.com/content/52 ... erland.htm

П.С.С. Абе какво ме занимаваш с твоите глупости въобще? :mrgreen: С ампутирани ръце ли си? Или само за глупости ги ползваш? Търси,гледай колко паркоместа...после пиши на главния архитект или на арменския поп :lol:

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 04 мар 2010 06:22

от delqnski47 на 03 Мар 2010 22:12

msm написа:
Кашчей написа:
Вземам отношение по ваш адрес само, когато явно се погазват правила и закони, за да ви се угоди по някакъв начин.
Ей, човек вече от нахален ставаш тотално досаден. Държавата има собственност, която не си е мръднала пръста да поддържа под каквато и да форма.Естествено самата собственост се руши и в най-кратки срокове, наемателите ще бъдат принудени да потърсят други подобни обекти. А самата държавна собственност ще се скапва, без да има възможност (държавна) да се направи с нея каквото и да е. Вече ти писах в преден пост, на какво ще заприлича. Единственото спасение е държавата да даде тази собственност на консигнация, с клауза да се построй нова база, която си остава държавна собственност. Тъй , като държавата няма и един лев за да подпомогне самото строителство, дава преференции на наемателя да я ползва в определения срок без да плаща наем.
И, като се абстрахираш от името ЦСКА (защото ще вземеш да получиш някой инфаркт), погледни нещата от този ъгъл и пак кажи, кой на кого ще направи услуга в случая?
И да допълня към поста на msn:
Кашчей,знаеш ли колко много животи са застрашени заради този стадион???Така ли трябва да остане?

Аз се сещам само за един вид Сиво искърско,което е застрашено от пукане на жлъчката,ако нашите си направят стадион :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

11_best
Контакти:

Мнениеот 11_best » 04 мар 2010 18:27

Едно време като студент си мечтаех, че ще го проектирам тоя обект, ама си пожелавам да ме изпреварят. :)
За да се включа и в предишните коментари, ще отбележа, че досега публикуваните визуализации не струват никакви пари, защото тази от времето на Божков е некачествена, а макетът на "Титан" е от готов проект с лепенка по трибуните ЦСКА. Ясно се виждат блокове зад сектор "Г", който е открит. Вие представяте ли си, гостуващите фенове да са под козирка, а ние да сме под дъжд и сняг? Или да ползват акустиката, а ние не? Това обаче са детайли. Истината е, че тези визуализации имат ориентировъчен характер и не струват нищо.
За да се започне изработването на проекта по същество, наистина трябва да се свърши доста работа, и има хиляди предпоставаки.
Съответствие с общия устройствен план(ОУП) - има го. Всеки грамотен човек може да отвори ГИС София в интернет и да види че "Армията" и прилежащия терен са в зона "Спорт и атракции". На лаещите "паркозащитници" ще напомня, че са имали възможност да обжалват ОУП-а и норамтивната уредба по прилагането му в срок пред съответния орган.
Съответствие с подробен устройствен план (ПУП) или визата за проектиране- тука навлизаме в дълбоките води. С виза не може да се мине, затова я изключвам. Истината е, че за да се изработи ПУП или изменение на морално остарял такъв, трябва да се изиска от заинтересуваното лице. За да си притежаваш качеството "заинтересувано лице", трябва да притежаваш земята или отстъпеното право на строеж върху нея. Или да чакаш общината или държавата да изменят ПУП-а за своя сметка (така правят по белия свят - подреждат си града, вадят немалко кинти, викат световни величия да проектират и продават още по-скъпо готовия продукт). Във втория случай по-добре е да водиш здравословен начин на живот - диети, йога и т.н. - и да се опиташ да живееш още 200-300 години. А в подробния устройствен план (застроителен и регулационен) залягат много неща - конкретно предназначение на имота +конкретни дейности, капацитет, връзка с градската инфраструктура, кои постройки се премахват, какви са допустимите контури на новите, височини, озеленявания и т.н. и т.н. В ПУП-а, ако е такъв, какъвто трябва да бъде, залягат множество проучвания. Проектът на ПУП се гласува се от експертни съвети, общински съвети и т.н. в зависимост от собствеността на имотите и инфраструктурата предмет на плана. Има обявявания, има срокове за обжалване господа лаещи, можете да се изхвърлите като чекия на пясък и да се пробвате да ги обжалвате, нищо лошо, демокрация сме. Само да не пропуснете броя на Държавен вестник, но аз не се съмнявам, че не сте пропуснали такъв...
Но да се върнем към темата - тук става ясно, защо на "Титан" им трябва този договор за отстъпено право на строеж. Чисто и просто не са заинтересувани лица и не могат да започнат нито устройствено нито инвестиционно проектиране. И затова размахват макети и визуализации. Уважение към Нейков, ама какво разбира от показатели, коефициенти височини - това да не е кану. Пльосни му една картинка, за да добие представа, какво искаш да се случи. Тоя трик работи с всички "инвеститори"...
Договорът - в договора има условия. И тук се крие разковничето. Държавния орган може да постави изисквания - каква база, какви спортове, каква инфраструктура и т.н. и т.н.
Пак можете да го обжалвате господа "доброжелатели", но държавата и общината определят политиката си.
При договор и ПУП, вече и готов проект можеш да преработиш за нула време. Държавен конкурс за инвестиционния проект може да има само ако е заложен в Договора, но не вярвам да се извадят пари затова, щото и конкурса струва пари.
Та ако се притеснявате, че на лято може да започне строителството (не говоря за демотанж на съществуващото съоръжение), то значи, че наистина сте некомпетентни.
Всъщност сигурен съм, че ще си лаете само из форумите, а ако "Титан" имат сериозното намерение и инвеститорски(финансов) гръб, нов стадион ще има. Надявам се Бате Бойко да пререже лентата, след тази на магистрала "Тракия". Ако кабинетът му се погрижи за спорта, ще си го заслужи. Както и ние...

