Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Мнениеот msm » 09 яну 2010 22:31

deepblue1963 написа:"...имаме и достатъчно извадки от статии доказващи сливането на дадени отбори предшественици на ЦСКА."
Ти виждаш ли някъде:
"...статии от вестници от времето в което е станало събитието". ?
Аз ли криво чета или ти криво пишеш? :oops: :oops: :oops:

Пак не разбрал! Пише "имаме", а не пуснати тук, за да ги виждаш. Ако се налага ще ги пусна. Но искам и вие да представите такива, а не да ми пишете свободни съчинения.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 яну 2010 22:44

msm написа:
deepblue1963 написа:"...имаме и достатъчно извадки от статии доказващи сливането на дадени отбори предшественици на ЦСКА."
Ти виждаш ли някъде:
Аз ли криво чета или ти криво пишеш? :oops: :oops: :oops:

Пак не разбрал! Пише "имаме", а не пуснати тук, за да ги виждаш. Ако се налага ще ги пусна. Но искам и вие да представите такива, а не да ми пишете свободни съчинения.

Аз не съм чувал статии,извадки от статии,вестници и други такива да се приемат в един съд като доказателства,но не претендирам да съм юридическо лице.Ти може и да си по-навътре в нещата.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 09 яну 2010 23:01

deepblue1963 написа:Аз не съм чувал статии,извадки от статии,вестници и други такива да се приемат в един съд като доказателства,но не претендирам да съм юридическо лице.Ти може и да си по-навътре в нещата.

Може и да не е доказателство за в съда, но е написано от независим очевидец вестникар. Все пак статия за събитие от 1923г. от вестник от 1923г. има много по голяма тежест , отколкото написан преразказ в сайт през 2000г. за същото събитие.И не ми казвай, че по ония времена вестниците са писали измишльотини за да се подмажат на някой физкултурник.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 яну 2010 23:09

msm написа:
deepblue1963 написа:Аз не съм чувал статии,извадки от статии,вестници и други такива да се приемат в един съд като доказателства,но не претендирам да съм юридическо лице.Ти може и да си по-навътре в нещата.

Може и да не е доказателство за в съда, но е написано от независим очевидец вестникар. Все пак статия за събитие от 1923г. от вестник от 1923г. има много по голяма тежест , отколкото написан преразказ в сайт през 2000г. за същото събитие.И не ми казвай, че по ония времена вестниците са писали измишльотини за да се подмажат на някой физкултурник.

А-а-а,те вестниците от 23-та са най-честните,пък журналистите им-от обективен нагоре.Аз се чудя защо още ходят да ровят за разни византийски хроники.То трябвало само да изчетат вестниците от онова време и ето ти българската история:от А до Я.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 10 яну 2010 00:02

deepblue1963 написа:А-а-а,те вестниците от 23-та са най-честните,пък журналистите им-от обективен нагоре.Аз се чудя защо още ходят да ровят за разни византийски хроники.То трябвало само да изчетат вестниците от онова време и ето ти българската история:от А до Я.

За пореден път доказваш, че за глупоста лек няма . Аз не ти говоря за политически събития или тайни шумкарски срещи. Става въпрос за спортни мероприятия отразявани от тогаващните вестници и списания. Смяташ ли, че някой ще си позволи лукса да изопачава фактите при отразяване на дадено събитие, след като на другия ден ще бъде прочетено от всички присъстващи на същото. Например, с какво е излъгал даден журналист в отразяването на събитието при обединяването на АС-23, Спартак и Шипка-Победа, а именно : В брой 9 на вестник "Народен спорт" от 14 ноември 1944г. и на стр.2 от вестника:"Сп.кл.Чавдар-София" пише: "В обединителното събрание на 9 ноемврий т.г./1944,б.а./,между представителите на клубовете АС23,Спартак и Шипка-Победа, се създаде новия мощен народен сп.кл.Чавдар". Може би такова чудо не е имало , а самият вестникар написал редовете си ги е измислил, само защото в сегашно време ние ще спорим по този въпрос или е искал да се подмаже на великата комунистическа партия. До тук , тотално се изложи по всички въпроси. Давай в същия дух.

