"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

skarab
Контакти:

Re: "Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Мнениеот skarab » 03 мар 2010 18:22

Кашчей написа:Компетентният, става въпрос за готов проект и започване на строителство веднага след получаването на права.Колко теми и мнения се изписаха по въпроса?!
Отлично правя разлика между идеен проект и готов проект, но от идеята до окончателният проект май се върви доста време, а и не струва една безсънна нощ на някой ентусиаст.Баси, аз ако искам да построя на собствена земя една пристройка трябва да имам одобрен проект от отдел "Архитектура" в общината, а вие вече имате готов проект, за започване на строеж, а не се знаеше (поне такова е официално разпространеното мнение) дали ще получите концесия.

Програми за 3D архитектура бол, та не е необходимо да е точно посочената от теб ;)

Сигурен ли си, че такава поръчка минава без конкурс?Дори проформа направен.Всъщност си прав:като се има предвид, че са частна фирма, могат да възложат на всеки тази работа, без да се интересуват от въможни конкурентни варианти-пари бол, що да не ги дадат за най-скъпото, което може и да не е най-доброто.
А, и съм забелязал, че обикновено се правят макети на проектите, които също са безплатни явно.Засега имаме само т.н. идеен проект, който май не е видял още бял свят като макет - да ти казвам ли защо?

Никаква разлика не правиш. :lol: Казва се "работен",а не "готов"... Повтаряй след мен...Р-А-Б-О-Т-Е-Н!
Написано е за 3D-то от времето на г-н Божков. Повтаряй си го сам за да го запомниш евентуално. 1 нощ с 3D Studio... Да съм казал с кой още софтуер може да се прави? Това на раменете за украса ли е? А защо съм споменал точно точно този софтуер? :lol:
"Сигурен ли си, че такава поръчка минава без конкурс?" ... Ти четеш ли си какво си написал? "Инвеститорът" поръчва. Дали поради удовлетворение от вече изпълнени проекти, дали заради репутацията на дадено архитектурно бюро,дали поради съществуващо бизнес партньорство... Общо взето има достатъчно консултанти за целта, а на теб не ти влиза в скапаната работа. И едно е да се изготви проект...съвсем друго е изборът на "Изпълнител на проекта". 8-)
Забелязъл бил че се правели макети... :lol: Ще дойдат да ти покажат готовият макет специално на теб. Като имаш някакви въпроси относно разрешителните обръщай се към кмета и общината,вместо да почваш с плюнченето.
Идеен проект се прави първо на 3D, така че не ми казвай защо "макетът" не бил видял бял свят.По времето на абитурентския на Хитлер може и да са правели "идейните ти макети". Хайде няма нужда. :lol: Като завършиш УАСГ/ВИАС или алтернатива и започнеш да проектираш тогава можем да спорим "колега".

П.С. под думата "инвеститор" имам предвид лицето/компанията която е възложител на поръчката за строителство... за да не измисляш нови термини. :lol:
П.С.С. " а вие вече имате готов проект" Добре е че ми говориШ на "Вие" (обърни внимание на главната буква) , но не ме вълнува особено фирма Титан какви проекти имала и дали били одобрени от общината.Като си толкова навътре в нещата кое бюро е изготвила проекта? Кой е супервайзъра? Изпълнители?

naskocska
Контакти:

Мнениеот naskocska » 03 мар 2010 19:00

Skarab що си тръгнал на Кашчей да му обясняваш ??? Тука 10 човека от вчера се мъчим ама той не та не.Вчера му беше малко 80 декара,после друго намери,днес проекти,макети и т.н.
Няма смисъл,безнадежден е :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 19:26

skarab написа:Никаква разлика не правиш. :lol: Казва се "работен",а не "готов"... Повтаряй след мен...Р-А-Б-О-Т-Е-Н!

И в това ли е целият проблем, че не съм използвал точната терминология?Това прави ли крайният резултат различен?Означава ли, че неизползването на термина "работен проект", прави проект, готов за реализация, по-малко готов или работен проект?
Ти лично, ако решиш да строиш нещо, дали ще си направиш първо работния проект, а едва след това ще почнеш да търсиш място за реализацията му?

