Мнениеот peliforewer » 18 окт 2012 17:38
Адвокатът на "червените" бе категоричен, че няма причина бразилецът да не бъде картотекиран
Адвокатът на ЦСКА Радослав Василев внесе в БФС необходимите документи за картотекирането на Мишел Платини, след което обоснова желанието на клуба пред медиите, предаде репортер на Livesport.bg.
Радослав Василев
Радослав ВасилевИвка Димитрова/Livesport.bg
"Засега нямаше развитие, току що пуснахме нова молба за картотекиране с набор от документи. Надявам се скоро Платини да бъде картотекиран възможно най-скоро, защото всички изисквания са изпълнени и няма основание той да бъде лишаван от правото да се състезава", започна адвокатът.
"Освен молбата, депозирахме и документ за допълнително споразумение към трудовия му договор. И още една молба, в която описваме защо искаме картотека на Мишел Платини, тъй като са спазени всички изисквания по Правилника за статута и трансфера на футболистите, така и законите на Република България, защото и към момента, и преди, не са били на лице никакви правни основания за отказване на картотека".
"Чухте и Георги Илиев, и той каза, че няма особени надежди за картотека. Аз винаги се притеснявам, когато става въпрос за БФС, защото през годините, когато съм бил юрист на ЦСКА, са се случвали меко казано особени неща, но сега, след като сме преценили, че е време да нормализираме отношенията с тях, смятам, че те трябва да спазят закона и да разрешат картотекирането на Платини. А като изключим това, че съм юрист на ЦСКА, като привърженик на ЦСКА не тая особена надежда, че ще позволят картотеката, предвид конюнктурни обстоятелства, които не са свързани с правото".
"Просто картотеката на Платини до този момент е отказана не на правно основание, а на някакво друго, защото те се оправдаха в решението на 20 септември, че той е сключил договор с ЦСКА по време на забрана за картотекиране. Само, че забраната няма никакво отношение спрямо неговото право да сключва договори, а още по-малко има значение кога влиза в сила, защото това е законово регламентирано право, когато има насреща воля между работник и служител да сключат трудов договор. След като този период е изтекъл е нормално БФС да му позволи да играе. Ще продължа да казвам, че ако БФС държи да няма съмнения в ЦСКА и привържениците на отбора за определено негативно отношение от тяхна страна, то трябва да картотекира незабавно Мишел Платини. Желанието на нашето ръководство е Мишел да играе още срещу Левски".
"Адвокат Василев взе отношение и по казуса с позволяването на Владимир Гаджев да играе срещу ЦСКА: „Бе му позволено да участва в дербито след много дискусионно решение на БФС, то трябва и към нас, след като сме направили всичко необходимо, да има същото отношение, а не да се казва публично, че няма шанс Платини да играе. Не ми се иска да вярвам, че нарочно се случват тези неща. Нека равнопоставенността между клубовете да възтържествува.", завърши Радослав Василев.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...