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 10 яну 2010 00:53

Аз много не разбирам от история и не знам кой на кого е наследник.Но каквото рабрах смяната на името и признаването за наследник се правят по две причини.Първата е да се реституира Армията и стадиона да си стане наш,а втората каквото разбрах е да се основе ново АД ,което не наследява дълговете на предишното(Това се прави по примера на няква авиокомпания ако не се лъжа)/

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 10 яну 2010 06:49

ДокладвайОтговори с цитатRe: Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?
от Captain Stottlemeyer на 09 Яну 2010 19:26

В Уикипедия мога да напиша,че Левски е основан през 632 година. Да ти имам източниците!След като не желаеш да четеш,ще ти копирам част от един мой предишен пост.

ВЕСТНИК СПОРТ,ГОДИНА 10-ТА,ЦЕНА 2 ЛЕВА,СОФИЯ,ПЕТЪК 15 СЕПТЕМВРИ 1933 ГОДИНА:

Самото име на Офиц.сп.клуб АС 23 вече говори за твърде интересното и пълно с поука минало на клуба.Тук ще дадем кратки исторически бележки за възникването и развоя на НАЙ-ГОЛЯМИЯ ПО НАСТОЯЩЕМ СПОРТЕН КЛУБ У НАС!
През 1913 година бяха положени основите на с.к.Футбол с председател покойния ИВ.Матничев.Игрището му бе на сегашния стадион на АС 23.През 1915 година група младежи с европейска спортна култура,начело със Зл.Жечков,Чоки Момчилов,Братя Сърмаджиеви,Ив.Иванов,Братя Нинови и др.,образуваха с.к.Атлетик.
След войната ,през пролетта на 1919 г,Клуб Футбол Атлетик и една група от дейци и активни членове на Славия се обединяват под името Атлетик.В групата на Славия личаха имената на А.Атанасов(Аго),П.Грозданов,В.Тошков(Бънето),Ф.Михайлов и др.ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧИ ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ Тук Атлетик още преди войната изразходва над 4000 златни лева за подравняване на мястото .
(Следва на 4-та страница)
Страница 4-та:
Както споменахме през 1923 година временото игрище на Атлетик предстоеше да започне строежа на ректората на Държавния университет .След големия си възход през 1919-1920 г.клубът сега преживяваше криза,поради заминаването на най-активните му членове за чужбина.По това време между двата най-близки съседи Офиц.сп.кл.Слава и Атлетик съществуваше спортно съперничество,в което се влагаха страсти и се изразходваха безсмислено сили и средства.Това,както и безисходното положение на Атлетик ,чиито постъпки пред общината да получи пак мястото си в Борисовата градина (сега игрище Левски) не дадоха резултат,принуди по събудените членове на двата клуба да се замислят за обединение,като се използва хубавото място в Борисовата градина ,отпуснато за игрище на Оф.сп.кл.Слава.Идеята все повече назряваше,докато се дойде до есента на 1923 г

Благодаря за материала, който прочетох с голям интерес и за разлика от теб вникнах в него. Практически той не опровергава и една дума от написаното от мен. От него личи следното:

1. „Атлетик” е получил за игрище мястото, на което се намира игрище „Левски”, т. е. в Борисовата градина.
2. „Атлетик” е изразходвал за подравняване на терена над 4 000 златни лева още преди войната. И дотук. Войната свършва, както знаем през 1918 г. След това на мястото не се прави НИЩО И ТО ЗАПУСТЯВА.
3. След 1919-1920 г. клубът преживява криза, поради заминаването на най-активните му членове за чужбина. Притиснат от безпаричие „Атлетик” търси обединение със „Слава”, който има отпуснат терен в Борисовата градина. Обединението става факт през октомври 1923 год.
4. Ректоратът на Държавния университет започва да се строи на мястото на ВРЕМЕННОТО игрище на „Атлетик”.
5. Общината дава терена на „Левски” през октомври, 1924 г., една година след обединението на „Атлетик” със „Слава”. За разлика от „Атлетик”, който 5 (пет) години не прави нищо, „Левски” изгражда върху отпуснатия терен най-хубавия за своето време стадион в България.
[/quote]