За бюрото, супервайзъра, и изпълнители и подизпълнители, и аз искам да знам нещо, но не напирам толкова, колкото ми е интересно да разбера защо се облагодетелства частна фирма с предоставянето на терен и право на строеж на търговски обекти в парк, безвъзмездно.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 19:33

naskocska написа:Skarab що си тръгнал на Кашчей да му обясняваш ??? Тука 10 човека от вчера се мъчим ама той не та не.Вчера му беше малко 80 декара,после друго намери,днес проекти,макети и т.н.
Няма смисъл,безнадежден е :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Надеждният ми той :mrgreen:
Да си ме видял да ви обсъждам трансферите, треньорите, начина ви на игра?Вземам отношение по ваш адрес само, когато явно се погазват правила и закони, за да ви се угоди по някакъв начин.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 03 мар 2010 19:43

"Швейцарският Базел е един от най-добре устроените клубове в Европа като инфраструктура, спонсориране на отбора, селекция и управа. Любимият отбор на номер 1 в тениса Роджър Федерер играе срещите си на "Санкт Якоб Парк", който е един от най-модерните отбори на Стария континент. Изграждането му струва на клубната управа, общината и държавата Швейцария общо 220 милиона франка, но супермодерното съоръжение, което трите страни изградиха, е с оценка 4 звезди от УЕФА (само капацитетът не му позволява да е със суперлуксозните 5 звезди)."

Мама им мръсна швейцарска! Как държавата и общината ще им строи стадиона бе ?!?! Ама не можем да ги изклюкаме на ЕК, защото не са в ЕС краварите му с кравари! Иначе да им конфискуват лилавите крави! :lol:

"защо се облагодетелства частна фирма с предоставянето на терен и право на строеж на търговски обекти в парк, безвъзмездно"
Право на строеж...може би. Собственост на терена не се предвижда да се прехвърля... Ама като си толкова запознат дай да го видя този договор. Подписан,подпечатан ... с разрешителните от общината...
И "работния" проект ако може. Чисто любопитство. Много се интересувам от инженеринговата част... Метална конструкция ли ще е, покрит ли ще е, кой го е изчислявал ... А дюнерджийница ще има ли? :lol:

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 03 мар 2010 20:14

Кашчей написа:Вземам отношение по ваш адрес само, когато явно се погазват правила и закони, за да ви се угоди по някакъв начин.

Ей, човек вече от нахален ставаш тотално досаден. Държавата има собственност, която не си е мръднала пръста да поддържа под каквато и да форма.Естествено самата собственост се руши и в най-кратки срокове, наемателите ще бъдат принудени да потърсят други подобни обекти. А самата държавна собственност ще се скапва, без да има възможност (държавна) да се направи с нея каквото и да е. Вече ти писах в преден пост, на какво ще заприлича. Единственото спасение е държавата да даде тази собственност на консигнация, с клауза да се построй нова база, която си остава държавна собственност. Тъй , като държавата няма и един лев за да подпомогне самото строителство, дава преференции на наемателя да я ползва в определения срок без да плаща наем.
И, като се абстрахираш от името ЦСКА (защото ще вземеш да получиш някой инфаркт), погледни нещата от този ъгъл и пак кажи, кой на кого ще направи услуга в случая?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 03 мар 2010 21:12

msm написа:
Кашчей написа:Вземам отношение по ваш адрес само, когато явно се погазват правила и закони, за да ви се угоди по някакъв начин.

Ей, човек вече от нахален ставаш тотално досаден. Държавата има собственност, която не си е мръднала пръста да поддържа под каквато и да форма.Естествено самата собственост се руши и в най-кратки срокове, наемателите ще бъдат принудени да потърсят други подобни обекти. А самата държавна собственност ще се скапва, без да има възможност (държавна) да се направи с нея каквото и да е. Вече ти писах в преден пост, на какво ще заприлича. Единственото спасение е държавата да даде тази собственност на консигнация, с клауза да се построй нова база, която си остава държавна собственност. Тъй , като държавата няма и един лев за да подпомогне самото строителство, дава преференции на наемателя да я ползва в определения срок без да плаща наем.
И, като се абстрахираш от името ЦСКА (защото ще вземеш да получиш някой инфаркт), погледни нещата от този ъгъл и пак кажи, кой на кого ще направи услуга в случая?

И да допълня към поста на msn:
Кашчей,знаеш ли колко много животи са застрашени заради този стадион???Така ли трябва да остане?
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 21:25

Сам не разбираш как наливаш вода в моята мелница, защото и аз задавам разни въпроси, на които никой няма разумен отговор, но всички знаят, че ЦСКА вземат стадиона с право на строеж и още утре почват да го събарят, за да построят новия :mrgreen: Даже и цената му знаят, което пак навява мисли за готов работен ;) проект.Дори решиха и въпроса с паркинга за хиляди автомобили, като го вдигнаха на 10 етажа над земята, на площ от 5дка-елементарна работа, която дори не се нуждае от архитектурен и инженерен проект :mrgreen:

