Кашчей написа:Компетентният, става въпрос за готов проект и започване на строителство веднага след получаването на права.Колко теми и мнения се изписаха по въпроса?!
Отлично правя разлика между идеен проект и готов проект, но от идеята до окончателният проект май се върви доста време, а и не струва една безсънна нощ на някой ентусиаст.Баси, аз ако искам да построя на собствена земя една пристройка трябва да имам одобрен проект от отдел "Архитектура" в общината, а вие вече имате готов проект, за започване на строеж, а не се знаеше (поне такова е официално разпространеното мнение) дали ще получите концесия.
Програми за 3D архитектура бол, та не е необходимо да е точно посочената от теб![]()
Сигурен ли си, че такава поръчка минава без конкурс?Дори проформа направен.Всъщност си прав:като се има предвид, че са частна фирма, могат да възложат на всеки тази работа, без да се интересуват от въможни конкурентни варианти-пари бол, що да не ги дадат за най-скъпото, което може и да не е най-доброто.
А, и съм забелязал, че обикновено се правят макети на проектите, които също са безплатни явно.Засега имаме само т.н. идеен проект, който май не е видял още бял свят като макет - да ти казвам ли защо?
Никаква разлика не правиш.
Написано е за 3D-то от времето на г-н Божков. Повтаряй си го сам за да го запомниш евентуално. 1 нощ с 3D Studio... Да съм казал с кой още софтуер може да се прави? Това на раменете за украса ли е? А защо съм споменал точно точно този софтуер?
"Сигурен ли си, че такава поръчка минава без конкурс?" ... Ти четеш ли си какво си написал? "Инвеститорът" поръчва. Дали поради удовлетворение от вече изпълнени проекти, дали заради репутацията на дадено архитектурно бюро,дали поради съществуващо бизнес партньорство... Общо взето има достатъчно консултанти за целта, а на теб не ти влиза в скапаната работа. И едно е да се изготви проект...съвсем друго е изборът на "Изпълнител на проекта".
Забелязъл бил че се правели макети...
Идеен проект се прави първо на 3D, така че не ми казвай защо "макетът" не бил видял бял свят.По времето на абитурентския на Хитлер може и да са правели "идейните ти макети". Хайде няма нужда.
П.С. под думата "инвеститор" имам предвид лицето/компанията която е възложител на поръчката за строителство... за да не измисляш нови термини.
П.С.С. " а вие вече имате готов проект" Добре е че ми говориШ на "Вие" (обърни внимание на главната буква) , но не ме вълнува особено фирма Титан какви проекти имала и дали били одобрени от общината.Като си толкова навътре в нещата кое бюро е изготвила проекта? Кой е супервайзъра? Изпълнители?