Блестящ син прочит на материала!Браво,дето се вика аферим!Просто четеш както дявола чете библията.Какво се разбира от един непредубеден читател.През 1913 година се учереждява клуб Футбол,чието игрище е на мястото на стадион АС 23(стадион Българска армия).През 1915 година се създава клуб Атлетик.ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧАВА ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ!!!Тук става въпрос за терена,на който се е намирал стадион Юнак,при отчуждаването на който Левски получава като компенсация петно за строеж на стадиона на Герена!През 1923 година Офицерски спортен клуб Слава и Атлетик се обединяват с всичките си активи и пасиви и основават АС23.Като актив на новосвормирания клуб се водят игрищата на основателите му(игрището в Борисовата градина,кръстено в последствие АС 23 Арена и игрището в района на ледената пързалка,където после е построен стадион Юнак)!През 1924 година,незнайно как общината отнема втория терен и го предоставя безвъзмезно на Левски за строеж на стадион!Това е историческата действителност и тя не говори добре за сините.Тук се повдигна въпроса за морала и приемствеността.Хвърлиха се тежки думи за пладнешки грабеж.Да,има логика,но пладнешки грабеж е да присвоиш чужда собственост,и след това да претендираш за собствеността върху имота,даден ти като замяна на заграбения от теб имот!

Не мога да пропусна свободните ти съчинения на темата за запустяващия терен,защото и тук си проявил много творчество.В статията изришно е подчертано,че клубът е вложил 4000 златни лева в тоя имот.За справка мога да ти кажа,че при абдикацията на Александър Батенберг да му били дадени 12000 златни лева.Това последното бе,за да придобиеш представа за стойността на парите по това време!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 10 яну 2010 06:56

venom на 09 Яну 2010 20:52

deepblue1963 написа:
Вашата серия от 9 титли(чак десет не са) почва 1954г.Понаучили сте се дотогава.
Приемам, прав си за серията, само че 1948-1во място, 1949-2ро място, 1951-1во място и купа, 1952-1во място. Дето вика оня пич гръбнака на отбора е дошъл от Септември, ама т'ва грам не ме интересува, щом играят за нашия отбор - значи са наши.

Ще внеса една малка корекция,давайки списъка на бивши играчи на АС23 в Септември при ЦДВ/ЦСКА/,по линия на Чавдар-ЦДВ .

1.Кирил Богданов-Картофа/1948-1949/,в АС23 от 1942 до 1944г.-22 мача.
2.Никола Алексиев-Колето/1948-1949/,в АС23 от 1943 до 1944г.-17 мача.
3.Панко Георгиев/вратар,1948-1950/,в АС23 от 1942 до 1944г.-17 мача.
4.Михаил Михайлов-Милето/1948-1949/,в АС23 от 1943 до 1944г.-14 мача.
5.Асен Петров-Лебеда/1948-1949/,в АС23 от 1940 до 1944г.-12 мача.
6.Борислав Футеков-Борсата/1948-1949/,в АС23 от 1939 до 1944г.-15 мача.
7.Кирил Чипев/1948-1949/,в АС23 от 1938 до 1944г.-10 мача.
Общо: 7 футболисти на АС23,с общо 107 мача с червената фланелка.
Лит.:Сп."ЦСКА",брой 23 от месец юли 2004г.,стр.69,както и "Футболна панорама 40 години ЦСКА Септемврийско знаме,пролет-88-Централен футболен клуб на армията Средец.Справочник.",Сф,1988г.,стр.19-21/вижте таблицата с играчите,защитавали клубната емблема в периода 1948-1988г.,б.а./,както и Силвестър Милчев-"По хребета на българския футбол 1924-1948г.",Сф,ИК "Тип Топ Прес",2003г.,стр.142.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 10 яну 2010 07:04

