Мнениеот honda » 17 ное 2013 20:50
Едва ли някой може да каже кой е "хвърлил първия камък" в заяжданията между Левски и ЦСКА. Точно Стойчо Младенов да се оплаква ми е много странно. Точно човека,който избра да бъде запомнен не с футболните си качества (които не бяха малки), а с постоянните му медийни изяви насочени в 90% от случаите срещу Левски или съдиите,най-вероятно е споменал повече пъти Левски отколкото ЦСКА. Интересно да се изказва един треньор ,чийто футболисти през 2003г крещяха КЗЛ на "говеждия стадион".
Тук някои по-млади форумни колеги споменват 2000г когато футболисти на Левски излязоха с тениски с надпис "аз мразя ЦСКА", интересно на колко години са били тези млади фенове през 2000-та година? И защо пропускат ,че този надпис беше провокиран от предишната година(1999)когато ЦСКА загуби от Литекс с 2:3 след като водеше с 2:0 под окуражителните възгласи на своите фенове(това е единствения случай когато съм виждал феновете на един отбор да се радват когато вкарат гол на техния отбор) ,а 4 дни по-късно Литекс легна на ЦСКА на финала за Купата.След финала на купата един от шефовете на ЦСКА предложи да бъдат събрани калъфките на медалите и да бъдат дадени на играчите на Левски. Е следващата година за първи път беше въведен квотния принцип (познайте от кого?) и мачовете да се играят на клубните стадиони. Преди този шампионат Левски и ЦСКА никога не са се обичали и заяждания винаги е имало, но след 1999г вече стана страшно и от двете страни излезнаха на първа линия простотията и заяждането. Аз не считам ,че в едно такова мерене на пишките може да има победител.