Към Кашчей: Личи си, че си лековерен, а и не ти стигат познания по някои въпроси, защото, често си бил лъган. Караш най-много Голф 3 и ходиш с него и до тоалетната. Не си ли разбрал, че в белите държави ползват метро, градски транспорт, мотопеди, колелета или ходят няколко километра пеша, за да посетят даден мач и не се хабят в задръстване. Т.е. свободните паркоместа се определя най-вече от манталитета на хората. Не си ли разбрал, че при условията на демокрация, се спазват закони. Ако откриеш противоречие на официални документи с някой закон, сподели. Иначе с интернет извадките си олекваш пред хората тука.

П.С. Абе още в университета знаех, че архитектите сме предимно ЦСКА-ри :)
Последна промяна от 11_best на 04 мар 2010 18:52, променено общо 2 пъти.

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 04 мар 2010 18:36

Бинго. По-изчерпателно и търпеливо не знам как би го обяснил. 8-)
Моите уважения.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 04 мар 2010 19:30

Kъм 11_best и skarab- извинете ме за некомпетенстността,но аз не съм архитект и като лаик бих Ви помолил да коментирате думите на Гл.Архитект на София( мисля че се казва Петър Диков),че въпросния проект противоречи на ОУП София,понеже доколкото разбрах според ОУП стадион "Българска Армия" е отреден за спортен обект,но без каквито и да е търговски обекти на него и дори в интервюто Арх. П.Диков използва израз от типа на "абсурд е проекта да се реализира".
Предварително Ви благодаря!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 04 мар 2010 19:41

Снайпер написа:
honda написа:Как би реагирал,ако ти кажа,че съм виждал договор между "Титан" и Общината,като снегопочистването е включено в него като задължние на "Титан" ;) . И е нормално да е така - снега не е ли смет? Според теб кой трябва да извършва снегопочистването?

Първо ти не си от Варна,второ ти е виждал договори свързани със Варна само в съня си.Фирмата която е дългогодишен лидер в нашия град се казва Адиан.

Проблемите с българските пътища са свързани със некачественните материали с каквито се работи в строителните фирми.

[offtopic]Прав си - не съм роден във Варна ,но съм живял дълги години във Варна. От близо 20 години не живея постоянно в България. Иначе все още много често идвам в България. Имам няколко имота във Варна и когато съм България живея на бул "Сливница" на присечката и с "От. Паисий" до ЛК "Тракия" -точно срещу Новия Параклис ,който се строи в момента. А за въпросния договор- виждал съм го ;) . Не мога да го докажа -ако искаш вярвай,ако искаш не. :) .
Не знам ,кой е лидера в сметопочистването на Варна-района в който живея се обслужва от "Титан" и то поне от 4-5 години.[/offtopic]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 мар 2010 19:45

Към Кашчей: Личи си, че си лековерен, а и не ти стигат познания по някои въпроси, защото, често си бил лъган. Караш най-много Голф 3 и ходиш с него и до тоалетната. Не си ли разбрал, че в белите държави ползват метро, градски транспорт, мотопеди, колелета или ходят няколко километра пеша, за да посетят даден мач и не се хабят в задръстване. Т.е. свободните паркоместа се определя най-вече от манталитета на хората. Не си ли разбрал, че при условията на демокрация, се спазват закони. Ако откриеш противоречие на официални документи с някой закон, сподели. Иначе с интернет извадките си олекваш пред хората тука.

Прекланям се пред профайлърските ти способности Изображение
От всичко изброено позна само, че нямам дълбоки научни познания по изготвяне на градоустройствен план и проектиране на сгради.Някой, някъде, беше написал, че паркоместата трябва да отговарят на 40% от капацитета на стадиона, но 680 за 30 000 стадион ми се струват доста под 40%, дори доста под 10%.
Ако и двамата бяхте смъкнали очилата си (и професионалните) щяхте да разберете какво имам против, ти може и да обясниш на аудиторията как се почва нов строеж, без да е премахнато старото съоръжение, както и как се представят "готови работни ;) проекти", без да си сигурен, че ще получиш терен и разрешение.Въпросът ми беше повече към свръхентусиазираните фенове, като не претендирам да съм запознат изтънко с нещата, но така мога да го кажа, така съм го казал.Интересното в случая е, че вие и двамата с колегата си разбирате за какво става реч, но пусто его :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 04 мар 2010 20:56

Този пак почна с "готов" работен проект. ААААХАХАХАХАХАХАХА
Донеси ми го да ти дам пари този проект.
Проект та проект... паркинг на 5 декара та паркинг на 5 декара... Къде е този проект, главо неземна? Сега пак ли 3Д-то визуализацията ще ми показваш?
АХАХАХАХАХА

http://www.red-vertex.com Marina Nessabar това е "визуализация" а не тези ошмулените ***на които се тиражират по пресата.

п.с. Мерси че ме разсмиваш за пореден път. :lol:
п.с.с. Ето ти и стадион Еден на Славия (Прага)с 1300 паркоместа. http://en.wikipedia.org/wiki/Stadion_Eden АХХАХАХАХАХАХАХАХАХА 40% са и там а? :lol:
Последна промяна от skarab на 04 мар 2010 21:15, променено общо 1 път.

Върни се в “ЦСКА”