deepblue1963 на 09 Яну 2010 21:05

venom написа:
deepblue1963 написа:
Вашата серия от 9 титли(чак десет не са) почва 1954г.Понаучили сте се дотогава.
Приемам, прав си за серията, само че 1948-1во място, 1949-2ро място, 1951-1во място и купа, 1952-1во място. Дето вика оня пич гръбнака на отбора е дошъл от Септември, ама т'ва грам не ме интересува, щом играят за нашия отбор - значи са наши.
Не забелязах нищо за 1950-та.А да!То,тогава,"мачкащия" отбор даже в тройката го няма.Както междувпрочем и 1953-та.

Защо и ти плюеш,без да си запознат с историческата истина?Мога да те осветля по въпроса за първенството през 1953 година.През посочената година в ЦСКА играят 9 национални състезатели.За тоя шампионат футболната ни управа излиза с безпецедентното решение да се забрани на тия играчи да играят за клубът си в шампионатни мачове!!!Националния отбор с 9 играчи на ЦСКА играе мачове в шампионата,но резултатите не се зачитат.В обезкървения армейски клуб се състезават само юноши и резерви на клубът.Чак след като Левски и на теория си осигурява титлата,на националите се разрешава да се състезават за клубът си.Можеш да провериш как е завършил мача между Левски и ЦСКА в края на шампионата :lol: Толкова по въпроса за "репресирания" син клуб ;)

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 10 яну 2010 07:21

от deepblue1963 на 09 Яну 2010 23:18

msm написа:
deepblue1963 написа:
Извадките от статии доказателство ли са?Ето ти една "извадка" от статия:
"Бившият футболист на ПСЖ Йонас Бенжелюн пристигна в Пловдив и утре ще направи първа тренировка с Локо, предаде кореспондент на Novsport.com. "
Въпросният футболист има 0 мача и 0 гола за ПСЖ.Толкоз за "извадките от статии".
Абе хора , четете преди да ръсите глупост след глупост. Написал съм "Архиви", "документи", "статии от вестници от времето в което е станало събитието". Толкова ли е трудно да се проумее .
"...имаме и достатъчно извадки от статии доказващи сливането на дадени отбори предшественици на ЦСКА."
Ти виждаш ли някъде:
Аз ли криво чета или ти криво пишеш?

Сега ще ти дам исканата от теб литература с обединителните протоколи в историята на ЦСКА или предшедствениците му,като искам в замяна да ми намериш учередителния протокол за основаването на Левски!Такъв документ няма,защото началото на клубът се базира само на спомените на Боркиша и други сини идеолози!:

1.Атлетик-Слава23,или изписван като АС23:
"Офицерски спортен клуб АС23,устав,чл.1:Името на клуба е е офицерски спортен клуб АС23-София.Клубът е основан на 4 ноемврий 1923г. в град София чрез обединението на Офицерския спортен клуб- София/основан 1919г./,спортния клуб Слава-София и спортния клуб Атлетик/основан 1913г./.Офицерският спортен клуб АС23 е член на Българската национална спортна федерация от окръжието на Софийската спортна област.-Лит.:Силвестър Милчев-Български футболни корени,Сф,2005г.,стр.74,с факсимиле на документа.