"Базел" чия собственост е като отбор?Стадионът им в централният парк на Базел ли е построен?"Базел" има ли неуредени финасови взаимоотношения с осигурителната и данъчната система на Швейцария?Ако ги имаше, щеше ли да играе в Първа дивизия на Швейцария?"Базел" плаща ли си нормално уговорените суми по трансферите, или постоянно ги разсрочва, но продължава да картотекира играчи, независимо от неизплатените суми?Заради "Базел" ще ли се събере в почивен ден ръководният орган на Швейцарският футболен съюз, за да му разреши картотекирането на желани футболисти... или ще го направи в петък през нощта, защото срокът изтича в 24.00?Ако в Швейцария изгонят "Сервет" за финансови неуредици, а на следващата година ги има същите "Базел", то ще го оставят ли в Първа дивизия?

Стадионът на "Базел" http://www.fcb.ch/media/Sonstiges/sitzplan_2010.gif ... не вижадм да пише нищо повече от ресторант, а за магазини май не става дума изобщо :o Всъщност има един, за фенартикули.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 21:33

delqnski47 написа:
msm написа:

И да допълня към поста на msn:
Кашчей,знаеш ли колко много животи са застрашени заради този стадион???Така ли трябва да остане?

А кой казва, че трябва да играете на "Българска армия" непременно?Стадионът ви от години не трябва да получава лиценз, но май в първият пролетен кръг пак ви направиха компромис.
И ми е ясно, че въобще не разбирате срещу какво съм.Нека общината и държавата подпомогнат ЦСКА за нов стадион, но смятам, че възможността да се строят търговски обекти в центъра на София, без да се плаща е твърде нелоялно и антиконкурентно.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 03 мар 2010 21:51

Кашчей написа:Сам не разбираш как наливаш вода в моята мелница, защото и аз задавам разни въпроси, на които никой няма разумен отговор, но всички знаят, че ЦСКА вземат стадиона с право на строеж и още утре почват да го събарят, за да построят новия :mrgreen: Даже и цената му знаят, което пак навява мисли за готов работен ;) проект.Дори решиха и въпроса с паркинга за хиляди автомобили, като го вдигнаха на 10 етажа над земята, на площ от 5дка-елементарна работа, която дори не се нуждае от архитектурен и инженерен проект :mrgreen:

"Базел" чия собственост е като отбор?Стадионът им в централният парк на Базел ли е построен?"Базел" има ли неуредени финасови взаимоотношения с осигурителната и данъчната система на Швейцария?Ако ги имаше, щеше ли да играе в Първа дивизия на Швейцария?"Базел" плаща ли си нормално уговорените суми по трансферите, или постоянно ги разсрочва, но продължава да картотекира играчи, независимо от неизплатените суми?Заради "Базел" ще ли се събере в почивен ден ръководният орган на Швейцарският футболен съюз, за да му разреши картотекирането на желани футболисти... или ще го направи в петък през нощта, защото срокът изтича в 24.00?Ако в Швейцария изгонят "Сервет" за финансови неуредици, а на следващата година ги има същите "Базел", то ще го оставят ли в Първа дивизия?

Стадионът на "Базел" http://www.fcb.ch/media/Sonstiges/sitzplan_2010.gif ... не вижадм да пише нищо повече от ресторант, а за магазини май не става дума изобщо :o Всъщност има един, за фенартикули.

А защо си си правил труда да пишеш всичките тези въпроси за Базел?Нещо не ми стана ясно защо ги написа,дано ми отгвориш,защото ЦСКА си плаща задълженията,ако не ти е станало ясно!Или на теб ти се иска да е обратното май,а?И то ''Българска Армия'' не трябва да получава лиценз,то е ясно!А мислиш ли че Националния,или пък стадиона на Литекс,или който и да е друг стадион в България трябва да получава?Къде да играе ЦСКА?На кой стадион да играе като ''Българска Армия'' се разпадне и няма кой да го оправи?На Националния ли???Да се плаща още по-голям наем от този на ''Армията'' ли?А?Я ми отговори като толкова знаеш!!
И ДА!!!Държавата не само че трябва да даде стадиона безплатно,а и трябва да възвърне космическите наеми,които ЦСКА плаща да играе на един ''стадион'' и в момента този ''стадион'' е изплатен многократно!?!Не знам от къде ти хрумна да кажеш,че било ''безплатно'' ''нелоялно'' бла бла глупости на търкалета!ЦСКА трябва да плаща наем и на ''Армията'',и на Националния!И то наемите нарочно са високи,защото ЦСКА няма друг избор!Това аз го наричам ИЗНУДВАНЕ!
Последна промяна от delqnski47 на 03 мар 2010 21:55, променено общо 1 път.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “ЦСКА”