Учредително свидетелство на АС23 от 1923г.:"Сп.кл.АС23 за пръв път - деня на образуването си - е устроил скромно празненство на игрището си в Борисовата градина.При участието на военна/!/музика са били играни игри,а след това и футболна игра с соф.маджарски Спортклуб,при резултат 3:1 в полза на АС23.Футболният тим на АС23 обещава да бъде един от претендентите за първенство в Федерацията.Управ. съвет на клуба се е конституирал както следва:предс.Н.Карагьозов,подпр. ротмистър Златоустов,секр.Ник.Зюмбюлев,кас.-дом.Б.Инджев,зав. спорта д-р Т.Зъбов.,членове съветници:д-р Ив.Славов,г-ца М.Личева,поручик Тихчев,Пав.Грозданов,подпоручик Милошев,капитан Кусев и Георги Исайев."-Лит.:сп."Спортен преглед",орган на Софийската спортна лига/ССЛ/,брой 22-23/в една книжка,б.а./от 20 ноември 1923г.,стр.4.

2.Чавдар:обединителния протокол на Чавдар,публикуван в брой 9 на вестник "Народен спорт" от 14 ноември 1944г.,на стр.2 от вестника:"Сп.кл.Чавдар-София.В обединителното събрание на на 9 ноемврий т.г./1944,б.а./,между представителите на клубовете АС23,Спартак и Шипка-Победа на което се създаде новия мощен народен сп.кл.Чавдар,за времене управителен съвет на новия клуб бяха избрани:от АС23:ген.-майор Владимир Стойчев,Владимир Димитров,Люб.дойчев,Асен Нейков,Ив.Башев,Жак Бенбасат, и Симо Симов.,от сп.кл.Спартак:Алекс.Велчев,Васил Цветков,,Вас.Божилов,Д.Чолаков,Цонко Христов,Н.Гелев и Н.Лещаров.,от сп.кл.Шипка-Победа:Тод.Футеков,Ас.Павлов,Тод.Конов,Н.Найденов,Б.Николов,Хр.Атанасов,Кр.Петков.".-е,нали АС23 беше закрит?Какво се оказа,май,че не бил,а подуянци?

Чавдар София-документ 2:Обединителен протокол.Препис.Днес девети ноемврий 1944г.,в София,представители на временните ръководства на клубовете АС23,Спартак и Шипка-Победа,вдъхновени от желание за създаване на условия за истинско народно масово спортуване и за изграждане на една мощна универсална спортна организация,годна да проведе на дело новите идеи на Централния спортен съвет,единодушно решиха в съвместно заседание:
Трите гореизброени клуба се обединяват в един клуб,под славното име Чавдар,символ на народната борба за свобода.За временен управителен съвет на новообединения клуб Чавдар бяха представени и приети:1.от АС23:генерал-майор Владимир Стойчев,Владимир Димитров,Любен Дойчев,Асен Нейков,Иван Башев,Жак Бенбасат,Симо Симов. 2.от Спартак:Александър Велчев,Васил Цветков,Васил Божилов,Делчо Чолаков,Цонко Христов,Никола Гелев,Никола Лещаров. 3.от Шипка:Тодор Футеков,Асен Павлов,Тодор Конов,Никола Найденов,Б.Николов,Христо Атанасов,Крум Петков.
Подписали присъствуващите представители за :АС23:Вл.Димитров/п/,Ив.Башев/п/,Л.Дойчев/п/. Спартак:Ал.Велчев/п/,В.Цветков/п/. От Шипка-Победа:Ас.Павлов/п/,Т.Футеков/п/,Т.Конов/п/. Вярнос оригинала/подпис/."-Лит.:Силвестър Милчев-Български футболни корени,Сф,2005г.,стр.138-139 с факсимиле.

Чавдар се преименува на ЦДВ:"Годишно-отчетното събрание на Чавдар - София ще се състои в неделя сутрин/15 февруари 1948г.,б.а./ във Военния клуб. Отложеното от миналата неделя годишно отчетно събрание на Чавдар - София ще се състои тази неделя 15т.м./февруари,б.а./ от 9 часа сутринта в салона на Военния клуб.В дневния ред на събранието освен другите точки,ще бъде поставен за разискване и въпроса за обединението на Чавдар с физкултурния колектив при Централния дом на войската.Присъствието на всички членове на дружеството е задължително."-вестник "Народен спорт",брой 300 от четвъртък 12 февруари 1948г.,стр.2./На 15 февруари 1948г. обединението е гласувано и Чавдар се преименува на Централен дом на войската,изписван в съкратена форма като ЦДВ./.

Септемврийския т клон на ЦСКА: Септември/София/. Спортклуб/София/-при основаването си на 19 септември 1920г.,клубът избира следният управитилен съвет в състав:председател:Тодор Калканджиев,подпредседател:Антон Петков,Захари Бояджиев-касиер,Петър Златарев-домакин,Любен Бояджиев-секретар и Васил Михайлов-зав.спорта.-лит:Силвестър Милчев-Български футболни корени,Сф,2005г.,стр.105/по спомени,няма запазен документ за това/.

"Сп.кл. Септемврий -София. Миналата неделя/29 октомври 1944г,б.а./в салона на д-во "Добродетел" се състоя публично/!!!/ обединително събрание пна спортистите от клубовете акоах,Възраждане,Сокол и Спортклуб.Поднесе приветствия подпредседателя на Центр.спортен съвет свещ.Георги Богданов,който поздрави обединителната акция и пожела успешна работа.Събранието единодушно реши новият обединен клуб да носи името Септемврий.Избрана бе и управа на клуба."-вестик"Народен спорт",брой 7 от 7 ноември 1944г.,стр.2./На 26 март 1945г. в Септември се вливат клубовете Ботев,Устрем,Победа и Свобода,но при все това името на клуба остава непроменено,б.а./.

Истината за обединението на Чавдар-ЦДВ и Септември на 5 май 1948г.:"ЦДВ и Септември се обединиха.Завчера стана официалното обединение на физкултурните д-ва ЦДВ и Септември.Избран бе нов управителен съвет с председател ген.-лейт.Боян Българанов,началник на политическото управление на войската.Обединеното физкултурно д-во ще носи името "Септември при Централния дом на войската".-вестник"Работническо дело",орган на ЦК на БРП/к/(която се преименува на БКП едва на 26 декември 1948г.,след обединение с Радикалната партия(,брой 105 от 6 май 1948г.,стр.5/тук определено се "споменава" за указ,само,че където никъде не го пише,а както и видяхме по това време Компартията,под името БКП,все още не съществува-несъществуващ указ от несъществуваща партия!!!Партия с името БКП в България има след датата 26 декември 1948г.,когато след Петия конгрес на Българската работническа партия-комунисти-БРП/к/,тя се преименува на Българска комунистическа партия :!: :!: :!:

""ЦДВ и Септември се обединиха.Във вторник/4май 1948г.,б.а./в седин от салоните на Централния дом на войската се състоя съвместно/!/заседание на управителните съвети/!/ на физкултурните д-ва ЦДВ и Септември.Кратък доклад за работата на комисията по обединението/!!!/ на двете д-ва изнесе полк.Ташев,след което председателят на Септември - П.Михайлов направи декларация от името на управителния съвет на д-вото,че те/!/ с готовност приемат идеята за обединение и желаят това да стане веднага/!!!/.Подобна декларация направи и подполк.Мирски от ЦДВ.При пълно единодушие и акламации беше избран управителния съвет с почетен председател министъра на Народната отбрана генерал Дамянов,председател генерал Българанов,подпредседатели - полк.Ташев,Ал.Велчев,П.Михайлов и др.Новото д-во ще носи името "Физкултурно д-во Септември при Централния дом на войската".-и отново прочетохме да се "споменава" за указ от несъществуващата по същото време БКП.Документа е публикуван във:вестник"Народен спорт",брой 336 от 6 май 1948г.,на стр.1.Това е истината подуянски лъжци!Засрамете се от себе си,и престанете да тровите мозъците на пасмината от сектор Б!

Върни се в “ЦСКА”